Chocolade; is er iets dat lekkerder is dan chocolade? Voor mij niet. Ik ben er dol op! En er gaat ook echt geen dag voorbij dat ik het niet eet. Jummy! Ben je net zo dol op chocolade als ik dan is dit artikel echt perfect voor je. Want vandaag laat ik mijn 4 recepten om zelf chocolademousse te maken aan jullie zien en zoals jullie in de titel al konden lezen heb ik gebruik gemaakt van Tony Chocolonely, Toblerone, Nutella en Johnny Doodle. Whoehoe! Als dit geen feestje wordt!
Had ik al gezegd dat deze overheerlijke chocolademousjes ontzettend gemakkelijk om te maken zijn? Met maar 3 ingrediënten en een uurtje geduld heb je ee heerlijke chocolademousse en ook nog eens lekker veel! Dus kies er eentje uit en dan heb je vanavond na het eten een hemels toetje!
Tony Chocolonely Salted Caramel
Wat heb je nodig
2 eiwitten
Kant-en-klare Slagroom (of 1 bekertje slagroom om zelf op te kloppen)
Tony’s Chocolonely Zeezout karamel (180 gram)
Bereidingswijze
- Laat de chocolade in een kom boven een pan kokend water (au bain marie) smelten. Zet apart.
- Klop ondertussen de eiwitten in een vetvrije kom met een vetvrije mixer helemaal stijf. Voeg de suiker na ongeveer een minuut mixen toe.
- Schep de stijfgeslagen slagroom en eiwit voorzichtig door de chocolade.
- Zodra de mousse klaar zet je het minstens een uur in de koelkast om op te stijven.
Johnny Doodle Fudge Brownie Chocolade mousse
Wat heb je nodig
2 eiwitten
Kant-en-klare Slagroom (of 1 bekertje slagroom om zelf op te kloppen)
Een reep Johnny Doodle Fudge Brownie
Bereidingswijze
- Laat een groot gedeelte van chocolade in een kom boven een pan kokend water (au bain marie) smelten. Zet apart. Laat ook wat chocolade over te decoratie.
- Klop ondertussen de eiwitten in een vetvrije kom met een vetvrije mixer helemaal stijf.
- Schep de stijfgeslagen slagroom en eiwit voorzichtig door de chocolade.
- Zodra de mousse klaar zet je het minstens een uur in de koelkast om op te stijven.
- Nog even decoreren en genieten maar!
Toblerone Chocolade mousse
Wat heb je nodig
2 eiwitten
Kant-en-klare Slagroom (of 1 bekertje slagroom om zelf op te kloppen)
Een reep Toblerone (100 gram)
Bereidingswijze
- Laat de chocolade in een kom boven een pan kokend water (au bain marie) smelten. Zet apart.
- Klop ondertussen de eiwitten in een vetvrije kom met een vetvrije mixer helemaal stijf. Voeg de suiker na ongeveer een minuut mixen toe.
- Schep de stijfgeslagen slagroom en eiwit voorzichtig door de chocolade.
- Zodra de mousse klaar zet je het minstens een uur in de koelkast om op te stijven.
0
Nutella Chocolademousse met Ferrero Rocher
Wat heb je nodig
Nutella
Slagroom
Ferrero Rocher
Bereidingswijze
1. Klop de slagroom op en doe er eventueel nog een klein beetje suiker in. Gebruik je net als ik slagroom dat al kant-en-klaar is, dan kun je deze stap natuurlijk overslaan.
2. Doe de slagroom in een kom en schep er iedere keer een beetje Nutella doorheen. Dit moet je een beetje op gevoel doen. Hoe meer Nutella, hoe donkerder de chocolademousse wordt. Doe dit wel voorzichtig, want de slagroom moet wel zo luchtig mogelijk blijven.
3. Zodra de Nutella en de slagroom goed met elkaar gemengd zijn, kun je het in aparte glaasjes doen en in de koelkast zetten.
4. Na een uurtje haal je het weer uit de koelkast en kun je de chocolademousse nog extra mooi maken met wat stukjes Ferrero Rocher. Mmmm!!
Welke chocolademousse lijkt jou het lekkerste?
Dit ziet er allemaal zoooo lekker uit. Ik krijg er echt chocolate cravings van.
Dit ziet er te lekker uit!!
Oh lekker zeg ziet dit eruit! Chocolade is altijd wel lekker, maar dit ziet er echt heerlijk uit.
Oh hier krijg ik spontaan trek van! Die met Ferrero lijkt mij toch wel het lekkerste, al klinkt Toblerone ook érg goed.
Mmmmm…
Het ziet er zo heerlijk uit.
Heerlijk, alleen niet goed voor de lijn, ik moet echt strenger zijn haha
Haha, elke keer dacht ik; DIE lijkt me het lekkerst, en dan kwam er toch iets NOG lekkerders achteraan;-)