Home » Zo leuk is de lente!

Zo leuk is de lente!

Op 20 maart begint officieel de lente, maar stiekem heb ik de winter al vaarwel gezegd en wil ik nu volop genieten van de eerste zonnestralen. Lekker de buitenlucht in en te genieten van alles wat er de komende tijd gaat groeien en bloeien. Maar er zijn nog meer redenen waarom ik zo veel zin in de lente heb. Ik heb 10 redenen onder elkaar gezet, zodat we alvast kunnen uitkijken naar dit heerlijk, vrolijke seizoen.

Frisse start

Ook al begint het jaar op 1 januari, toch heb ik het gevoel dat het jaar echt begint als het voorjaar begint te worden. We komen weer uit de wintermodus en we krijgen spontaan weer zin om allerlei dingen te gaan doen.

Bloesem en bloempjes

Bij het voorjaar horen natuurlijk bloemetjes en mooie bloesembomen. Vorig jaar zat er aan onze appelboom allemaal bloesem en dat zag er zo mooi uit. Ik hoop dat het dit jaar ook weer een mooi roze geheel gaat worden.

Het zonnetje is weer terug!

Ja! Het zonnetje! Ik heb het zonnetje heel erg gemist. Jullie ook? Heerlijk om straks die stralen weer op onze gezichtjes te kunnen voelen.

Vaker naar buiten

Ik ben echt een buitenmens. Ik vind het heerlijk om tijd in de tuin door te brengen of lekker de fiets te pakken en rond te rijden. Vooral in het voorjaar is dit natuurlijk heerlijk. De frisse geur van voorjaar. Ja, hier kan ik echt van genieten!

Aan de slag in de tuin/balkon

Het voorjaar is een perfect excuses om naar tuinwinkels te gaan en hier flink wat plantjes in te kopen. De voorjaarsbloemetjes als narcissen, krokussen en blauwe druifjes maken het gelijk een heel gezellig geheel.

Meer energie

Door naar buiten te gaan krijgen we weer meer energie. We hebben zin om weer wat meer leuke dingen te ondernemen en verstoppen ons minder in huis. Daarnaast voelen we ons ook weer vrolijker tijdens de lente.

Langere dagen

Waarschijnlijk merken jullie al dat de dagen weer een heel stuk langer aanvoelen. ’s Morgens is het niet meer zo lang donker en ’s avonds kunnen we weer wat later de lampen in huis aan doen. Dit vind ik zo fijn! Want op deze manier komen we allemaal weer wat gemakkelijker uit het winterdipje.

De ramen open

De ramen kunnen weer open gezet worden, zonder dat we gaan bevriezen. Een fris briesje zorgt er gelijk voor dat je huis weer doorgetocht wordt. Heerlijk voor de woonkamer, maar ook voor je slaapkamer.

Weg met die wollen truien

Zodra het voorjaar begint te worden, vind ik het fijn om mijn kledingkast weer eens goed aan te pakken. De wollen truien gaan wat verder naar achteren en de jurkjes komen weer naar voren. Ik kan niet wachten om straks weer van die vrolijke kleurtjes aan te hebben!

Jonge dieren

In de lente zijn er vaak veel meer jonge dieren te vinden. Ik vind het erg leuk om een grote picknickmand te vullen met allerlei lekkere hapjes en drankjes en dan op zoek te gaan naar een leuk plekje. Vaak kun je in een park heerlijk picknicken. Dit is daarom ook gelijk mijn favoriete plekje. Het park bij mij in de buurt heeft ook nog eens een dierenweide vol met hertjes, pauwen, geitjes. En zij maken de picknick natuurlijk nog gezelliger.

Wat is jouw favoriete seizoen?

Delen:

5 Reacties

 1. 26 februari 2021 / 12:13 PM

  Absoluut de lente! Ik snap helemaal wat je bedoelt met dat het haar op 1 januari begint, maar dat het eigenlijk pas echt begint als de lente is aangebroken. Ik kan niet wachten om weer met blote benen naar buiten te gaan en pioenrozen in huis te halen!

 2. 27 februari 2021 / 3:40 PM

  De lente vind ik heerlijk en we hebben nu al een mooi voorproefje. Heerlijk genieten.

 3. 27 februari 2021 / 11:13 PM

  Ja, ik zie ook enorm uit naar de lente! Eigenlijk om elk van deze punten wel. Ik merk ook altijd dat ik direct meer energie heb in de lente en kan ook zo genieten van de mooie bloemen en de langere lichte dagen.

 4. 5 maart 2021 / 12:45 PM

  Jaa heerlijk de lente! Ik kijk er ook naar uit! Mooi, fris lentejasje heeft je blog ook weer gekregen!

  • The Beauty Magazine
   Auteur
   7 maart 2021 / 8:30 PM

   Ah lief! En leuk dat het je opgevallen is. Dankjewel Giovanna!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.