Home » Zo zorg je voor het beste cadeau voor jezelf

Zo zorg je voor het beste cadeau voor jezelf

Sommige mensen vinden het lastig om iets voor zichzelf te kopen. Vaak vindt iemand zichzelf niet genoeg waard om iets voor te kopen. Dat kan zo ver gaan, dat ze zelfs nooit iets echt voor zichzelf kopen. Vind je het lastig om een cadeau te kopen voor jezelf of het beste cadeau voor jezelf? Check dan deze tips.

Ik weet niet wat ik moet kopen…

Het kan ook zijn dat je het moeilijk vindt om net dat ene cadeau voor jezelf te kopen. Dat cadeau dat je graag wil, maar dat je spannend vindt om te kopen. Dat is nu net het cadeau waar je aan moet denken, dat is het beste cadeau voor jezelf.

Anderen gaan hier wat van vinden

Er zijn cadeaus die spannend zijn, omdat je bang bent dat andere mensen je daarom gaan veroordelen. Dat kan. Maar, dat kan altijd. Gelukkig zijn er altijd voorlopers in de geschiedenis geweest. Vroeger waren cosmetische behandelingen een erg gevoelig onderwerp, veel mensen hadden er een negatief oordeel over. Nu zie je steeds meer mensen die dit voor lief nemen en gewoon doen wat ze echt willen. Het gaat namelijk niet om er een oordeel over te hebben, het gaat erom om te doen wat voor jouw gevoel fijn is.

Ik vind het niet zo belangrijk voor mezelf

Vooral als er onder zit dat je het eigenlijk niet belangrijk vindt, omdat je iedereen belangrijk vindt behalve jezelf, is dit juist is waar je aan kunt werken. Een cursus voor meer liefde voor jezelf is dan misschien wel het beste cadeau voor jou.

Ik kan het cadeau wat ik wil niet betalen

Dat kan op dat moment kloppen. Je kunt ook kijken naar wat ’the next best’ is. Een andere mogelijkheid is om ervoor te gaan sparen. Het andere uiterste is dat je alles graag koopt en ook veel koopt. Soms is het dan een opvulling, een opvulling voor leegte. Bedenk je dan goed: blij zijn met spullen levert vooral tijdelijk geluk op, naar verloop van tijd ben je er namelijk alweer aangewend en heb je weer iets nieuws ‘nodig’.

Bekijk het breed

Er zijn ook cadeaus voor jezelf die geen geld kosten. Je kunt jezelf ook gewoon een avondje voor jezelf cadeau doen. Even lekker niks doen, geen afspraken. En, als mensen dan toch op dat moment een afspraak met jou willen maken? Dan zeg je gewoon dat je al een belangrijk afspraak hebt. Een afspraak met jezelf is ook een afspraak.

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.