Home » Salted Caramel, mini fudge & chilipepper chocolaatjes maken

Salted Caramel, mini fudge & chilipepper chocolaatjes maken

spice1

   

Drie dagen geleden liet ik jullie mijn aankoopjes van de braderie zien. Ik kocht een prachtige highlighter van Dior, een heel lief kleine nagellakje van Dior en een paar vormpjes om zelf chocolaatjes mee te maken. Hoe leuk!

Zondag is zo’n heerlijke luie dag, dus dit was het moment om de vormpjes uit te gaan proberen. Ik zette een pannetje met water op het vuur, met daarin een wat kleiner pannetje om de chocolade in de smelten, pakte de schattige vormpjes en ingrediënten er bij en ik ging aan de slag!

DSC_0505 copyDSC_0519 copy

Voor de chocolaatjes gebruikte ik melk chocolate. Dit vind ikzelf het lekkerste, maar je zou ook gewoon pure chocolade of witte chocolade kunnen gebruiken. De chocolade smelt je vervolgens in een pannetje (Au bain Marie). Om extra smaak aan de chocolaatjes te geven, maakt ik 3 verschillende chocolaatjes, namelijk Salted Caramel, mini fudge & chilipepper.

DSC_0662 copyDSC_0671 copyDSC_0682 copy

De zeezout karamel chocolaatjes had ik al een keer op een andere manier gemaakt in de vorm van eendjes. Hiervoor mengde een beetje karamelsiroop met wat zeezout. Voor de fudge variant gebruikte ik gewone fudge blokjes die ik in kleine stukjes heb gesneden. En de chilipepper chocolaatjes gebruikt ik wat chilipoeder.

De variant met de chilipepper had ik een keer in de film “Chocolate” gezien. Ik was altijd al erg nieuwsgierig, dus besloot ik het vandaag toch maar eens uit te proberen. Ik moet zeggen dat de smaak even wennen was, maar het is leuk om een keer te proberen.

spiceDSC_0692 copyspice1

Roze “On Sunday we stay in bed” sweater – Primark €6,00 // Katten mok – Primark €2,50 // Snijplankje – Xenos €12,50 // chocolade vormpjes – van de braderie €2,00

Delen:

8 Reacties

 1. 14 augustus 2016 / 8:58 AM

  Wat een leuke trui draag je! Ik ben laatst nog in de Primark geweest, maar heb hem helaas niet gespot. Wat een heerlijke chocolaatjes heb je gemaakt, staat gezellig!

 2. 14 augustus 2016 / 10:04 AM

  Terwijl ik dit lees heb ik net een paar pralines op, heh 🙂 Zou er gerust nog een paar meer willen nu.

 3. 14 augustus 2016 / 10:16 AM

  oeeewh dit moet ik ook echt een keertje proberen!! Vooral die met chilipepper lijkt me echt leuk om te proberen!

 4. 14 augustus 2016 / 11:35 AM

  Oehh, dat ziet er echt super lekker uit!

 5. 14 augustus 2016 / 9:10 PM

  Dat ziet er echt lekker uit! En wat een mooie foto’s heb je gemaakt! -x-

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.