Home » 7 dagen detox voor een mooie huid!

7 dagen detox voor een mooie huid!

We willen er allemaal voor de zomer super goed en strak uitzien. Maar om nu je hele levensstijl meteen om te gooien werkt vaak niet. We hebben allemaal onze eigen routines, verleidingen en gewoontes en zodra we het “gezonder leven” beu zijn, vallen we weer in ons oude patroon. Daarom gaan we het eens anders aanpakken!

In plaats van dat we gaan zeggen dat we gezonder gaan leven, gaan we het eerst 7 dagen proberen. 7 dagen zijn goed vol te houden en daarna kunnen we eens gaan kijken of het ons bevalt. Dus 7 dagen een klein beetje ons leven aanpassen. Dat moet lukken toch? En je huid wordt er gelijk ook een stuk mooier van!

Hapjes & drankjes

1. Natuurlijk is het drinken van water heel gezond. Drink het daarom zo veel mogelijk en het liefst 8 glazen per dag. Vind je het niet zo lekker, ga dan voor één van deze varianten. Zo krijg je alsnog heel veel water binnen.

2. De komende dagen ga je ook meer op je voeding letten. Haal lekker veel vers fruit en verse groenten in huis, kies voor mager vlees en neem af en toe wat nootjes en zaden. Hier zitten namelijk veel goede vetten in die veel voor je huid doen!

3. Oh, en tenslotte, vermijdt cafeïne, suiker, alcohol en sigaretten. Voor de één is dit gemakkelijker dan voor de ander, maar probeer het in ieder geval 7 dagen!

Oefeningen

1. Iedere dag gaan we een oefening doen. Dit kan zijn een stukje power walking, zo veel mogelijk buikspier oefeningen, een kwartiertje touwtje springen, hoelahoepen, hardlopen of iets anders dat je leuk vind. Je moet zelf aanvoelen hoeveel je aan kan, maar maak het niet te gemakkelijk voor jezelf. En kom op! Het is maar voor 7 dagen!

2. En als laatste wat we gaan doen is lekker op tijd naar bed gaan. Door genoeg te slapen voelen we ons fitter en dat zullen we terug zien op onze huid.

Huidverzorging

1. Begin de dag door je huid te verfrissen. Plons wat koud water op je gezicht en je bent meteen wakker. Daarnaast zullen je poriën ook krimpen. Twee vliegen in één klap!

2. Vervolgens verzorg je je huid met de verzorgingsproducten die je normaal gesproken ook gebruikt. Zorg er alleen wel voor dat ze je huid goed voeden en genoeg hydrateren. Daar gaat het namelijk om bij deze stap.

3. Om de doorbloeding te stimuleren gaan we de huid borstelen. Je kunt er voor kiezen om alleen je gezicht te doen, maar mocht je je hele lichaam er beter uit willen laten zien, dan kun je het ook groots aanpakken. Er zijn verschillende gezichtsborstels te koop. Maar deze van de HEMA is volgens mij wel één van de goedkoopste.

4. Tijd voor een maskertje! Aangezien we dit 7 dagen gaan doen, is het verstandig om een niet al te duur gezichtsmasker te nemen. Er zijn genoeg tubes verkrijgbaar waar je meerdere keren mee kunt doen. En anders kun je het altijd nog zelf maken.

5. Voor veel vrouwen is dit een beetje een lastig puntje. En eerlijk gezegd voor mij ook. Want we gaan proberen zo weinig mogelijk make-up te dragen. Hierdoor krijgt je huid extra veel frisse lucht en misschien ook nog wel een licht kleurtje. (Vergeet je huid niet in te smeren als de zon erg veel schijnt)

 

Ik ga morgen aan de 7 dagen detox beginnen. Doe jullie dan ook mee! Je zult namelijk zien wat het met je lichaam doet en ik weet zeker dat je er geen spijt van krijgt!

Delen:

10 Reacties

 1. 17 april 2015 / 1:10 PM

  Goed idee! En elke dag vers fruit eten, is geen straf als je het mij vraagt 😉 Goede tips en veel succes!

 2. 17 april 2015 / 1:19 PM

  Wat een goede tips! Lijkt nog geen eens zo moeilijk om vol te houden.. We kunnen het in ieder geval proberen;) Liefs, Jis

 3. 17 april 2015 / 1:49 PM

  Heel veel succes! Ik ga meteen nog een glaasje water halen 😉 Ben benieuwd naar je verslag na deze week 🙂

 4. Bieke
  17 april 2015 / 2:35 PM

  Ik doe mee 🙂 behalve elke dag een masker hoeft toch niet voor je huid?

  • The Beauty Magazine
   Auteur
   17 april 2015 / 3:44 PM

   Nee, dat hoeft niet persé. Maar ik ga kijken of dat ook verschil maakt.

 5. 17 april 2015 / 3:46 PM

  Wat goed van je! Ik let sinds een paar weken op de suikers, pfoeh dat zit bijna overal in! Bovendien steunen mijn ouders me daarin niet, dat maakt het extra moeilijk… En aan beweging kom ik ook, ik hoepel bijna elke dag 🙂

 6. 18 april 2015 / 7:25 AM

  Tof om te lezen. Ben benieuwd wat het met je huid doet! De meeste dingen doe ik al, maar ik ga ook proberen me aan de rest te houden! 🙂

 7. 18 april 2015 / 6:13 PM

  Ik zou dit ook eens moeten doen. Mijn huid is echt een drama na een stress periode

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.