Good morning ladies! Vandaag heb ik een lekker ontbijtje voor jullie bedacht. Het is een ontbijtje dat heel gezond, lekker en voedzaam is. Ideaal dus als je een lange tijd tegemoet gaat, op je gewicht wilt letten en ook nog eens extra van je ontbijtje wilt genieten. Vandaag laat ik jullie namelijk zien hoe je je eigen rijstepap ontbijtje kan maken. Het klink misschien niet zo heel erg aantrekkelijk, maar het is echt heel erg lekker! Helemaal in combinatie met een gepocheerd peertje en wat honing. Mmm!!
Wat heb je nodig
60 gram dessert- of risottorijst
150 ml (kokos)melk
1 peer
honing
Hoe maak je het
1. Doe de melk in een pannetje en voeg daar de rijst aan toe. Laat het ongeveer 25 tot 30 minuten rustig koken tot de rijst gaar is. Roer het regelmatig door, zodat het niet aankoekt.
2. Schil de peer en snijdt hem in de lengte door midden.
3. Haal eventueel het klokhuis weg en kook de helften peer ongeveer 10 tot 15 minuutjes in water met een beetje honing tot ze gaar zijn.
4. Doe het rijstontbijtje in een kom. Leg bovenop de rijst de halve peer en doe er nog een beetje honing over heen.
Mmmmmm 😉
Ohh, klinkt lekker! Ik heb nog nooit zelf rijstpap gemaakt, daar moet maar eens verandering in komen!
Oh dit klinkt echt heel erg lekker!! Weer eens wat anders dan standaard havermout of musli 😀
Dit klinkt echt heerlijk!! Doe je het ook wel eens met ander fruit?
Oeh, dat klinkt echt heel goed en nog gezond ook! Wat een origineel ontbijtidee!
Zo’n recept als deze heb ik nog nooit eerder gezien! Simpel, maar lijkt me wel erg lekker denk ik. Sowieso houd ik erg van peer! Ben wel benieuwd nu. 🙂
Ik hoe niet zo van honing eigenlijk, alleen in thee. Toch klinkt dit wel lekker!