Home » Tips bij het kopen van een tv meubel

Tips bij het kopen van een tv meubel

Sinds wij in onze huidige woning wonen hebben wij altijd hetzelfde tv meubel gehad. Destijds kochten we dit tv meubel bij IKEA en eigenlijk was ik er ook wel erg blij mee. Hij is wit van kleur en was qua afmeting perfect. Inmiddels zijn we een aantal jaartjes verder en is onze indeling in de woonkamer veranderd. We hebben wat geschoven met meubels en ook hebben we een grotere bank aangeschaft. Je voelt hem waarschijnlijk al aankomen, maar ons tv meubel is aan vervanging toe.

Een mooi tv meubel kopen is alleen nog niet zo gemakkelijk. Tenminste, dat vind ik. Ik heb al verschillende webshops bekeken en helaas blijken de meeste meubels te klein. Ik vind het zelf erg mooi als een tv meubel breed is, waardoor de kamer optisch ook breder lijkt. Daarnaast zijn er zóveel stijlen, kleuren en vormen, waardoor het handig is om hier goed over na te denken. Is jouw interieur toe aan een nieuw tv-meubel? Ik geef je een paar tips voor het aanschaffen van een nieuw tv meubel.

Een tv meubel kopen dat “meegroeit”

Televisies worden steeds groter. Persoonlijk vind ik een televisie niet heel mooi, maar het kijken van je favoriete serie of film is toch wel beter op een groot scherm. Houd er daarom rekening mee dat je een tv meubel aanschaft waar eventueel een grotere televisie op of in gezet kan worden.

Tegenwoordig zie je steeds vaker lage en brede tv-meubels. Ook wij zijn hier naar opzoek, omdat het de ruimte groter doet lijken. Een breed meubel vind ik niet alleen mooi, maar het is ook praktisch. Op deze manier kun je de tv kast ook gebruiken als dressoir waar je mooie vazen of andere decoratie op kan zetten.

Er zijn verschillende stijlen verkrijgbaar. Ga je voor een houten tv meubel of juist eentje van hoogglans? Is jouw favoriete tv meubel Scandinavisch? Of heb je toch liever een industrieel tv meubel? Wil je een kast met lades of juist met deurtjes? En zo kan je nog wel even doorgaan. Er zijn zelfs ook houten bankjes die als tv meubel gebruikt worden. Het nadeel daaraan is alleen wel dat je de kabels goed moet wegwerken. Het is goed om van tevoren verschillende meubels te bekijken en je een voorstelling te maken hoe het uiteindelijk in jouw huis gaat staan.

De hoogte van het tv meubel

Heb je er wel eens over nagedacht of jouw huidige tv meubel wel de juiste hoogte heeft? Het klinkt misschien onnodig om hier rekening mee te houden, maar ergonomisch gezien is het voor je ogen veel fijner als ze iets naar beneden moeten kijken. Aangezien televisies steeds groter worden, lijkt het er haast op dat dit ook een reden is dat tv meubels steeds wat lager worden.

De functie van het tv-meubel

Naast dat de tv erop gezet wordt, kan het zijn dat het tv-meubel nog een functie dient te hebben. Denk bijvoorbeeld aan een meubel met opbergruimte voor een geluidssysteem of een spelcomputer of voor andere spulletjes in huis. Jouw huisgenoot is vast niet blij als de Xbox straks niet meer in het tv meubel past. 😉

Een staand of zwevend tv meubel

Ik vertelde al dat een breed tv meubel de ruimte optisch groter maakt. Maar een zwevend tv meubel doet de ruimte nóg groter lijken. Deze wordt aan de muur bevestigd en daarbij is het natuurlijk erg van belang dat de muur sterk genoeg is. Het zou zonde zijn als het stucwerk af gaat brokkelen.

Wat voor tv meubel vind jij mooi?

Meer interieur inspiratie!

Delen:

5 Reacties

 1. 17 maart 2021 / 3:40 PM

  Mooie inspiratie. Wij zoeken eigenlijk ook nog een nieuw tv meubel maar zijn er nog niet over uit hoe we het willen. Er is ook zoveel keus.

 2. 18 maart 2021 / 8:40 AM

  Inderdaad, echt mooi is een TV niet in een interieur, maar je zou ook niet zonder willen;-) Wij hebben een vrij groot tv meubel en wat ik daar wel fijn aan vind is dat alles netjes er achter en er in weggewerkt kan worden. Wat ik bijvoorbeeld nooit mooi vind is een open tv meubel waarin je alles kan zien staan.

 3. 18 maart 2021 / 9:40 AM

  In mijn woonkamer staat in de zithoek naast een bescheiden tv ook de piano van mijn vriend. Daardoor moet de tv het doen met een vrij klein hoekje waar eigenlijk geen enkel tv-meubel paste. Er hangen twee plankjes onder, maar qua kabels ziet het er eigenlijk echt lelijk uit, haha. De hele indeling omgooien zie ik ook niet zitten en maakt de boel alleen maar ingewikkelder, vrees ik.

 4. 18 maart 2021 / 10:21 AM

  Wat een handige tips! Wij hebben een tv meubel van Ikea op dit moment, uit de Stockholm serie. Die paste perfect tegen de muur waar onze televisie staat.

 5. 2 april 2021 / 8:39 PM

  Inspirerend! Mooi zo’n zwevend meubel. En goede tip om rekening te houden met dat een volgende tv misschien groter zal zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.