Home » Zo blijf je gezond, fit en mooi

Zo blijf je gezond, fit en mooi

Inmiddels ben ik 31 jaar en merk ik dat het goed is om af en toe eens naar je leefgewoontes te kijken. De laatste maanden was ik veel bezig met mijn kindjes. Vooral toen ze nog maar net geboren waren, vergat ik nog wel eens te eten of at ik iets gemakkelijks. Ook gunde ik mij geen tijd voor mijzelf. Maar het is nu echt tijd om ook aandacht aan mijzelf te besteden. Ik doe dit nu een paar maanden en dat bevalt me heel erg goed. Ik voel mij niet alleen fitter, maar ook ben ik het verplicht naar mijn kinderen en mijn partner toe om goed voor mijzelf te zorgen, zodat ik zo lang mogelijk fit en gezond blijf! Ik wil zo fit, gezond en mooi mogelijk ouder worden en daarom heb ik een aantal tips voor mijzelf en misschien ook wel voor jullie opgesteld die ik na wil blijven streven. Hier komen ze!

Genoeg beweging

Nee, sporten in een sportschool is niets voor mij. Ik ben meer een liefhebber van bewegen en ontspannen in de natuur. Lekker wandelen, fietsen en sinds kort ook weer skeeleren. De natuur in mooi, het verandetd ieder seizoen en het kost ook nog niets. Daarnaast ben je gelijk in de buitenlucht en dat is natuurlijk super goed voor je gezondheid! Eventueel kun je een stappenteller meenemen om jezelf uit te dagen of een mooie route uitstippelen die je graag wilt volgen. En als je geluk hebt kom je misschien ook nog prachtige dieren tegen.

Lekkere en gezonde voeding

We weten allemaal wel dat gezonde voeding belangrijk is. Maar eigenlijk is het natuurlijk ook heel lekker om verse groente te eten, zonder dat je er kunstmatige stoffen aan toevoegt. En ja, ook is het helemaal niet erg om af en toe voor iets minder ” gezonds” te gaan. Ik ben er namelijk van overtuigd dat het genieten van een taartje, een lekkere pizza of een wijntje ook heel gezond is. Het maakt je blij en dat is ook weer heel goed voor je gezondheid. Mijn grote voorbeeld is mijn opa hierin. Hij genoot vooral heel erg van een goed glas rode wijn.

Geen stress en voldoende ontspanning

We hebben allemaal wel van die stressvolle periodes. Op het werk, thuis of juist omdat je aan een nieuwe uitdaging gaat beginnen. Het is belangrijk dat je de stress zo veel mogelijk laat verdwijnen. Op Youtube staan tegenwoordig onwijs veel masterclasses over mediteren en die kunnen je helpen om lekker te ontspannen. ” Mediteren” is namelijk helemaal niet meer zo zweverig als je zou denken, maar zorgt er juist voor om het beste uit jezelf te kunnen halen.

Luister naar jezelf en je lichaam

Ga eens liggen, sluit je ogen en voel eens goed waar je behoefde aan hebt. Ben je moe? Ben je gestrest? Ben je toe aan een leuk dagje weg? Wil je even alleen zijn? Of loop je een beetje vast? Het is niet raar als je van deze gevoelens hebt en het is juist goed om naar deze gevoelens te luisteren. Wees lief voor jezelf en geef jezelf datgene wat je nodig hebt. Dat verdien je!

Een fijn thuis

Momenteel woon ik in een heerlijk huis en ik zie mijzelf hier daarom ook nog wel heel veel jaartjes wonen. Ik weet zeker dat een fijn thuis een grote bijdrage levert aan je welzijn. Je hoort wel eens dat ouderen snel achteruit gaan op het moment dat ze naar een tehuis gaan. Ook mijn oma had dit. Ik denk daarom dat, zolang het kan, het juist heel gezond is om in het huis te blijven wonen waar je je thuis voelt. En eigenlijk kan dat vaak ook. Soms zijn er wat aanpassingen nodig, maar eigenlijk zijn die ook zo geregeld. Denk bijvoorbeeld aan het verwijderen van drempels in en voor de woning of aan een traplift. Het veranderen van drempels is zo gebeurd, maar ook een traplift is in een korte tijd geplaatst. Het laten plaatsen van een traplift kan een enorme stap zijn, maar als je hiermee kunt voorkomen dat je naar een aangepaste woning of een tehuis moet, dan wist ik het wel. Op internet vind je verschillende traplift prijzen. En mocht je deze toch te duur vinden, dan is een gebruikte traplift natuurlijk ook helemaal prima!

Hoe zorg jij ervoor dat je gezond, fit en mooi blijft?

Gerelateerd:

Delen:

4 Reacties

 1. chucky1012
  1 september 2021 / 4:07 PM

  Fijne tips.
  Goed artikel.

  Xoxo

 2. Darina
  2 september 2021 / 11:57 AM

  Mooie foto’s en fijne tips! Vooral goed naar jezelf en je lichaam luisteren is o zo belangrijk.

 3. Giovanna Jansen
  6 september 2021 / 9:02 PM

  Mooie foto’s (volgens mij heb ik dezelfde schoenen/enkel laarsjes, super lekker lopen die ;-)) en leuk artikel. Zo belangrijk om goed voor jezelf te zorgen en te zorgen dat je gezond en fit blijft.

 4. theNextG1rl
  22 november 2021 / 6:21 AM

  Ik probeer ook regelmatig in de buitenlucht te bewegen. Zo compenseer ik die koekjes die ik mezelf gun

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.