Home » Hoe ziet mijn blog-werkdag eruit

Hoe ziet mijn blog-werkdag eruit

Een aantal mensen om mij heen vragen mij wel eens wat ik zoal doe als ik thuis aan mijn blog werk. De ene denkt dat ik relaxt achter mijn computer stukjes tekst aan het typen ben en de ander denkt dat bloggen juist heel complex is. Daarnaast vragen er ook nog steeds veel mensen af hoe het kan dat ik zo veel producten “gratis” krijg.

Om wat duidelijkheid te creëren, leek het mij een leuk idee om een keer te laten zien hoe mijn dag er uit ziet. Ik heb altijd twee blog-werkdagen in de week en in deze dagen werk ik vooruit. Mocht je benieuwd zijn, kijk dan mee!

08.00 uur

Ik begin mijn dag om 08.00. Ik duik dan gelijk achter mijn computer om mijn artikel die mijn blog om 05.00 uur automatisch gepubliceerd heeft te delen op Facebook en Twitter. Vervolgens beantwoord ik de mail, lees ik de reacties op mijn blog en neem ik een kijkje bij de blogs die een reactie op mijn artikel geplaatst hebben.

Vooral het contact met bedrijven via de mail kost vaak veel tijd. Voordat er uiteindelijk een samenwerking tot stand is, ben je zo een paar dagen verder.

Ondertussen drink ik een kopje thee, vaak is dit groene thee of Breakfast Tea, en eet ik mijn ontbijtje; een schaaltje yoghurt met muesli of granola. De Paleo Apfle Crunchy van Mymuesli is momenteel mijn favoriet!

09.00 uur

Rond 09.00 uur doe ik snel even wat in het huis. Wasje er in, het aanrecht opruimen en stofzuig ik de woonkamer. Wanneer ik dit niet doe blijf ik onrustig in mijn hoofd en merk ik aan mijzelf dat ik mij minder op mijn blog kan richten. Ook ruim ik mijn eigen kamertje waar ik blog en de slaapkamer een beetje op en zorg ik ervoor dat alle rondslingerende kledingstukken in de wasmand verdwijnen.

10.00 uur

Zodra het huis netjes is ga ik meestal de deur uit om boodschappen te doen, dingen voor mijn blog te shoppen, pakketjes van winacties op de post te doen of fruit en groente te halen op de markt. Het ligt er een beetje aan wat ik allemaal nodig heb. Soms ben ik een uurtje weg en soms ook maar een half uurtje.

Bij thuiskomst duik ik weer achter de computer en typ ik nieuwe artikelen voor de komende dagen. Ook nu drink ik weer een kopje thee. Het lijkt allemaal heel gemakkelijk, maar voordat je iets gaat typen moet je natuurlijk eerst inspiratie hebben. Gelukkig zit ik vaak vol met inspiratie, maar er zijn ook momenten dat ik het echt even niet weet. Twee uurtjes achter de PC zitten zijn daarom zo voorbij.

12.30 uur

Lunch tijd. Ik vind het zelf altijd wel erg lekker om tussen de middag een broodje te eten. Vaak eet ik een broodje met avocado of kaas of juist allebei. Jammie! Nu het zo lekker weer is, ga ik ook even buiten zitten. Ik neem de kat dan ook even mee naar buiten en ondertussen scroll ik wat door mijn telefoon op zoek naar inspiratie.

13.00 uur

In middels heb ik mijn lunch weer op en ga ik weer aan de slag met mijn blog. Dit keer ga ik foto’s maken. De ene keer ben ik hier meer tijd voor kwijt dan de andere keer. Schrijf ik namelijk iets over make-up producten dan ben ik daar vaak sneller klaar meer dan wanneer ik bijvoorbeeld een receptje maak. Dit laatste vind ik altijd heel erg leuk om te doen, maar ik merk ook wel dat ik daarna vaak de hele keuken op moet ruimen en schoonmaken. Balen.

Ook nu verbaast het mij vaak dat de tijd zo snel voorbij gaat. Vooral het bewerken van foto’s en het maken van collages gaat veel tijd in zitten.

15.30 uur

Aan het eind van de middag ga ik vaak even bij mijn moeder langs. Ik heb een erg goede band met mijn ouders en aangezien ze ongeveer 10 minuutjes van mij vandaan wonen, kom ik er regelmatig. Hier drink ik een kopje thee, klets ik wat bij en af en toe ga ik hier samen met mijn moeder schilderen. Dit is echt een hobby van mij en is ook echt een ontspan momentje voor me.

17.00 uur

Tegen het einde van de middag ga ik weer naar huis toe en neem ik vaak pakketjes met mij mee. Deze laat ik namelijk altijd bij mijn ouders bezorgen, aangezien daar meestal wel iemand thuis is. Het blijft toch altijd een feestje om de pakketjes uit te pakken. Vooral als ze zo leuk ingepakt zijn als deze van discoverd.

Ik probeer altijd zo snel mogelijk met de “gekregen spulletjes” aan de slag te gaan. Helaas heb ik voor deze leuke kettinkjes van discoverd. mijn vriend nodig om foto’s van mijzelf te kunnen maken. Deze bewaar ik dus even voor het weekend.

17.10 uur

Tijd om te koken. Mijn vriend komt rond half 6 thuis en aangezien we dan allebei ook trek hebben, zorg ik er vaak voor dat het eten dan ook klaar is. Netflix aan (we kijken nu trouwens de serie Bloodline) en ondertussen bespreken we onze dag.

18.30 uur

Om 18.30 uur is het tijd om naar de sportschool te gaan. Op Woensdag ga ik naar Sh’Bam en op dinsdag ga ik naar Body Balance. Beide groepslessen vind ik heel erg leuk. En heb ik nog wat energie over dan ga ik nog even op de fitnessapparaten.

20.15 uur

Ik vind het zelf niet fijn om in de sportschool onder de douche te gaan, dus dat doe ik thuis. Lekker mijn eigen zeepjes en na het douchen kan ik in mijn comfi outfit door het huis lopen. Het ligt er een beetje aan of het artikel voor de volgende dag helemaal klaar is, anders ga ik hier nog even mee aan de slag. En anders ga ik op internet op zoek naar inspiratie voor de komende tijd. Maar ben ik wel helemaal klaar met mijn blog, dan ga ik samen met mijn vriend Netflix, een film of televisie kijken.

22.00 uur

Tegen 22.00 uur ga ik altijd naar bed. Ik scroll nog even door mijn telefoon om te kijken hoe het artikel voor de volgende dag er op mijn telefoon uitziet en vervolgens ga ik lekker slapen.

1 Reactie

  1. 16 oktober 2016 / 8:37 AM

    Wat een drukke dagen.
    Fijn om te zijn hoe jij je huishoudelijke taken combineert met het bloggen 😉

    Xoxo

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.