Home » Zo voorkom je de herfstdip

Zo voorkom je de herfstdip

 

Als je een grote zomerliefhebber bent, dan baal je vast dat de herfst nu weer begonnen is. Ik moet zeggen dat ik dol op de warmte van de zon ben. Ik hou van lekker luieren in de zon en tijdens de zomermaanden kan ik er zo van genieten dat de dagen langer aanvoelen. Maar toch kon ik ook niet wachten tot het herfst was. Ondanks de regenbuitjes, de harde wind en de kortere dagen, straalt de herfst ook heel veel warmte en gezelligheid uit. Kijk naar buiten en je ziet dat de bladeren aan de bomen weer in de prachtigste kleuren veranderen. En hebben jullie al een bezoekje gebracht aan het bos? Ook dit is echt een aanrader!

Maar wat als je nou niet zo’n herfsttype bent? En je toch wel een beetje last hebt van een herfstdipje? Door een paar kleine aanpassingen kun je er voor zorgen dat je toch wat gemakkelijker, vrolijker en energieker de herfst (en de winter) doorkomt. Hoe? Ik vertel het je!

 

Delen:

11 Reacties

 1. chucky1012
  16 oktober 2018 / 5:05 AM

  Fijne tips

 2. 16 oktober 2018 / 6:40 AM

  Goede tips! Ik hou van de herfst en vind het helemaal niet erg dat de temperaturen eind van de week gaan dalen 🙂

 3. 16 oktober 2018 / 7:28 AM

  erop uit gaan is absoluut een goede tip. Ik heb wel eens van die dagen dat ik de hele dag binnen zit en in plaats van uitgerust voel ik me dan in de avond eigenlijk alleen maar nog luier!

 4. 16 oktober 2018 / 7:37 AM

  Wat een fijn artikel en prachtige foto’s! Ik word er zeker wel blij van 🙂 Bij mij helpt regelmatig eropuit gaan ook zeker, net als me warm aankleden (en leuke herfstkleding kopen, haha). Vitamine D kan inderdaad ook veel voor je doen. Ik voelde me vorig jaar winter een tijdje flink beroerd. Dat bleek door een vitamine D-tekort te komen. Sindsdien slik ik daar vaak preventief tabletten voor in de herfst/winter en voel ik me automatisch al een stuk beter 🙂

 5. 16 oktober 2018 / 8:04 AM

  Fijne tips! Ik slaap in de winter ook vaak vaak iets meer dan in de zomer. Maar dat komt deels ook omdat mijn bedje nog zo lekker warm is s ochtends

 6. 16 oktober 2018 / 8:29 AM

  Wat een ontzettend fijne tips!
  Ik ben gek op de herfst, maar ik moet er ook wel erg aan wennen.
  Ik kan er zo genieten door te wandelen, genieten van de najaarsmode en lekkere theetjes te drinken.
  Liefs,
  Evelien

 7. 16 oktober 2018 / 9:40 PM

  Wat een handige tips. Ik ben zelf dol op de herfst en kan ook niet wachten tot de temperaturen weer dalen. En ik weer lekker mijn truien aan kan en warme chocomel kan drinken.

 8. 16 oktober 2018 / 10:40 PM

  Goede en fijne tips, thanks for sharing! ik ben sowieso echt een herfst persoon… heerlijk wandelen, netflix, kleedje, kaarsjes

 9. 18 oktober 2018 / 11:09 PM

  Hele fijne tips! Ik vind de herfst altijd erg gezellig, maar ik houd niet van de regen en als het zo gauw donker wordt! Slapen is een goede tip, ik moet echt eerder naar bed maar ik ben echt een avondmens! Mijn wekker gaat namelijk elke dag redelijk vroeg! En oh wandelen, dat moet ik ook echt vaker doen!

 10. 20 oktober 2018 / 10:57 AM

  Fijne tips! Ik ga op deze dagen vaak wandelen met mijn camera in de hand. De natuur zien veranderen van kleur is voor mij een magisch moment.

 11. 8 november 2018 / 8:52 PM

  Goeie tips! Merkte dat ik aan het begin van de omslag naar herfstweer wel een dipje kreeg. Moe, koud, lusteloos. Vooral slapen en extra warm kleden deden mij goed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.