Home » Recept | Pain Perdu

Recept | Pain Perdu

 

 

Good morning! Vandaag laat ik jullie zien hoe je je eigen Pain perdu kan maken. Pain perdu is de Franse benaming voor wentelteefjes. Waarschijnlijk ken je ze wel. Het is een heel oud recept en nog steeds wordt het nog vaak gemaakt. Ook ik maak het regelmatig en daarom leek het mij leuk om het recept met jullie te delen.

 

Wat heb je nodig (2 personen)

100 gram fruit (mag ook bevroren fruit zijn)

1 ei

150 ml melk

2 plakken suikerbrood

Klontje boter

 

 

Hoe maak je het

1. Doe de bevroren vruchten in een pannetje en zet het op een laag vuurtje. Ik heb zelf voor aardbeien gekozen, maar je kan natuurlijk ook bijvoorbeeld mango, bosvruchten of kersen. De blauwe bessen die ik er bij gedaan heb komen trouwens uit eigen tuin.

2. Doe ondertussen de melk in een kom en voeg daar het ei aan toe. Klop het ei los.

3. Dompel de plakken suikerbrood in het melkmengsel, zodat het suikerbrood week wordt.

4. Doe een klontje boter in de koekenpan en bak de suikerbroodjes aan iedere kant goudbruin (ongeveer 3 minuutjes per kant).

5. Doe de wentelteefjes op een bord, doe de vruchten er overheen en maak het af met een beetje poedersuiker en wat van het sap van het fruit dat in het pannetje is achtergebleven.

 

 

Delen:

1 Reactie

  1. 10 februari 2019 / 8:20 AM

    Goh, ik heb nooit geweten dat dit in het Frans pain perdu heette! Ik weet dat mijn moeder het vroeger eens een keer maakte (alhoewel het er lang niet zo lekker uitziet zoals dat van jou) maar ik vond het wel heeeeel erg lekker. Helaas bleef het bij die ene keer;-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.