Home » 10 tips om in het Instagram algoritme te komen

10 tips om in het Instagram algoritme te komen

 

 

Instagram is één van mijn favoriete Social Media kanalen. Ik moet eerlijk toegeven dat ik de laatste tijd veel minder actief ben, omdat ik het momenteel super druk heb. Maar gelukkig is de vakantie in zicht en kan ik straks wat meer tijd en energie in zowel mijn blog als mijn Social Media kanelen steken. En dan wil ik natuurlijk ook weer dat mijn Instagram account weer in het algoritme terecht komt. In plaats van dat je foto’s vroeger in chronologische volgorde in je feed naar voren kwamen, worden je foto’s nu door de het algoritme minder vaak getoond. Hierdoor kun je minder likes, reacties en volgers krijgen. En dat kan een behoorlijke tegenvaller zijn.

Gelukkig is het niet helemaal ommogelijk om tussen al die foto’s op te vallen. Er zijn namelijk een aantal tips om toch in het algoritme mee te gaan en dus weer in de feed van je volgers voor te komen. En ik deel je stiekem de 10 beste tips!

 

Wees actief

De eerste tip is vanzelfspreken. En hiermee bedoel ik natuurlijk dat je regelmatig foto’s plaatst. Daarnaast is het ook onwijs belangrijk om “in the picture” te komen. Want hoe meer likes en reacties je op je foto’s krijgt, hoe meer mensen je posts zien. Je kunt dit stimuleren door zelf actief foto’s van anderen te liken. Op die manier vergroot je de kans dat mensen ook jouw foto’s gaan liken.

0

Reageer op andere foto’s

Naast liken is het ook erg goed om te reageren op post van anderen. Door interesse te tonen, zullen deze personen ook interesse in jou tonen. Door meer reacties te krijgen, komen je foto’s ook vaker voor in het overzicht van je volgers. Daarnaast is het aan te raden om uitgebreid te antwoorden en eventueel een vraag te stellen. Grote kans dat zij weer terug reageren en ook dit is goed voor jouw feed!

0

Wees consistent

Het vraagt misschien om wat doorzettingsvermogen, maar door regelmatig en consistent te posten zullen je posts ook steeds populairder worden. Er wordt namelijk gezegd dat Instagram je account beoordeelt op je consistentie. Wees dus actief om een goede positie te krijgen en te houden.

0

Zet je volgers aan het werk

We hebben het nu gehad over dat het krijgen van likes en reacties erg belangrijk is en dat je dit kunt gaan motiveren door ook zelf te gaan liken te gaan reageren. Maar je kan natuurlijk ook een reactie uit gaan lokken. Stel bijvoorbeeld in de beschrijving onder je post een vraag of lok een discussie uit.

0

Plaats foto’s wanneer je volgers actief zijn

Ik zei al dat het belangrijk is om veel likes en reacties op je post te krijgen. Om dit nog extra te kunnen stimuleren is het goed om na te denken over het moment van plaatsen. Wanneer je je foto midden in de nacht plaatst, zal er bijna niemand “online” zijn (tenzij je natuurlijk volgers van andere continenten hebt). Plaats je post daarom op momenten dat je volgers actief zijn. Daar komt nog bij dat wanneer je post binnen een korte tijd veel reacties of likes krijgt, Instagram dit ook erg waardeert en je dus ook sneller in de feed van je volgers laat verschijnen.

00

Maak gebruik van #Hashtags

Deze tip was waarschijnlijk niet onbekend. En waarschijnlijk maak je er onbewust ook al heel veel gebruik van. Want wanneer ik bijvoorbeeld op vakantie ga en benieuwd zijn naar de locatie dan zoek ik regelmatig op hashtags. Maar ook als je opzoek bent naar een bepaald product of merk, dan zijn hashtags ook super handig. Vergeet daarom nooit om hashtags bij je post te gebruiken.

0

Plaats mooie foto’s

Naast het consistent plaatsen van foto’s, liken, reageren en het gebruiken van hashtags is het natuurlijk ook belangrijk om goede en mooie foto’s te posten. We kijken nu eenmaal graag naar mooie en interessante foto’s . Vergeet daarom de vakantiefoto’s die net iets minder mooi zijn of foto’s die eigenlijk niet zo veel toevoegen. Een mooie Instagram feed lokt uiteindelijk ook meer volgers dan wanneer er totaal geen eenheid in zit.

0

Plaats persoonlijke foto’s

Mensen zijn vooral geïnteresseerd in mensen, oftewel foto’s waar mensen op staan. het is gebleken dat deze foto’s gemiddeld zo’n 20 tot 30 procent meer views en likes krijgen. Verschuil je dus niet altijd achter productfoto’s of landschappen, maar laat dat mooie koppie van je ook eens wat vaker zien.

0

Plaats ook eens een video

Het is niet voor niets dat Youtube heel erg populair is. Mensen houden van het kijken van video’s. Dit kijkt gemakkelijk weg en vaak laat het net wat meer zien dan een foto. Instagram heeft ook de functie om video’s te plaatsen. Maak daar gebruikt van. Daarnaast wordt er zelfs gezegd dat Instagram video’s sneller toont dan foto’s.

0

Maak gebruik van Instagram Stories

Wil je nog wat meer opvallen, maak dan gebruik van Instagram Stories. Het komt bovenin in Instagram feed te staan, waardoor het gelijk opvalt voor je volgers en ze op je “stories” gaan klikken. En ja, hoe meer interesse er in je post getoond wordt, hoe meer Instagram van je gaat houden.

 

Delen:

7 Reacties

 1. 23 augustus 2018 / 8:53 PM

  Fijne tips! Ik ben heel slecht in het consistent posten haha; ik vergeet het heel vaak gewoon. Wel zit ik te denken om de stories actief te gaan gebruiken en hopelijk denk ik als ik daarmee bezig ben ook aan het posten van gewone foto’s. Eigenlijk ben ik nog steeds teleurgesteld met het algoritme nu omdat ik de helft van de tijd mis wat de mensen die ik volg posten.

 2. 23 augustus 2018 / 9:48 PM

  wat een goede tips! ik moet zelf echt regelmatiger gaan posten, misschien dat dat helpt.

 3. 24 augustus 2018 / 9:20 AM

  Ik hou me eerlijk gezegd niet echt bezig met die perfecte feed en dat opgemerkt worden door het algoritme. Ik gebruik Instagram vooral voor mijn plezier, maar dat merk je natuurlijk ook aan mijn volgersaantal, hahaha!

 4. 24 augustus 2018 / 9:25 AM

  Wat een fijne tips! Dankjewel, ik ga er zeker mee aan de slag. <3
  Liefs,
  Evelien

 5. 24 augustus 2018 / 11:26 AM

  Goede tips! Hier ga ik zeker iets mee doen.

 6. chucky1012
  26 augustus 2018 / 2:19 PM

  Zeer fijne en goede tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.