Home » Tips om geld te besparen

Tips om geld te besparen

Wil jij ook het liefst zoveel mogelijk geld hebben, zonder al te veel moeite te hoeven doen? En ben jij ook iemand die liever voor een dubbeltje op de eerste rij zit? Ik wel! Ik vind het erg belangrijk om genoeg geld te hebben en geld te besparen waar dit mogelijk is. Maar wist je dat er ook geld uit gaat zonder dat je het door hebt en waar je gelijk al op kan besparen? Ik heb ze in een rijtje onder elkaar gezet.

Vermijd sluipverbruik

Wist je dat het veel energie kost als jij een aantal apparaten op stand-by laat staan? Zorg ervoor dat je deze apparatuur helemaal uitzet. Denk daarbij voornamelijk aan de televisie en computer. Haal daarbij ook een oplader van bijvoorbeeld je mobiele telefoon of laptop helemaal uit het stopcontact en zorg dat je de lampen en verwarmen uit hebt op plekken waar je niet of nauwelijks komt. Dat scheelt ook sluipverbruik en per jaar zo’n tientallen euro’s.

Dubbel glas

Heb je nog geen dubbel glas in je woning zitten, dan wordt het eigenlijk wel de hoogste tijd. Dubbel glas kopen is een grote investering, maar het levert uiteindelijk heel veel op. Het bespaart heel veel geld, omdat je de verwarming niet zo hoog hoeft te zetten. Het zorgt voor een aangenamere sfeer in huis, doordat het niet meer tocht. En het maakt je woning gelijk een stukje meer waard. En wil je nog een stapje verder gaan, dan kun je zelfs kiezen voor triple glas, oftewel een ruit dat uit drie lagen glas bestaat.

Er zijn veel verschillende aanbieders in glas en ook de prijzen variëren. Dus je moet even zoeken naar een online glasgroothandel als bijvoorbeeld GlasGigant.nl.

Koop nieuwe en zuinige apparatuur

Net als kiezen voor dubbel glas is ook het kopen van nieuwe, zuinige apparatuur een investering. Maar vaak scheelt het enorm om bijvoorbeeld een nieuwe koelkast te kopen in plaats van hem te repareren. Tegenwoordig zijn veel apparaten zuiniger in energieverbruik en ook dit bespaart veel geld. Een extra voordeel is dat deze zuinige apparatuur beter voor het milieu zijn.

Stap over van energieleverancier

Ieder jaar kun je gaan kijken welke energieleverancier het beste aanbod voor jou heeft. Het kost misschien even tijd, maar die euro’s heb je zo verdiend! En dat terwijl je dit lekker languit op de bank kan doen.

Waterbesparende kraan of douchekop

Wist je dat er waterbesparende kranen en douchekoppen bestaan? Een waterbesparende kraan of douchekop aansluiten is een kleine ingreep, maar het kan veel opleveren. Veel mensen weten niet dat ze bestaan, maar ze besparen in een gezin al gauw tientallen euro’s.

LED-lampen

Heb je nog gloeilampen in huis? Hoog tijd om ze te vervangen voor LED-lampen. Ze zijn véél zuiniger en er zijn onwijs veel mooie varianten die je interieur ook gelijk een upgrade geven.

De verwarming een graadje lager

Een warm huis is fijn, maar door de thermostaat één graad kouder te zetten, bespaar je gelijk al op je energiekosten. Daarnaast is het ook belangrijk dat je de verwarming uit zet, wanneer je de deur naar de tuin of het balkon open laat. Is het buiten namelijk net iets kouder dan je op de thermostaat aangegeven hebt, dan gaat hij gelijk aan en verspil je onnodig energie.

Delen:

3 Reacties

 1. chucky1012
  23 april 2021 / 7:43 AM

  Goed artikel.
  Fijne tip.
  Ook scheel het schoonmaken van sommige huishoudelijke apparaten veel energie….
  Bijvoorbeeld een waterkoker waar de kalkaanslag in zit.
  Of ditzelfde bij een wasmachine.
  Ik doe graag een warme trui aan en een plaid over de benen….

  Xoxo

 2. 23 april 2021 / 8:58 AM

  Sluipverbruik voorkomen, daar let ik inderdaad wel echt op. Maar als ik het koud heb, gaat toch echt lekker de verwarming aan. Hij gaat wel echt altijd uit als we de deur uitgaan, dat dan weer wel;-)

 3. 23 april 2021 / 9:02 AM

  Ik vond de tijd die het kostte om over te stappen van energieleverancier echt heel erg meevallen eigenlijk. Als je het gaat omrekenen naar een tuurtarief is het sowieso fantastisch, haha. Qua gas & elektra kun je veel geld besparen, maar ik denk dat je met bewust je geld uitgeven buiten de deur wel ook heel grote stappen kunt maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.