Home » Zo maak je je tuin gezelliger

Zo maak je je tuin gezelliger

Een tijdje geleden vertelde ik al dat we dit voorjaar onze tuin weer aan willen pakken. Zo willen wij graag een pergola in onze tuin hebben en gaan we opzoek naar een mooie loungeset. Het gedeelte van onze tuin dat wij graag aan willen pakken is namelijk erg warm in de zomer. De zon schijnt er volop en beschutting is er niet. Aan de ene kant is het heel erg lekker, omdat je altijd in het zonnetje kan zitten, maar we hebben ook gemerkt dat er dagen zijn dat je deze plek in de tuin beter kan vermijden. En om er deze zomer toch optimaal van te kunnen genieten, gaan we aan de slag!

Een loungeplek

Allereerst gaan we een pergola plaatsen in onze tuin. Een overkapping vinden we allebei een beetje te “dicht” en een pergola is een perfecte oplossing. Op deze manier blijft het een zonnig hoekje en daarnaast lijkt het mij erg mooi om de pergola te laten begroeien met mooie klimplanten.

Op Instagram kwam ik trouwens een hele mooie tuin tegen die we graag als inspiratiebron willen gebruiken. Het gaat richting een “tuinkamer” en dat vind ik ontzettend mooi! Het mag buiten ook best wat knus aanvoelen en dat hebben ze hier heel goed gedaan. Wel denk ik dat wij het iets “groener” gaan maken.

Een goede parasol

Een plekje in de zon en een plekje in de schaduw. Dat is eigenlijk precies wat we willen creëren. Een pergola zal veel zon weg houden, maar om het nog net wat aangenamer te maken, willen we een goede, grote parasol aanschaffen. De parasol die momenteel in onze schuur ligt is te zwak voor harde wind en lanceert zelfs bijna wanneer het nog wat harder gaat waaien. Hij beweegt enorm en daarom ben ik, als het wat waait, best wel bang dat de parasol omwaait. Ik moet er niet aan denken dat hij op één van onze kindjes terecht komt.

Nu weet ik dat er ook stevige parasols bestaan die bijvoorbeeld als horeca parasol gebruikt worden. Ik vind zelf onderstaande parasol van Solero heel mooi. Hij is rond en dat maakt hem speels. Daarnaast zitten er openingen aan de bovenkant van de parasol, waardoor de wind gemakkelijk kan ontsnappen en de kans op opstijging, wegwaaien of omwaaien zo klein mogelijk wordt. Ik las trouwens ook dat de parasols van Solero 100% recyclebaar zijn, waardoor het ook nog eens een duurzaam product is.

Planten en bomen

Om onze tuin heen zit een grote schutting. Dit zorgt ervoor dat we lekker beschut zitten. Maar toch mis ik wat meer groen. Dit jaar wil ik daarom opzoek gaan naar mooie hoge planten en boompjes. We hebben al een olijfboom en een eucalyptusboom in de tuin staan en het leuke aan deze bomen is dat ze het hele jaar door groen blijven. Perfect! Maar ook een mooie bloesemboom zal heel erg mooi staan. Ik zit eigenlijk een beetje te denken aan een kersenboompje of een magnoliaboom.

Tuindecoratie

Tenslotte mag er wel weer wat meer tuindecoratie in de tuin komen. Leuke rotan spiegels, bamboe, hangers van palmgras, misschien iets met scherpen. Vogelhuisjes hebben we inmiddels voldoende en eerlijk gezegd komt er ook nooit een vogel in. Dus dit jaar worden het toch meer decoratieve items voor in de tuin.

Ben jij al veel buiten te vinden?

Lees ook: Mooie tuininspiratie 2021

Delen:

4 Reacties

 1. chucky1012
  13 maart 2021 / 7:44 PM

  Zo mooi met al die natuurlijke teinten van prachtige items om een tuin of balkon gezellig te maken….

  Xoxo

 2. 14 maart 2021 / 4:03 PM

  Hele mooie inspiratie.Ik ben ook weer bezig met ideetjes voor de tuin. Zo leuk om mee bezig te zijn.

 3. 15 maart 2021 / 10:04 AM

  Toen het een paar weken geleden opeens zo warm was ben ik al lekker in de tuin bezig geweest! Maar nu is het er geen weer voor;-) Ik geniet wel altijd van het uitzicht vanuit onze keuken en woonkamer op de tuin.

 4. 15 maart 2021 / 11:09 AM

  Wat sfeervol en gezellig allemaal! Ik ben helemaal klaar voor het mooie weer, dus laat maar doorkomen! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.