Home » Deze interieur items vind ik helemaal niet mooi!

Deze interieur items vind ik helemaal niet mooi!

Haha, een keer een heel ander soort artikel. Geen favorieten, geen aanraders, maar juist items waar ik niet blij van word. Van tevoren wil ik wel zeggen dat ik een lijstje gemaakt heb met items die ikzelf niet mooi vind, maar die door een ander wel heel mooi gevonden kunnen worden. Ik wil niemand kwetsen, maar misschien heb jij wel één van de items in huis en kom je er nu achter dat het wel aan vernieuwing toe is.

Standaard plafonniere

Er zijn zó veel verschillende soorten lampen verkrijgbaar. En dat maakt het natuurlijk niet gemakkelijk. Mooie verlichting maakt je interieur helemaal af en daarom is het goed om hier wat aandacht aan te besteden. Ik weet nog heel goed dat wij in de hal en op de overloop voor een standaard plafonniere gingen. Dit was goedkoop en een goede tijdelijke oplossing. Ik moet eerlijk bekennen dat er op de overloop nog lang een plafonniere gehangen heeft, omdat ik er op een gegeven moment niet meer naar omkeek. Maar het is zo veel mooier om ook daar een mooiere lamp te hebben hangen.

Klein tv meubel

Veel mensen zijn dol op hun televisie. Dat snap ik, want het is heerlijk om languit op de bank te hangen en naar een leuke film, programma of serie te kijken. Maar om het saaie, zwarte vlak niet te veel op te laten vallen vind ik het mooi als de televisie in proportie is met het tv meubel. Ik vind het namelijk helemaal niet mooi als een grote televisie op een klein kastje staat. Let daarnaast op de hoogte van het tv meubel, de zitafstand en of je een staand of zwevend tv meubel het beste in je woonkamer vind passen. Heb je niet zo veel ruimte? Hang dan de televisie aan de muur.

Vliegen als decoratie

Als er iets is waar ik kriebels van krijg dan zijn het wel vliegen in huis. Brrrr! Maar wat ik ook heel erg vind zijn van die plakstrips die je aan het plafond hangt en waar vliegen in vast gaan plakken. Het is natuurlijk enorm vervelend als je last hebt van vliegen, maar om ze in je woonkamer te laten hangen, dat gaat me echt te ver. Vieze dode vliegen en dan ook nog een een kleverig geel ding. Nee, dat komt er bij mij niet in.

Een klok boven een deur

Haha, ik moet gelijk al lachen terwijl ik dit typ, want ik heb nooit gesnapt waarom mensen een klok boven een deur hangen. Het voelt een beetje alsof je nog op school zit en je pas rond een bepaalde tijd door de deur mag.

Rommelige raamdecoratie

Het laatste dat ik niet mooi vind en ook je interieur echt naar beneden kan halen is rommelige raamdecoratie. Denk bijvoorbeeld aan gordijnen dat wat los hangt, jaloezieën die niet allemaal recht hangen of gordijnen die ergens achter blijven haken.

Plastic bloempotten

Een tijdje geleden zag ik op Funda een woning met planten op een vensterbank. Op zich heel gezellig, maar deze planten zaten nog in de plastic pot waarin ze verkocht werden. Nu kan het zijn dat de planten in een mooie plastic pot zitten (ik heb ze nog niet gezien), maar op sommige van deze potten zaten zelf nog de prijsstickers. Persoonlijk vind ik dat een beetje raar en hierdoor komt het plantje ook niet helemaal tot zijn recht, toch?

Welke interieur item vind jij niet mooi?

Delen:

6 Reacties

 1. 31 juli 2021 / 10:44 PM

  Oja, die vieze kleefstrips, vreselijk! Leuk artikel!

 2. 1 augustus 2021 / 9:26 AM

  Wat een leuk artikel! Zijn er écht mensen die een klok boven een deur hangen in hun huis?

 3. 1 augustus 2021 / 9:38 AM

  haha ik moest vooral lachen om de klok boven de deur, bij ons hangt die er toevallig naast!
  Leuk dat je deze dingen hebt genoemd. Fijn weekend nog verder 🙂

 4. 1 augustus 2021 / 10:44 AM

  Haha, heel leuk artikel! Ik ken zeker een paar mensen met een klok boven de deur 😉 Ik kan zelf niet tegen tikkende klokken, dus ik zou überhaupt niet snel een klok aan de muur hangen, vrees ik. Plastic plantenpotjes vind ik inderdaad ook niet zo mooi. Ik heb dan liever iets van steen of een mandje.

 5. 2 augustus 2021 / 9:53 AM

  Haha, die laatste! Ik zat gisteren met Andre in de auto en toen zag ik door het raam een balkon met planten die inderdaad nog allemaal in de potten van het tuincentrum stonden. WHY? Ik vroeg me zelf dat ook af. Die vliegen plak strips zijn inderdaad ook walgelijk, haha;-) Zoiets komt er hier niet in.

 6. 5 augustus 2021 / 12:01 AM

  Hahaha leuk artikel! Ik heb zelf een hekel aan plastic planten en bloemen dus die komen er hier niet in.
  Ook ruimtes waarin geen enkel kleur zit dus bleke muren, bleke meubelen, bleke decoratie brrr maar das natuurlijke persoonlijke smaak :-D. Ik ben dan eerder gek op groen in huis en hout of riet en hier daar wat sprekende eyecatchers. Sommige van onze vrienden vinden dat dan weer niet mooi :-D.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.