Home » Mijn 2017 in foto’s

Mijn 2017 in foto’s

Wauw! Wat was 2017 een prachtig en perfect jaar! Het was een jaar waarin ik zo veel mooie dingen heb mee mogen maken en daarom kijk ik ook met heel veel plezier terug. Op reis, mijn vrijgezellenfeest, trouwen, Disneyland. Mijn jaar kon echt niet meer stuk. En ik kan mij ook niet herinneren dat ik ooit zo’n mooi jaar heb meegemaakt. Het is was in één woord perfect! Ik heb de meeste grote ervaringen onder elkaar gezet om nog één keer terug te kunnen blikken. Door de grote hoeveelheid foto’s kan het zijn dat mijn site wat langzaam geladen is. Mijn excuses hiervoor. Bereid je voor op mijn grootste artikel van 2017!

Voorbereidingen bruiloft

Het jaar begon natuurlijk met het voorbereiden van onze bruiloft. Hoe dichter de bruiloft in de buurt kwam, hoe spannender het werd. Ik moet ook zeggen dat ik niet heel erg op tijd was met het vinden van mijn trouwjurk. Veel jurken vond ik niet mooi en de jurken die ik wel helemaal perfect vond waren of een onrealistisch plaatje van Pinterest of alleen maar verkrijgbaar in het buitenland en dan van een onbetaalbaar merk als Elie Saab. Het was dus een hele zoektocht, maar uiteindelijk heb ik de perfecte jurk weten te vinden. En nog steeds vind ik deze bruidsjurk perfect!

Genieten van de mooie winter

Ik moet eerlijk toevoegen dat ik de winter niet heel erg prettig vind. Van mij mag het wel weer voorjaar worden. Maar zodra de natuurlijk verandert is als een winter wonderland kan ik niet wachten om naar buiten te gaan. In februari had het een beetje gesneeuwd, waardoor het bos echt prachtig was. Ik heb hier zo van genoten. Op deze manier kom ik erg tot rust. Vaak neem ik mijn camera mee om wat mooie foto’s te maken.

Getuigen gevraagd

Natuurlijk moest ik ook nog getuigen hebben. Gelukkig was deze keus niet lastig voor me. Dus stelde ik een cadeaupakketje samen en nam ik het mee om de grote vraag te stellen.

In het pakketje zaten de volgende spulletjes:
– Een chocolade reep
– Een flesje wijn
– Een glazen etagère
– Een ketting (deze is helaas niet te zien op de foto)
– Een nagellakje
– Parfum Mademoiselle van Chanel


Het vragen van mijn getuigen
En toen was het tijd om ze te vragen. Lichtelijk gespannen ging ik eerst naar mijn moeder en mijn vader toe. Naast dat ik mijn moeder wilde vragen of zij getuigen wilde zijn, wilde ik mijn vader vragen of hij mij tijdens de ceremonie weg wil geven. Dit vind ik altijd zo mooi op bruiloften! Ook voor mijn vader had ik daarom een cadeaupakketje samengesteld. Hier zaten wat biertjes en wat lekkers in.
Hun beide reacties waren echt geweldig! Ze zagen het niet aankomen en vonden het heel erg leuk. Ze waren helemaal blij en mijn moeder kreeg zelfs wat tranen in haar ogen. Zo lief!
Vervolgens was het de beurt aan mijn zusje. En haar reactie was er echt eentje om nooit te vergeten! De tranen sprongen in haar ogen en ze was zo blij, dat ze me dagen er na nog berichtjes stuurde dat ze het zo leuk vond. Ik ben zo blij dat ik mijn ouders en mijn zusje gevraagd heb. Ze zijn zo belangrijk voor mij en dit maakt mijn bruiloft wel helemaal compleet!

Kurhaus

Tussen de voorbereiding door besloot (in middels) mijn man mij als verrassing mee te nemen naar het Kurhaus in Scheveningen. Ik vind Scheveningen ontzettend leuk, maar als je dan ook nog eens in een prachtig hotel mag verblijven, dan kan het helemaal niet meer stuk. Wauw, wat was het uitzicht op zee geweldig! Het was zo romantisch. En echt alles was perfect. Het was ook nog heerlijk weer, waardoor ik zelfs nog eventjes met mijn voeten in de zee ben gegaan.

Mijn vrijgezellenfeest

Vlak voor onze bruiloft hadden met vriendinnen en (schoon)zussen een vrijgezellenfeestje voor me georganiseerd. Ik ben zelf helemaal niet van de extreme vrijgezellenfeestjes, dus bedachten ze iets heel leuks dat perfect bij me past.
Op de dag zelf had ik met mijn zusje afgesproken om de stad in te gaan. Ze vertelde dat haar fiets stuk was en dat we lopend naar de stad moest gaan. Ik vond het was vreemd, maar aan de andere kant leek het mij ook wel leuk om wandelend naar de stad te gaan.

Tijdens de route naar de stad kwamen we verschillende enveloppen tegen met daarin een heel schattig kaartje. Het was de bedoeling dat ik aan de hand van de tekst of afbeelding in het kaartje ging raden van wie het kaartje zou zijn. Vervolgens zou diegene dan tevoorschijn komen. Zo leuk bedacht! Want zo sloot er bij iedere enveloppe weer een vriendin bij de groep aan. Er werd zo veel gelachen, er werd confetti afgeschoten en werd ik steeds nieuwsgieriger naar wat er ging gebeuren. Het was zo spannend, maar ook weer zo geweldig om zo verrast te worden!

Eenmaal bij het park maakte mijn hart een sprongetje van geluk. Mijn lieve vriendinnen en (schoon)zusjes kennen mij zo goed! Ze hadden namelijk een high tea geregeld op een droomlocatie! Ik vind het altijd heerlijk om naar het park te gaan. Toch was er altijd nog één plekje in dit park te vinden waar ik nooit geweest was en dat was in het theekoepeltje. En laat dit theekoepeltje nu net voor ons gereserveerd zijn!

Om het koepeltje heen hingen ballonnen, honeycombs, flamingo’s en unicorns. Het was zo gezellig versierd en we hadden er ook nog eens stralend weer bij. Perfect! Daarnaast wist ik helemaal niet dat het theekoepeltje ook voor een hightea gebruikt kon worden. Ik dacht namelijk dat het een monumentaal pandje was. Het was daarom een extra, unieke verrassing en een droom die uitkwam toen ik zag dat de tafel in het koepeltje vol stond met allerlei lekkere hapjes, lieve theekopjes en prachtige rozen.

Mijn vriendinnen hadden boodschappen gedaan om na de High tea met z’n alleen nog lekker te gaan “picknicken” in het park. Ze hadden allemaal kleedjes op het gras neergelegd, leuke spelletjes bedacht en natuurlijk waren er ook nog bijpassende drankjes en hapjes aanwezig. Hugo (een vast drankje van mijn vriendinnen), cocktails, lekkere fruitsapjes, fruitspiesjes, snoepjes, etc.

Tijdens het picknicken had mijn vriendinnen een fotograaf geregeld en kon ik met iedereen op de foto. Eerst gingen we met z’n allen op de foto en vervolgens kon ik met iedere vriendin en mijn (schoon) zusjes apart op de foto. Zo gaaf om met iedereen een soort van “vriendinnen shoot” te doen.

Nadat we een lange tijd in het park rond gehangen hadden gingen we de stad in. Hier hebben we ons tot de late uurtjes nog vermaakt en heb ik natuurlijk samen met mijn vriendinnen gedanst op de Spice Girls. (Dit is een soort van traditie aan het worden).

Dé dag!

Op 30 juni was het zo ver! We gingen trouwen! Na weken lang op Pinterest gekeken te hebben, veel dingen geregeld te hebben en vooral ook veel hulp gehad te hebben, was daar onze dag. En wat was het geweldig! Alles was precies zo als wij gehoopt hadden. Een mooie locatie, lekker eten, leuke muziek, geweldige acts van vrienden en familie. Het was echt de mooiste dag van ons leven!

De ochtend

De avond er voor sliep ik gezellig bij mijn ouders. Ik sliep bij mijn moeder in bed en de volgende ochtend werden we met een kopje koffie/thee wakker gemaakt door mijn vader. Zo lief! We werden rustig wakker en vervolgens ging ik naar beneden om mijn make-up te doen. Ondertussen at ik twee beschuitjes met kaas en dronk ik een kopje thee en zag ik mijn vader overal in de tuin ballonnen en slingers ophangen. Zo lief!

Tegen 08.00 uur kwam de kapster. Wat een schat van een meid was dat. Ik wist op dat moment nog helemaal niet zo goed hoe ik mijn kapsel wilde hebben, maar samen kwamen we er helemaal uit. Het werd een heel fijn kapsel dat perfect bij mij paste.

Om 09.30 uur kwam de fotograaf. Ze maakte wat detailfoto’s en wat foto’s van mij terwijl ik mijn make-up nog wat bijwerkte. Al snel moet ik mij klaar gaan maken, maar tegen 10.30 uur zou Ferry mij op kopen halen. Mijn zusje hielp mij bij het aantrekken van mijn jurk en wat een geweldig moment was dat!

Het moment

Mijn ouders en schoonouders stonden inmiddels buiten te wachten tot Ferry er aan zou komen. En ja hoor, daar kwam hij. De zenuwen begonnen bij mij op dat moment toch wat erger te worden, want dit was het moment dat wij elkaar zouden gaan zien. Zo spannend!

Triiiingg… De deurbel ging. Ik liep er naar toe en deed de deur open. En daar stond mijn prachtige man. We kregen allemaal tranen in onze ogen. Dit was echt een moment om nooit meer te vergeten. Ik ben ook zo benieuwd hoe deze foto’s er uit zien, want de emoties waren vast goed te zien.

Foto’s

Met zo’n tweeën reden we in een lieve, oude Fiat 500 naar mijn favoriete park om daar foto’s van ons te laten maken. Dit was erg leuk om te doen en gelukkig hadden we er mooi weer bij. Ook bij de trouwlocatie maakte we nog wat foto’s.

De ceremonie

De ceremonie was voor ons een heel spannend moment. Alle gasten stonden klaar om ons op te wachten en vervolgens kon de ceremonie beginnen. We hadden een hele leuke ceremoniemeester die erg leuk over ons vertelde. Ook hadden Ferry en ik een trouwbelofte voor elkaar geschreven.

Het feest

Na de ceremonie was het tijd voor de taart en een glas prosecco. We hadden een grote aardbeien taart in de vorm van hart met een vulling van Rolo en een zijkant van witte chocolade. En deze was zo lekker! Ook stond er een piramide van prosecco glazen naast de taart. Het was aan ons om de laatste twee glazen te vullen.

De middag was lekker gemoedelijk en gezellig. We zaten buiten te genieten van de muziek van een pianiste, lekkere hapjes en drankjes. Het was echt dat sfeertje day we graag wilde creëren.

De avond

Na een heerlijke barbecue was het tijd voor de avond. Mijn vader en schoonvader gingen achter de draaitafel en maakte er een geweldige show van! We ging een lijst met hits door de gasten heen, zodat er verzoek-nummers aangevraagd konden worden.

Ook ging ons neefje nog even muziek draaien. Die was zo schattig!

Plotseling werden we verrast door Ferry en 3 vrienden. Ze hadden de afgelopen weken een choreografie geleerd op een nummer van de Backstreet Boys. Dit was heel onverwachts en zo hilarisch om te zien!

Het is bizar dat je er zo lang naar uit kijkt en dat het op de dag zelf zo voorbij vloog. Vooral de avond duurde voor mijn gevoel maar heel even. Maar ook leef je in een soort van droom. Je bent volop aan het genieten, maar ondertussen gaan ook heel veel dingen langs je heen.

Limburg

Mijn lieve schoonouders verraste ons met een paar overnachtingen in een sprookjesachtig kasteel in Limburg. Ik was er nog niet eerder geweest, dus ik keek mijn ogen uit. Wat een prachtige omgeving! Door de heuvels leek het bijna alsof we in een heel ander land terecht waren gekomen.

Het hotel bevond zich op een oud landgoed met een kasteel. We werden helemaal betoverd door de mooie omgeving. En natuurlijk kon het weekend niet meer stuk toen we er achter kwamen dat er op het landgoed allemaal fruitbomen te vinden waren. Je kon er van alles vinden. Peren, appels, walnoten. En het grappige was dat het veld ook ontdekt was door koeien. Zo leuk!

Honeymoon

En toen was het tijd voor onze huwelijksreis. Aangezien we vrij laat in het jaar op honeymoon gingen, moest het een land worden waar het weer nog lekker warm was. Dit werd uiteindelijk Gran Canaria. En wat was het hier mooi! Het hotel was fijn, de hotelkamers leken wel appartementen, het uitzicht was prachtig en de omgeving was geweldig! Ook had het hotel een infinity pool, zo’n zwembad waarbij je uitzicht op de zee hebt. Zo mooi! En ook het strand was adembenemend door het lichte zand en de helderen blauwe zee. Ik wilde hier niet meer weg!

Parijs

Na Gran Canaria gingen we nog een reisje te gaan maken. Om te vieren dat mijn man en ik 5 jaar bij elkaar zijn, besloten we naar Parijs te gaan. We wilden allebei heel graag een keer naar Disneyland, dus namen we de Thalys naar Gare du Nord. Na 3 uurtjes waren we al in Parijs en we keken hier onze ogen uit. Het is mij zo goed bevallen dat ik heel graag nog een keertje heen wil gaan. Want het was veel te kort om alles te kunnen zien. Gelukkig hebben we wel de Notre Dame en de Eiffeltoren kunnen bezichtigen.

Daarnaast stond er op mijn lijstje een bezoekje aan een leuk Frans bistrootje. Bij een typisch restaurantje vlak bij Gare de Nord besloten we naar binnen te gaan. Hier bestelde we een klein ontbijtje met jus ‘d orange, warme chocolademelk, een croissantje en een Frans stokbroodje. En ja hoor, het croissantje was echt zó lekker! Super vers en ook echt niet te vergelijken met die in Nederland. Maar ook de warme chocolade melk was verrukkelijk! Alleen al daarom zou ik weer naar Parijs willen.

Disneyland

De hoofd reden dat wij naar Parijs gingen, was omdat we naar Disneyland Parijs wilde. En nu ging het eindelijk gebeuren! Gelukkig hadden we twee dagen geboekt, want ik kon alleen maar mijn ogen uitkijken. Ik vergat bijna dat er ook attracties waren waar we ook in wilde. Gelukkig was het helemaal niet zo druk als ik van te voren verwacht had, waardoor we op onze eerste dag nog aardig wat attracties hebben bezocht. Ondertussen werden we verrast door twee Disney Parades en konden we genieten van een Christmas Big Band met een aantal Disney figuren. Oh, en vergeet vooral de onvergetelijke eindshow niet. Het was echt in één woord “ongelofelijk”! Het was echt zoals ik verwacht had en het liefst wilde ik er niet meer weg.

Een half jaar getrouwd!

Het laatste waar we nu nog naar uitkijken is 30 december. Dit is de datum dat wij precies een half jaar getrouwd zijn. We hebben verder niets bijzonders gepland, maar toch kijk ik erg uit naar deze datum. Het is zo ongelofelijk dat er gewoon al weer bijna een half jaar voorbij is. En eigenlijk geldt dit voor heel 2017. Er is zo veel gebeurd, ik heb zo veel mee mogen maken en gezien, maar toch kan ik mij nog zo goed herinneren dat ik met onze vrienden het nieuwe jaar inluidde. Ik ben erg dankbaar voor dit mooie en veelzijdige jaar. Ik hoop dat iedereen ook terug kan kijken op een mooi jaar en bij deze wil ik ook iedereen een heel mooi, gezond, liefdevol en perfect 2018 wensen!

Delen:

9 Reacties

 1. 27 december 2017 / 2:32 PM

  Je hebt een geweldig mooi jaar gehad! Prachtige foto’s! Dat 2018 net zo mooi mag worden. Fijne jaarwisseling.

 2. Erieka
  27 december 2017 / 2:42 PM

  Wat leuk om te lezen en om jullie foto’s te zien. Bijna een half jaar getrouwd, wat is het snel gegaan! We wensen jullie voor 2018 een fantastisch mooi jaar en blijf stralen zoals jullie nu doen dan genieten we allemaal mee.

 3. 27 december 2017 / 3:07 PM

  Wauw zoveel moois heb je mogen meemaken in 2017

 4. 27 december 2017 / 3:21 PM

  Wat een prachtige foto’s. Je hebt vast een geweldig jaar gehad! Hopelijk wordt 2018 net zo’n mooi jaar voor jou.
  Welke camera heb je trouwens?

 5. 27 december 2017 / 5:57 PM

  Wat een fantastisch jaar heb je gehad. Heel leuk dat je ons meeneemt en ons ook een kijkje geeft in alle mooie dingen die je hebt meegemaakt. Ook voor jou alvast een geweldig 2018 gewenst!

 6. 27 december 2017 / 6:21 PM

  Wauw, wat heb je een geweldig mooi jaar achter de rug! Ik heb ervan genoten om jouw jaar in foto’s terug te zien en wat zitten er veel prachtige foto’s tussen, met de mooie bruiloftsfoto’s toch wel als hoogtepunt 🙂 Ik hoop dat 2018 voor jullie net zo’n mooi jaar wordt! Alvast gefeliciteerd met jullie halfjaarjubileum 🙂

 7. 28 december 2017 / 10:12 AM

  Geweldige foto’s, Lieve Iris, ik heb ONWIJS genoten van jouw artikelen het afgelopen jaar en natuurlijk in het bijzonder van je artikelen over de bruiloft en Parijs. Afgelopen vrijdag ben ik zelf ten huwelijk gevraagd in Parijs en volgend jaar gaan wij dan trouwen;-) Ik kijk weer uit naar je mooie en gezellige artikelen van 2018. Alvast alle goeds, heel veel liefde, geluk en gezondheid toegewenst.

 8. 29 december 2017 / 9:59 AM

  Wat een super leuk en mooi jaar! Ook echt prachtige foto’s. Xx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.