Home » Handige ideetjes voor genoeg ruimte in je badkamer

Handige ideetjes voor genoeg ruimte in je badkamer

Iedere dag breng je minimaal twee keer een bezoekje aan de badkamer. Om je tanden te poetsen, om je haar te stylen, door te douchen of door nog even een lekker crèmepje op je gezicht aan te brengen. Alle producten en spullen die wij gebruiken zitten standaard in ons badmeubel. Ik heb de bovenste la en mijn man de onderste. En dit werkt nu prima. Daarnaast heb ik nog een extra mandje met daarin een föhn en steiltang. Door de snoeren vind ik het fijn om ze niet in een la te hebben liggen.

Het is bij het inrichten van de badkamer en het kiezen van een badmeubel handig dat je nadenkt over hoe het er uiteindelijk uit moet gaan zien. Het kan namelijk best wel vervelend zijn als je te weinig ruimte hebt om al je spullen kwijt te kunnen en je ook nog eens goed te kunnen bewegen. En om je badkamer weer helemaal te gaan verbouwen, is ook niet zo’n goed idee. Daarom ga ik het vandaag hebben over het inrichten van de badkamer en hoe je als je spulletjes een plekje kan geven.

De inrichting van je badkamer

Bij het indelen en inrichten van de badkamer is het belangrijk dat je kijkt naar de ruimte, het aantal personen dat de badkamer gaat gebruiken en de hoeveelheid opbergruimte je nodig denkt te gaan hebben. Zo wilde wij graag een bad, maar doordat het de badkamer toch wel krap zou maken, hebben wij ervoor gekozen om de doucheruimte extra groot te maken. En ik moet zeggen dat dit een hele goede keus is geweest. De badkamer is nu ruim genoeg en je kan gemakkelijk met z’n tweeën onder de douche stappen.

Ook bij het kiezen van een badmeubel is het belangrijk dat je goed bedenkt aan welke eisen het moet voldoen. Zoals ik al zei gebruiken mijn man en ik gezamenlijk het badmeubel. Omdat wij verder geen kast in de badkamer hebben, wilde we dat het badmeubel wel genoeg ruimte had en dat is geluk! Het meubel heeft twee grote laden en hier kan alles in. En om wat orde te bewaren heb ik er ook nog wat extra mandjes in gedaan. Perfect!

Hoe kies je een badmeubel?

Allereerst is het belangrijk dat het meubel tegen vocht kan. Ga liever voor kwaliteit, dan dat je over een paar jaar als weer een nieuw badmeubel moet kopen. Het is toch een grote aankoop en je gaat intensief gebruik maken van dit meubel.

Vervolgens bedenk je waaraan het meubel moet voldoen. Hoeveel ruimte wil je naast de wastafel overhouden? Moet het grote laden hebben? Wil je soft-close laden? Of liever push-up laden? Wil je dat er lampjes gaan branden als je de laden opent? En bepaal of je één of twee kranen wilt hebben. Twee kranen is wel ideaal als je een groot gezin hebt of vaak tegelijk met iemand de badkamer moet delen, maar voor ons was het overbodig.

En tenslotte is er ook nog keuze tussen drie verschillende type wastafels, namelijk een inbouwwastafel (deze komt in de meeste badkamers voor), een opbouwwastafel (hierbij wordt er een waarom op het badmeubel geplaatst) en de losse wastafel (geen meubel, maar alleen een wastafel). Ik vind het zelf wel heel mooi als het badmeubel een opbouwwastafel heeft. Dus dit ga ik onthouden voor als we ooit een andere badkamer moeten gaan inrichten.

Extra opbergruimte

Naast laden en kasten zijn nog meer leuke manieren om je spullen in op te bergen. Vooral mandjes vind ik erg leuk. Ideaal voor wattenschijfjes, haaraccessoires, je meest gebruikte producten en zo kan ik nog wel even doorgaan. En hoe leuk is het om je handdoek over een decoratie ladder te hebben hangen! Of een houten krukje te gebruiken. Maar ook een wandrekje is erg mooi in de badkamer. Perfect voor je favoriete producten en om parfumflesje in te etaleren. Ik vond hiervoor nog een aantal hele leuke items die je kunnen helpen om je spullen in op te bergen. Van een leuk wandkastje tot aan handige mandjes. Maar ook een lief spiegeltje die je er gemakkelijk bij kan pakken en bijna geen ruimte in beslag neemt.

Vind jij veel opbergruimte ook belangrijk bij een badmeubel?

Alle bovenstaande afbeeldingen zijn afkomstig van mijn Pinterest-bord.

Delen:

5 Reacties

 1. 4 december 2019 / 6:42 AM

  In de vorige badkamer hadden wij heel veel opbergruimte en daardoor teveel troepjes. Nu hebben we twee lades en een bakkerskist staan (voor de handdoeken) en dat is voldoende.

 2. 4 december 2019 / 11:29 AM

  Wat heb je er een mooi artikel van gemaakt, fijne inspiratie ook!

 3. 5 december 2019 / 9:26 AM

  He! Die kapstok van Pure home heb ik ook! Ik heb hem bij Sissyboy gekocht en zwart gespoten met spraypaint. Die is inderdaad handig omdat je er boven ook nog spulletjes kan leggen. Bij ons hangt hij in de hal.

 4. 5 december 2019 / 3:31 PM

  Wat een heerlijke inspiratie is dit zeg! Je kan zo’n ruimte echt opvullen met de mooiste items.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.