Home » Met de Thalys naar Parijs!

Met de Thalys naar Parijs!

 

Het is al weer 2 weken geleden dat ik naar Parijs ging. En wat was dit geweldig! Ik was nog niet eerder in Parijs geweest, dus ik keek er enorm naar uit. Twee maanden van te voren hadden we de tickets online gekocht en na weken wachten, was het eindelijk zo ver. 

Vanaf Amsterdam Centraal vertrokken we met de Thalys naar Gare du Nord. Ik had een fijn plekje bij het raam, waardoor ik heerlijk naar buiten kon kijken. En na 3 uurtjes bevonden we ons al in Parijs. Super snel! Hierdoor vroeg ik mij ook gelijk af waarom ik het nooit eerder gegaan ben… Anyway, het was eindelijk zo ver! Ik ging Parijs zien!

 

 

Zoals ik al zei had ik de tickets al twee maanden van te voren gekocht. En ik moet ook zeggen dat dit erg aan te raden is. Eigenlijk zou je ze nog wat eerder moeten bestellen, want hoe meer je naar de datum toe gaat, hoe duurder de tickets worden. Op deze manier kun je dus heel betaalbaar naar Parijs.

Op de tickets stond vermeld in welke coupé we naar binnen moesten en op welke stoel nummers we gereserveerd hadden. Met mijn nieuwe boek van Kate Hudson en een telefoon vol muziek gingen we richting de “City of Love”.

 

 

Eenmaal aangekomen scheen de zon, het was vrij koud en we werden betoverd door de sneeuwvlokjes die om ons heen vielen. Wat is Parijs mooi!

Overal zag ik mooie gebouwen, lieve straatjes en zelfs een zwerven omringd door duiven, stool mijn hart.

Maar oh man, wat is Parijs groot. Je moet echt weten waar je naar toe wilt, want gewoon maar wat wandelen is geen beginnen aan. Het is daarom goed om je van te voren in te lezen, een plan te maken en een openbaarvervoerskaartje te kopen

 

 

Parijs bestaat uit verschillende zones. Het is handig om te weten waar je Parijs naar toe wilt en in welke zones de bezienswaardigheden vallen. Wij hebben een kaartje voor 5 zones gekocht, oftewel voor heel Parijs. Dit heeft er ook mee te maken dat ons hotel en Disneyland in zone 5 zaten. Deze tickets zijn niet goedkoop, maar echt nodig voor als je op een snelle manier de stad wilt ontdekken.

Door met het openbaar vervoer te gaan, ben je snel op je bestemming. Onder Parijs zit namelijk een onwijs groot metro stelsel. (Zo groot dat je het bijna niet kunt beseffen) Tip; vraag het metrostation personeel om je route uit te stippelen. Vooral als je de eerste keer naar Parijs gaat, is het best ingewikkeld om de routes te plannen met het openbaar vervoer.

Oh, en koop een openbaarvervoer kaart in de Thalys. Dat scheelt namelijk geld en in de Thalys praat het personeel gewoon Nederlands, waardoor het wat gemakkelijker gaat om de juiste ticket te kopen.

 

 

En de laatste tip; Ga je ook weer terug met de Thalys dan is het verstandig om ruim op tijd op het station te zijn. Alle tassen worden namelijk gecontroleerd. Dus voor je niet weet ben je zo weer 20 minuten verder. En het zou natuurlijk zonde zijn als de Thalys al vertrekt. Want dan moet je een nieuwe ticket kopen en de prijs is dan aanzienlijk hoger.

 

Delen:

6 Reacties

 1. 22 december 2017 / 6:33 AM

  Handige tios!
  Ik wil ook graag naar die prachtige city….

  Fijne feestdagen

 2. 22 december 2017 / 6:48 AM

  Heerlijk om met de Thalys te reizen. Ik doe dat vrijwel altijd.
  Met uitzondering van november toen zijn we voor het eerst met de auto geweest. Dat ging wel goed en is een aanrader als je niet lang van tevoren weet dat je naar Parijs wilt of kunt 🙂

 3. 22 december 2017 / 7:54 AM

  Wat een mooie foto’s! Ik ben wel eens met de Thalys geweest, maar niet naar Parijs. Ik wil dat nog eens doen! Het was een hele fijne manier van reizen.

 4. 22 december 2017 / 3:16 PM

  Wat onwijs gaaf dat je naar Parijs bent geweest! Ik blijf dat zo’n prachtige stad vinden. Vorig jaar ging ik met een aanbieding een dagje naar Parijs met de Thalys. Volgens mij betaalden we maar 35 euro per ticket… echt een koopje en je bent er zo! Mooie foto’s!

 5. 22 december 2017 / 3:22 PM

  Wat een fijne tips Iris! Ik ga dit artikel opslaan want ik wil zeker Parijs een keer gaan bezoeken. Wat een prachtige stad! 🙂

 6. 23 december 2017 / 8:30 AM

  Ah ik vind het zo leuk om al jouw artikelen over Parijs te lezen Iris, keep them coming;-) Wij zijn er nu ook en inderdaad zijn wij ook gekomen met de Thalys. Ik deel helemaal jouw mening want het is ideaal. Je hoeft niet zoals met vliegen uren van tevoren aanwezig te zijn, het is inderdaad lekker goedkoop als je van tevoren boekt en je staat gewoon met drie uur al op Gare du Nord. Wij kunnen zelfs vanaf daar lopen naar ons hotel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.