Home » Dierendag + Furry Friend TAG

Dierendag + Furry Friend TAG

spice3

 

Het is vandaag Dierendag!! Een speciale dag voor alle diertjes. Natuurlijk is het belangrijk dat we altijd lief voor alle dieren zijn, maar vandaag mag je alle dieren extra in het zonnetje zetten. Ik ben vandaag al naar het park geweest om de dieren daar wat brood te geven en ook heb ik iets voor onze kat gehaald.

En aangezien het vandaag toch Dierendag is leek het mij een leuk idee om de Furry Friend Tag te gaan invullen. Graag stel ik jullie daarom voor aan onze kat!

 

Wat is de naam van je huisdier?

De naam van onze kat is “Spice”. Deze naam hebben we niet zelf bedacht, maar is aan hem gegeven door een kennis van mijn vriend die hem als kitten vond. Spice is namelijk vroeger een zwerfkatje in Griekenland geweest. Hier werd hij gevonden en vervolgens is hij naar Nederland gekomen. Ik kan het bijna niet voorstellen, maar hij is gewoon met het vliegtuig gekomen. In een reiskoffertje heeft hij de hele reis moeten wachten tot hij er weer uit mocht, zonder dat hij wist waar hij naar toe ging. Gelukkig heeft hij uiteindelijk een leuk huisje gekregen.

Wat voor soort dier is het en welk ras?

Spice is een kat. We hebben geen idee wat voor soort kat het is, maar hij lijkt heel erg op de Nederlandse huiskat.

Hoe lang heb je je huisdier al?

Mijn vriend had Spice een half jaar voordat ik bij mijn vriend kwam. Hij was toen nog echt een kitten. Echt super grappig! Hij had hele grote oren en hele lange pootjes. Dat is nu wel veranderd.

Hoe kom je aan je huisdier?

Spice is samen met een kennis van mijn vriend met het vliegtuig naar Nederland gekomen. Vervolgens kreeg hij allerlei inentingen en is hij uiteindelijk bij mijn vriend gekomen. Maar eerlijk gezegd zou ik niet snel weer een dier uit het buitenland halen. In Nederland zijn in het asiel ook veel dieren te vinden die graag een warm huisje zouden willen hebben.

Hoe oud is je huisdier?

Spice is nu 5 jaar. We weten niet wanneer hij geboren is en daarom is Dierendag ook een speciale dag voor hem.

 

 

Wat is er zo grappig aan de persoonlijkheid van je huisdieren?

Spice is echt een hele bijzondere kat. Toen hij in Nederland kwam was hij heel agressief. Je kon hem niet aaien en zodra er mensen in huis kwamen, werd hij heel bang. Wij denken daarom ook dat hij in Griekenland veel geslagen en getrapt is. Aan de ene kant was dit heel erg zielig, maar aan de andere kant was hij ook bijna onhandelbaar. Gelukkig is hij nu helemaal gewend aan ons en is het echt een huiskat geworden.

Hoe belangrijk is de band die je hebt met je huisdier?

Heel belangrijk! Het was in het begin een beetje een boos katje, maar hij is echt een schatje geworden. Hij loopt de hele tijd achter je aan en je kan heel erg leuk met hem spelen. Het is daarom ook echt een maatje van mij geworden.

Wat zijn je favoriete herinneringen die je hebt gehad met je huisdier?

We hebben de afgelopen jaren veel met Spice meegemaakt. Maar het leukste vind ik de ochtend. Iedere ochtend komt hij op onze slaapkamer en gaat hij ons wakker maken. Dit doet hij door te wachten tot één van ons wakker wordt, door te miauwen, door over het bed heen te rennen of door op je te gaan zitten. Dit is echt hilarisch!

Welk koosnaampje geef jij aan je huisdier?

Spice heeft eigenlijk ontzettend veel koosnaampje. Noenie, Leeuwtje, Beer. En zo kan ik nog wel even doorgaan. Ik vind het leuk om hem koosnaampjes te geven, al moet ik wel zeggen dat hij heel erg goed naar zijn echte naam luistert.

Cadeautjes voor Dierendag

En dit zijn de cadeautjes die ik aan Spice heb gegeven. Hij heeft al samen met de flamingo geslapen en de snoepjes vindt hij ook heerlijk! Ik moet ze goed verstoppen, want met zijn grote neus weet hij precies waar ze liggen.

 

 

Heb jij ook een huisdier?

Ga je die ook extra verwennen vandaag?

 

Fijne Dierendag!

 

 

Delen:

14 Reacties

  • iris
   4 oktober 2016 / 7:53 AM

   Jij ook een hele fijne dag vandaag!

 1. 4 oktober 2016 / 6:21 AM

  Ah wat een leuk verhaal over Spice. Fijn dat het uiteindelijk een gezellige huiskat is geworden. Toevallig heb ik vandaag op mijn blog ook de Furry Friend Tag ingevuld!

  • iris
   4 oktober 2016 / 7:55 AM

   Oh, leuk! Ik ga hem gelijk lezen! 😀

 2. 4 oktober 2016 / 6:42 AM

  Ah, wat een mooie kat en ook een bijzonder verhaal over zijn oorsprong! Wij hebben ook twee katten en ook nog twee cavia’s.

  • iris
   4 oktober 2016 / 7:56 AM

   Wat een gezellige beestenboel bij jullie thuis! Cavia´s vind ik ook heel erg schattig

 3. 4 oktober 2016 / 7:42 AM

  Ah Dierendag, dat was ik alweer helemaal vergeten. Stom, ik had dan ook de Furry Friend tag in willen vullen haha. Wat is Spice toch een schatje! Gelukkig is hij wat rustiger geworden waardoor hij nu een fijne huiskat is!

  • iris
   4 oktober 2016 / 8:01 AM

   Oh, wat jammer! Die had ik graag willen lezen. Maar die kun je toch eigenlijk iedere dag invullen? 😀

 4. 4 oktober 2016 / 8:48 AM

  Ahhh wat is spice een moppie. Ook heel erg mooi dat hij van een boos en agressief katje veranderd is in een lieve huiskat. Geef spice maar een lief kopje van mij en Vlinder.

 5. 4 oktober 2016 / 11:24 AM

  echt awesome dat je een zwefkatje all the way from griekenland in huis genomen hebt! ik ben altijd opgegroeid met een halve dierentuin, katten, honden, eenden, kippen, papegaaien, parkieten, konijnen (mijn moeder nam altijd elk zwerfdier mee naar huis) XD maar nu heb ik zelf 2 broer-katers Timmi en Tjappi :3

 6. 4 oktober 2016 / 11:57 AM

  Het is inderdaad dierendag vandaag. Leuke Tag is dit zeg en mooie foto ’s heb je geplaatst

 7. 4 oktober 2016 / 7:49 PM

  Wat een leuke tag en het is inderdaad dierendag vandaag, ik heb onze katten ook verwent moet lekkere snoepjes en ons hondje heeft met ons te samen een bordje macaroni gegeten en ze vond het heerlijk 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.