Home » Dit zijn de mooiste stranden ter wereld

Dit zijn de mooiste stranden ter wereld

Mijn teentjes hadden deze zomer graag het zeewater willen voelen en ik had graag met een lekker koud drankje op het strand gelegen. Maar helaas, deze zomer gaan we niet op vakantie. Ons dochtertje vind ik nog veel te klein om een verre reis te laten maken en daarom hebben we besloten om een jaartje over te slaan. Dit is natuurlijk helemaal niet erg, want in Nederland zijn ook erg veel leuke plekjes en stranden te vinden. Dus deze zomer gaan we ons zeker wel vermaken.

En tot die tijd ga ik dromen van een mooie zonvakantie. Het leek mij daarom leuk om opzoek te gaan naar de mooiste stranden ter wereld en ze eens allemaal onder elkaar te zetten. En dat is gelukt! In deze landen of op deze eilanden is het namelijk totaal niet nodig om een hotel met privé zwembad te huren, want van deze prachtige stranden wil je gewoon niet meer af! Benieuwd? Hier komen ze!

Isla Gran Santa Cruz, Filipijnen

Dit eerste stand is gelijk al een prachtige strand, namelijk Isla Gran Santa Cruz op de Filipijnen. Het zeewater is helder blauw, het zand is lichtroze van keur en wat een geweldig uitzicht! Je zou haast denken dat deze foto bewerkt is. Zo mooi!


De Malediven

De Malediven bestaat uit 1190 koraaleilanden. De eilanden liggen verspreid over een oppervlakte van circa 90.000 km², maar de totale landoppervlakte is slechts een kleine 300 km². Het grootste eiland is 5 km² groot en er zijn er maar negen die groter zijn dan 2 km². Hoe leuk! Ik ben zo benieuwd naar de Malediven. Ik vraag mij namelijk af hoe het is om in zo’n schattig huisje midden in de zee te zitten. Volgens mij is het echt een paradijs op aarde en zal het mij niet verbazen als het in de reisorganisaties top 10 staat als het om huwelijksreizen gaat.


Anse Source d’Argent, Seychellen

Hoe gaaf is dit strand in Seychellen! Er liggen allemaal grote stenen en rotsen, waardoor je je in eens heel klein voelt. De Seychellen bestaan uit meer dan 115 eilanden en minder dan één derde daarvan is bewoond. Op de kaart ligt het vlakbij Madagaskar


Cookeilanden, Aitutaki

De Cookeilanden zijn nog erg onbekend en toch is het er prachtig. De mooie witte stranden, de azuurblauwe zee en natuurlijk het eindeloze uitzicht. Er is veel koraal in de zee te vinden en vergeleken met de andere tropische standen ligt de gemiddelde temperatuur 21° C tot 28° C.


Pigs Beach, Bahama’s

Hoe leuk is het om in een zee te zwemmen samen met allerlei varkentjes! Op Pigs Beach, één van de eilanden van de Bahama’s, kan dit. Er zwemmen namelijk onwijs veel van deze schattige diertjes rond. Dat is nog eens wat anders dan bij ons in de Nederland op de Boerderij.


Isla Harbour, Bahamas

Een ander eiland van de Bahama’s, Isla Harbour, waar je geen varkentjes vindt, is gelijk een heel andere wereld. Hier is het strand roze van kleur en het water zo helder dat je gemakkelijk de bodem kan zien. Het is bijna onwerkelijk wat voor mooie kleuren dit strand heeft. Het is daarom niet voor niets dat het “Pink Beach” genoemd wordt.


Balabac, Palawan, Filipijnen

Nog zo’n mooi plekje op de Filipijnen! De Balabac bestaat uit veel mooie zandbanken, waardoor je omringt kunt worden door de prachtige zee. Het eiland straalt enorm veel rust uit en is perfect om eiland te hoppen.


Shell Beach | West-Australië

Ben je dol op schelpen, dan zul je dit strand geweldig vinden. Het ligt namelijk vol met allelei witte schelpjes, waardoor het er sprookjesachtig eruit ziet. Eén dingetjes, Shell Beach ligt vlakbij Shark Bay. Het is maar dat je het weet.


Pamukkale | Turkije

Pamukkale betekend “kasteel van katoen’ en staat op de UNESCO-Werelderfgoedlijst. Het sterk kalkhoudende water loopt er via een groot aantal terrassen van een helling. Doordat het warme water van ongeveer 35° C calciumcarbonaat bevat ontstaan er dikke pakketten kalk en lijkt het water op een bevroren waterval. Inmiddels mogen toeristen het niet meer betreden, omdat het veel schade kan aanbrengen. Maar je kan er zeker langslopen.


Laguna Beach, California

Van de witte stranden gaat we naar een heel ander soort strand. Eentje vol met rotsen. Het is misschien niet dé plek waar je languit op het strand gaat liggen, maar adembenemend is het wel. Op Laguna Beach kan je de drukte aan toeristen opzoeken, maar je kan ook genieten van rust.


De Dode Zee

De Dode Zee staat bekend op het grote zoutgehalte. Dit betekent dat je er kan drijven. Hoe gaaf! Je voelt je compleet gewichtsloos, waardoor je het voel hebt dat je door het water gedragen wordt. De naam is trouwens ontstaan doordat het water zo zout is, dat er geen dieren in kunnen leven.

Waar zou jij wel eens heen willen?

Delen:

5 Reacties

 1. 5 augustus 2019 / 12:45 PM

  Prachtige stranden! Ik heb ooit in de Dode Zee gedobberd, dat was een hele aparte ervaring.

 2. 6 augustus 2019 / 7:25 AM

  Ik heb precies 0 van deze stranden gezien helaas, haha! Genoeg om nog aan de wishlist toe te voegen dus. Pamukkale heeft me altijd heel erg aangesproken en de Dode Zee lijkt me ook heel bijzonder om in te dobberen.

 3. 6 augustus 2019 / 1:01 PM

  Wat bizar, dat pink beach! Lijkt wel gephotoshopt! Kun je je toch niet voorstellen dat een strand er ergens op de wereld ZO uitziet. Daar steekt ons strand bij Scheveningen dan wel een beetje schril bij af;-)

 4. chucky1012
  6 augustus 2019 / 3:50 PM

  Wauw…
  Hier kan ik van dromen….
  Prachtige stranden….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.