Home » Mijn plannen voor de herfst

Mijn plannen voor de herfst

thee

 

Het is vandaag officieel herfst! Voor veel mensen is het erg vervelend dat het warme zonnetje niet wat vaker achter de wolken zal verdwijnen, de wind wat meer op komt zetten en er wat vaker druppels uit de lucht zullen vallen. Ik vind de herfst echt prachtig, hoewel ik natuurlijk niet zo graag een regenbui op mijn hoofd wil hebben.

Maar gelukkig is de herfst meer dan alleen regen en wind. Het is vooral een heel kleurrijk seizoen dat mij helemaal vrolijk maakt. Ik kijk er daarom erg naar uit om helemaal in het najaar sfeertje te zijn!

Bij de herfst denk ik aan de bladeren aan de bomen die langzaam van kleur veranderen en vervolgens dwarrelend op de grond vallen. Het is daarom heel erg leuk om naar het bos te gaan. Het is heel kleurrijk, sfeervol en naast mooie bladeren kom je nog veel meer leuke dingen tegen. Dennenappels, paddenstoelen en als je geluk hebt kom je ook wel eens een hertje of eekhoorn tegen. Ik kan daarom niet wachten om naar het bos te gaan!

Ik wil dit jaar ook wat meer de herfst in huis halen. Ik heb al van die katoenstengels in huis, wat voor een herfst sfeertje zorg, maar een schaal met allerlei dennenappels en eikeltjes lijkt me ook heel gezellig staan.

 

imag4132-copy-1

 

Bij de herfst denk ik ook aan thee. Het is daarom het ideale moment om verschillende herfstachtige theesmaakjes in te slaan. Mijn favoriet blijft toch echt “Herfststorm”. Maar “Gekarameliseerde peer” of “Chai Tea” is natuurlijk ook echt heerlijk!

Om nog meer gezelligheid in huis te halen, vind ik het ook erg gezellig om geurkaarsen aan te steken. Tijdens de zomermaanden heb ik dit bijna niet meer gegaan, omdat het erg lang licht blijft, maar nu het rond 20.00 uur al wat donker begint te worden, is het extra gezellig om kaarsjes aan te steken.

Maar naast de mooie veranderingen in de natuur en de gezelligheid in huis, veranderen ook de kleuren van mijn kleding en make-up. In de zomer droeg ik vooral lichte kleuren en in de herfst ga ik toch liever voor warmere kleuren. Mooie bordeaux paars en bruintinten.

En tenslotte kijk ik stiekem ook wel weer uit naar van die stamppotjes en ovenschotels. Dit hoort eigenlijk bij de winter, maar tijdens de herfst is dat natuurlijk ook erg lekker. Vooral andijvie stamppot vind ik heel erg lekker!

 

Vind jij de herfst ook zo leuk?

1 Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.