• Home
  • Blog Samenwerking
  • Over mij
    • Bloglovin
    • E-mailadres
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

The Beauty Magazine

Interieur & Lifestyle

  • Interieur
    • Interieur
    • Decoratie
    • Planten
    • Tuin
    • Inspiratie
  • Lifestyle
    • Lifestyle
    • Recepten
      • Recepten
      • Eten
      • Drankjes
      • Chocolade
    • Style
    • Beauty
  • DIY
  • Persoonlijk
    • Zwangerschap
    • Geboorte
  • Feestjes
    • Feestjes
    • Verjaardag
    • Kerst
    • Oud & Nieuw
    • Pasen
    • Valentijnsdag
    • Bruiloft
    • Geboorte
    • Halloween
    • Moederdag
    • Feestdecoratie
    • Cadeau inspiratie
    • Fun

♥ De simpele Valentijnstaart! ♥

22 januari 2016 by iris 8 Comments

Valentijnstaart

 

Voor taart kun je mij ’s nachts bijna wel wakker maken. Vooral cheesecake, aardbeientaart en kwarktaart vind ik heerlijk! Maar ik ben daarin vast niet de enige. Aangezien Valentijnsdag steeds dichterbij komt leek het mij leuk om een taartje te gaan maken die perfect bij de dag van de liefde past. Ze zeggen namelijk niet voor niets “Liefde gaat door de maag”.

Volg je mijn blog al een tijdje dan weet je waarschijnlijk dat ik niet van ingewikkelde recepten houd. Daarom is ook dit recept weer easy peasy! Je hebt maar 5 ingrediënten nodig en het taartje hoeft niet in de oven. Daarnaast is hij ideaal als toetje, ontbijtje en als tussendoortje, dus de perfecte om je (toekomstige) vriendje op ieder moment van de dag mee te verrassen.

 

Wat heb je nodig

♥ 150 gram Kwark (smaak naar keuze)

♥ 1 gelatineblaadjes

♥ 50 gram koekjes (bijvoorbeeld granenkoekjes of Bastogne)

♥ 25 gram boter

♥ Bakvormpje (Hart)

♥ Rode kleurstof (Dr. Oetker)

 

Aan de slag

1. Verkruimel de koekjes heel fijn. Ik vind het zelf handig om dit met een keukenmachine te doen.

2. Zet een steelpannetje op het vuur en smelt de boter hierin. Zodra de boter gesmolten is, haal je het pannetje van het vuur. Doe hier de koekkruimels in en meng het goed daar elkaar heen. Verdeel alles over het bakvormpje, stamp het goed aan en doe het vervolgens even in de koelkast.

3. Neem een kom met koud water en laat het gelatineblaadje hier 5 minuten in weken. Knijp hem hierna uit. Pak weer een steelpannetje, doe er 1 eetlepels water en het gelatineblaadje in en zet het pannetje op het vuur. Het mag niet koken. Blijf het daarom goed roeren tot de gelatineblaadjes opgelost zijn.

4. Haal het pannetje van het vuur en laat de gelatine een beetje afkoelen (Niet laten stollen!)

5. Pak een kom en doe hier de kwark in. Meng vervolgens de gelatine door de kwark heen. Dit hele kwarkmengsel doe je vervolgens in de taartvorm en maak de bovenkant mooi glad met een spatel. Zet nu voor een minstens 3 uur in de koelkast.

 

De finishing touch!

Wanneer de taart goed is opgesteven kun je hem afmaken met een leuke tekst. Ik vind het erg leuk om een tekst te gebruiken die goed past bij de hartvormige snoepjes. Maar je bent hier natuurlijk helemaal vrij in.

 

Doe jij dit jaar aan Valentijnsdag?

 

 

Deel dit artikeltje:

  • E-mail
  • Print
  • Tweet

You might also enjoy...

Maak je eigen Cookie Dough ijs!
Paas brunch | Super lekkere wentelteefjes!
Blogmas | Super lekkere Nutella Kerst koekjes!

Filed Under: Recipes

Previous Post Mijn favoriete kleine schoudertasjes
Next Post Hunkemöller Sale Shoplog!

Comments

  1. Femke says

    22 januari 2016 at 5:45 AM

    Kwarktaart is altijd een goed idee!

    Beantwoorden
  2. Sanne says

    22 januari 2016 at 6:52 AM

    Ah, wat een prachtige taart, Iris! Ik ga dit jaar niet aan Valentijn doen, maar toch is het eens een keertje leuk om zo’n taart te maken!

    Beantwoorden
  3. Svenja says

    22 januari 2016 at 8:26 AM

    Aaaaah wat een te schattige taartje <3 En het recept is inderdaad erg makkelijk. Kwarktaart is daarnaast ook nog eens heel lekker. Waar heb je trouwens de hartvormige bakvorm vandaan?

    Beantwoorden
    • iris says

      22 januari 2016 at 9:10 AM

      Ik heb hem bij de Action gekocht. Hij kostte geloof ik nog geen €1,50

      Beantwoorden
  4. Lindsey Beljaars says

    22 januari 2016 at 11:36 AM

    Altijd heerlijk! Vooral met bastognekoekjes als bodem! 🙂 Alleen zou ik je adviseren met Icing de tekst erop te maken, worden de letters een stuk strakker! 🙂

    Beantwoorden
  5. Nilou says

    22 januari 2016 at 9:10 PM

    Heey, wat heerlijk! En bedankt voor de herrinering 😛

    Beantwoorden
  6. Saraya says

    23 januari 2016 at 10:49 AM

    Yummie dat ziet er heerlijk uit, de foto van de taart is zo mooi en is perfect voor in een kookboek 🙂
    X

    Beantwoorden
  7. jeapiebel says

    23 januari 2016 at 12:57 PM

    Simpel, echt leuk en zeker origineel om zo’n cadeau zelf te maken en geven.

    Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *






Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Hi! Mijn naam is Iris. Leuk dat je een kijkje komt nemen op The Beauty Magazine.nl Hier vind je toffe DIY’s, lekkere (en simpele) receptjes, inspiratie voor je interieur en alles wat je nodig hebt om een feestje te geven!

Lees hier meer over mij!

 

Spring is Coming!

Zo maak je je tuin gezelliger

Zo leuk is de lente!

Ideeen voor de tuin 2021

Mooi tulpenveld in de Noordoostpolder

Pasen

Leuke ideeën met Pasen tijdens Corona

10x Leuke ideeën met Pasen tijdens Corona

Leuke dingen om te doen met Pasen tijdens corona

3x Lekkere recepten met ei!

Recept | Simpele Paaskoekjes

Instagram

    Instagram

      Volg mij op Social Media

      The Beauty Magazine.nl

      • Home
      • Blog Samenwerking
      • Over mij

      Contact

      Samenwerken blog of Social Media

      Natuurlijk sta ik ook open voor samenwerkingen. Neem hiervoor contact op via redactie@thebeautymagazine.nl.

      Mijn site bevat adlinks.

      loading Annuleren
      Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres!
      E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
      Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.