Home » Dit zijn de leukste broekentrends voor het komende seizoen

Dit zijn de leukste broekentrends voor het komende seizoen

Een broek kan echt je outfit maken of breken. Er zijn enorm veel stijlen om uit te kiezen, die allemaal geschikt zijn voor verschillende situaties. Je moet natuurlijk vooral de broeken dragen die passen bij jouw eigen stijl, maar voor een beetje inspiratie lees je hier de broekentrends voor het aankomende seizoen.

Wide Leg broeken

We zien het al het hele jaar en deze trend gaat voorlopig nog nergens heen: broeken met wijde pijpen. Deze trend kwam al een paar jaar geleden in de mode, in de vorm van de mom jeans. Deze is ook nog steeds populair, maar de pasvorm van de Wide Leg broek is net weer wat anders. De Wide Leg broek heeft een hoge taille en erg wijde pijpen. De wijde jeans vind je in allerlei verschillende kleuren en stoffen. Daarmee kun je dan ook volop variëren.

Flaired broeken

We zien de afgelopen jaren veel elementen uit de jaren 70 terugkomen in de mode, waaronder de flaired broeken. Eigenlijk is deze broek nooit uit de mode geweest, maar dit seizoen is hij terug als nooit te voren. Bij deze pasvorm zit de broek strak tot aan de knie, waarna hij uitloopt. Wat we dit seizoen vooral veel zien is de flaired jeans in een leuke print, zoals bij Para Mi damesbroeken. Maar ook bijvoorbeeld ribstof is erg populair, voor de ultieme 70’s vibe.

Gekleurde broeken

Hoewel neutrale kleuren vaak voelen als een veiligere optie, kun je dit seizoen ook compleet losgaan met kleur als het op broeken aankomt. We zien veel sets, waarbij een pantalon en een blazer in dezelfde kleur gedragen worden. Vooral neonkleuren zijn hierbij populair: het kan niet kleurrijk genoeg. Maar je kunt natuurlijk ook een gekleurde broek dragen met een wat neutralere top. De broek zorgt dan net voor een vrolijke touch. Ook jeans met kleurrijke prints zien we veel, zoals je ziet bij Damesbroeken van Toni.

Cargo broeken

De cargo gaat al een aantal seizoenen mee, en het lijkt er niet op dat deze trend zijn einde bereikt heeft. De stoere look van de cargo kan gecombineerd worden met zowel een strakke als oversized top, die allebei net een ander effect geven. Wat we dit seizoen specifiek zien is de wat nettere cargo. Dit lijkt een gekke combinatie, maar cargo’s met wat minder grote zakken en van zachtere stoffen zijn een nieuwe toevoeging op de trend.

Delen: