Home » Met de boot naar Newcastle

Met de boot naar Newcastle

Hee! Afgelopen weekend was ik samen met een vriendin in Newcastle. We hadden een paar maanden geleden dit reisje al geboekt en nu was het eindelijk zo ver! Ik keek er enorm naar uit, omdat ik nog niet eerder in Engeland was geweest. En ik kan jullie vertellen dat het super tof was! Benieuwd hoe dit reisje er uit zag? Lees dan verder!

Met de boot naar Engeland

Zaterdag om 17.30 uur vertrok het cruiseschip richting Newcastle. Het inchecken ging vrij vlot en we kregen al snel twee sleutels voor ons kajuitje. Daarnaast vroeg de medewerker bij het inchecken of we nog een reservering wilde doen voor het avondeten of voor het ontbijt. Wij besloten alleen voor het avondeten te gaan, omdat we zelf lekkere broodjes meegenomen hadden. Van te voren was ons verteld dat het eten op de boot aan de dure kant was. Maar dit bleek achteraf erg mee te vallen. Het avondeten was ook erg lekker. Er was een heel groot buffet opgesteld met allemaal lekkere voorgerechten, hoofdgerechten, salades en toetjes. Mmm…! Dit begon goed!

Nadat we onze buikjes vol gegeten hadden gingen we op avontuur op het cruiseschip. Er was van alles te doen; er was een bioscoop, een casino, twee grote restaurants (buffet en a la carte), een koffiehoek van Starbucks, een whiskeybar, een hele grote bar met live muziek en een vrij grote winkel. Vooral deze laatste trok ons gelijk aan, want alles wat je daar kon kopen was natuurlijk btw vrij en het was ook nog eens het weekend van Black Friday. De winkel verkocht kleding, beautyproducten (Rituals, The Body Shop, OPI, Benefit), heel veel parfum, alcoholische dranken en veel chocolade. Eigenlijk was deze winkel erg te vergelijken met een grote taxfree winkel op een vliegveld.

’s Avonds gingen we gezellig borrelen en vulde we het Bucketlist boek voor vrienden met allemaal dingen die we als vriendinnen al samen beleefd hadden.

Ons kamertje

Het kamertje dat wij hadden was eigenlijk een vierpersoonskamertje. Daar hadden we echt geluk mee. Toch moet ik zeggen dat het wel krap was. Als je wat groter bent, dan loop je de kans dat het bed wat aan de kleine kant is. Daarnaast zit er een badkamertje bij je kamer die ook niet heel groot is. De douchekop hangt letterlijk boven het toilet, dus dat is wat passen en meten. Maar eerlijk is eerlijk, je hebt eigenlijk alles wat je nodig hebt. En tja, hoe vaak ben je nu eigenlijk op dit kamertje als er toch genoeg op de boot te doen is.

Newcastle

De volgende ochtend werden we om 08.00 uur gewekt door middel van een omroepsysteem. Er werd verteld hoe laat we aan zouden komen in Newcastle en er werd verteld dat je aan kon schuiven voor het ontbijt. We vesloten naar het dek te gaan en van het prachtige uitzicht te genieten. Ook zagen we al snel het vaste land in zicht. NEWCASTLE!! Tegen 09.30 uur kwam het cruiseschip aan en konden we van de boot af. Je paspoort werd gecontroleerd en vervolgens kon je in een touringcar stappen die je naar het centrum van Newcastle ging brengen. Ideaal!

Al snel vielen de prachtige oude gebouwen en de heuvelachtige straten op. Wauw! Er zat zo veel karakter in dit stadje. Echt heel sfeervol. Daarnaast was alles extra mooi in Kerstsfeer gebracht en konden we zelfs een gezellige kerstmarkt bezoeken.

Winkels in Newcastle

Er was echt genoeg te zien en te bezoeken in Newcastle. En vooral als je er voor de winkels komt kijk je je ogen uit. De winkels zijn zo groot en er is zo veel te koop! Je wist haast niet waar je moest kijken. Er waren veel grote winkelketens te vinden, maar ook veel winkels die ik nog niet kende. Mijn favorieten winkels waren Next, Marks & Spencer, Fenwick en Whittard. Vooral bij deze laatste heb ik heerlijke chocolademelk en chai tea gekocht. Mmm…!

Aan het einde van de middag ga je net de touringcar weer terug naar de boot. Ik vond dat de dag veel te snel voorbij vloog en dat het eigenlijk veel te kort was. Newcastle is een hele leuke stad die ik graag nog een keertje wil bezoeken, maar dan blijf ik langer.

De terugreis

De terugreis was een stukje heftiger dan de heenreis. Het cruiseschip schommelde namelijk enorm. Hier moet je wel echt tegen kunnen, want er werden genoeg mensen een beetje zeeziek. Gelukkig konden wij er wel tegen en besloten we gezellig een Starbucks drankje te drinken en te gaan borrelen in de grote bar. Dit was heel erg gezellig en een hele leuke afsluiter van een hele leuke dag.

Wat je nog moet weten

Ik vond dit reisje echt super leuk! Ik ben blij dat ik het meegemaakt heb en ook Newcastle vond ik helemaal geweldig. Toch ga ik de volgende keer wel met het vliegtuig. In verhouding tot het bezoekje aan de stad zelf is de reistijd enorm lang. De boot vertrekt om half 6 in de avond en de volgende ochtend kom je om half 10 aan. Maar gelukkig is de reis erg gezellig, doordat er genoeg op de boot te doen is. Je hoeft je niet te vervelen.

Daarnaast is het wel belangrijk om te weten dat het op de boot best heftig kan zijn. Ik heb vaak aan de film Titanic moeten denken en ’s nachts kun je harde knallen horen. Ook blijf je constant het geluid van de boot horen. Dit is als het ware te vergelijk met het geluid van een storm als je gewoon thuis in je bedje zou liggen. Je went er op een gegeven moment aan, maar hier moet je wel tegen kunnen.

Delen:

7 Reacties

 1. chucky1012
  30 november 2018 / 6:21 AM

  Zo leuk

 2. 30 november 2018 / 7:22 AM

  Wat ontzettend leuk dat je dit dagtripje hebt gemaakt! Newcastle klinkt zeker als een aanrader en het lijkt me ook best grappig om op een boot te zitten waar gewoon winkels en dergelijke aan boord zijn. Toch vrees ik dat ik geen oog dicht zou doen met het geluid van de boot. Ik ben daar vaak nogal gevoelig voor als ik moet slapen 😉 Maar wie weet kom ik daar eens overheen en kan ik toch zo’n tripje maken. Het klinkt in ieder geval heel tof.

 3. 30 november 2018 / 7:23 AM

  Wat een mooi reisje! Newcastle lijkt me prachtig.

 4. 30 november 2018 / 3:51 PM

  Wat een super gezellig reisje zeg! Het ziet er echt heel leuk uit daar. Ik ben ook eens met die boot geweest en het is inderdaad wel heftig als hij heel erg schommelt op het water.

 5. 1 december 2018 / 9:34 AM

  Het ziet er echt zo leuk en gezellig uit! en wat leuk dat je nu met een boot bent geweest

 6. 2 december 2018 / 11:41 AM

  Pfoef, dit moet ik maar niet aan Andre laten zien, die is namelijk ook hartstikke zeeziek. Dit lijkt mij dus heel tof, zo’n reisje met de boot, maar het is natuurlijk afschuwelijk als je er zo ziek van wordt. En inderdaad; de reistijd is aardig lang, daar had ik nog niet eens bij stil gestaan . Ik ben nog nooit in Newcastle geweest, wel in Londen en ook daar kon je fantastisch winkelen.

 7. 2 december 2018 / 12:01 PM

  Ik ben ook een paar keer naar Newcastle geweest met de boot en vond het ook echt leuk. De gezelligheid aan boord en Newcaste zelf natuurlijk. Het had wel iets. Gelukkig niet zeeziek geworden, maar die geluiden hoorde ik ook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.