Home » Musical “Beauty and the Beast”

Musical “Beauty and the Beast”

1111

 

Afgelopen zondag werd ik door mijn vriend verrast met kaartjes voor de musical “Beauty and the Beast”. Als Disney liefhebber wilde ik heel graag naar deze musical, maar aangezien wij totaal niet in de buurt wonen van het Circustheater en de kaartjes nog best prijzig waren had ik mijn hoop laten varen.

Ik sprong daarom een gat in de lucht toen mijn vriend de twee kaartjes uit zijn jaszak haalde. “Gaan we daar echt heen?!” Ik kon mijn ogen niet geloven! Hoe dichter we in bij het theater kwamen, hoe blijer ik werd. En daarnaast zaten we ook nog eens vierde rij!

In middels is het weer achter de rug en leek het mij een leuk idee om over deze musical te vertellen. Dus ben je nieuwsgierig, lees dan mee!

 

 

Allereerst moet ik zeggen dat ik vroeger altijd dacht dat musicals niets voor mij waren. Ik hield totaal niet van toneelstukken en ik keek liever een film. Tot ik een paar jaar geleden naar de musical “Tarzan” ging. Ik ging er zonder verwachtingen naar toe en verliet de zaal vol enthousiasme. Het was prachtig! En dat terwijl ik de film Tarzan nooit als favoriete Disney film zag. Maar sindsdien ben ik om!

 

548-567d36581d256

 

Beauty and the Beast is één van mijn favoriete Disneyverhalen. Het is en blijft een mooi sprookjesachtig verhaal en toevallig had ik deze film twee weken daarvoor nog op Netflix gezien. Ik zat dus nog helemaal in het verhaal.

Het verhaal dat in de musical verteld wordt is zo goed als hetzelfde als in de film. De muziek is hetzelfde, de humor komt overeen en ook de kostuums zijn heel goed ontworpen. Het is alsof je de film kijkt, maar dan is het nog veel echter en mooier!

 

 

Het verhaal wordt verteld door Martine Bijl. Dit heeft zij een paar jaar geleden ingesproken toen deze musical voor de eerste keer in Nederland kwam. Heel begrijpelijk, want ze verteld het prachtig en heel sprookjesachtig. Het is dan ook meer dan logisch dat dit ook nu weer gebruikt is.

Naast het mooie verhaal is de muziek ook geweldig. Precies zoals in de (Nederlandse) film, maar dan prachtig live gespeeld door een orkest. Hoe gaaf! Je ziet de dirigent spelen en in combinatie met de prachtige stemmen van de acteurs word je helemaal in het verhaal getrokken.

 

 

Mijn mening

Ik kan wel een heel verhaal gaan houden, maar eigenlijk ben ik met één woord wel klaar. Deze musical is namelijk echt prachtig! Het zit zo goed in elkaar, je wordt helemaal meegesleept door het mooie verhaal en rollen passen perfect bij de acteurs. Wauw, wat was dit geweldig!

Ik zei in de eerste alinea dat ik de kaartjes nogal prijzig vond. Maar hier moet ik echt op terug komen. Het is een boel geld, maar ik vind het iedere cent waard. Er zit zo veel werk in deze musical. De goede acteurs, het mooie decor, de perfecte kostuums en het prachtige orkest muziek. Dit bij elkaar zorgt voor een perfecte show.

 

Ben jij al eens naar een musical geweest?

 

Share:

12 Reacties

 1. 6 april 2016 / 4:44 AM

  Ik ben gek op musicals en ben afgelopen tijd in nog geen week naar 2 musicals geweest (Belle en het beest & The Bodyguard) en een week of 2 eerder naar Grease. Belle en het beest vond ik prachtig, alles was mooi. Toch moet ik zeggen, dat ik niet alle musicals geweldig vind, ook al ben ik een musicalliefhebber. Zo was Grease niet echt mijn ding.

 2. 6 april 2016 / 5:06 AM

  Prachtig!
  Fijn uitje tijdens jullie weekeindje uit in de stad waar dit gespeeld werd.
  Schitterende foto’s.

  Xoxo

 3. 6 april 2016 / 5:31 AM

  Wat een leuk artikel en wat een lieve verrassing van je aanstaande! Mijn eerste musical was Les miserables in London heel wat jaartjes geleden toen ik 16 was, en ik weet nog hoe ontzettend ik daar genoten heb. Wat een spektakel en emoties! Heel anders natuurlijk dan een film, alhoewel ik tijdens de film ook de tranen over mijn wangen heb stromen hoor;-)

 4. 6 april 2016 / 6:42 AM

  Wat fijn dat je er een artikel van hebt geschreven! Je kan via de manier waarop je schrijft duidelijk zien dat je zoo enthousiast bent over de musical. Dat vind ik erg leuk! Beauty and the Beast is ook mijn lievelingsfilm, jammer dat ik niet naar de musical ben kunnen gaan, want ik ben echt een liefhebber van musicals!

 5. 6 april 2016 / 10:13 AM

  Ik hou er van om naar musicals te gaan. Ben ook erg benieuwd naar de Bodyguard.
  Fijn dat jullie het zo leuk hebben gehad!

 6. 6 april 2016 / 10:29 AM

  Wat een toffe musical zeg, ziet er schitterend uit! de film vond ik ook altijd magic!

 7. 6 april 2016 / 10:54 AM

  Leuk om je verslag te lezen.
  Ik heb hem jaren geleden in Groningen gezien, als ik me niet vergis met Chantal Janzen. (weet het niet zeker meer)
  Vroeger ging ik heel vaak naar musicals, maar ik kan me niet heugen wat de laatste was die ik heb gezien.

 8. 6 april 2016 / 12:05 PM

  Oh hier wil ik ook echt graag naartoe, lijkt me een super mooie en leuke musical. Ik ben dol op musicals !

 9. 6 april 2016 / 5:49 PM

  Hier wil ik echt ontzettend graag naar toe!
  Helaas heb ik bijna niemand in mijn vrienden kring of familie die van musicals houd.. en om nou alleen te gaan vind ik ook iets te hihi

 10. 6 april 2016 / 7:44 PM

  Ik ben zelf nog niet naar een musical geweest, (behalve bijvoorbeeld in Disney), maar ik wil het wel ooit eens doen

 11. 6 april 2016 / 7:47 PM

  Ik ben nog nooit naar een musical geweest, wil ik ooit wel eens doen 🙂
  X

 12. 7 april 2016 / 9:18 AM

  ah ik zou dolgraag naar deze musical gaan. Ik ben zelf bij Wicked geweest en dat was ook echt fantastisch! Ook heb ik zelf meegedaan met een plaatselijke versie van Fame, ook echt heel gaaf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.