Home » Zo kom je uit de winterdip!

Zo kom je uit de winterdip!

Bron / Bron

De winter is een heel gezellig seizoen, maar het kan ook een seizoen zijn waarin we onszelf niet zo lekker voelen. We zijn wat meer moe, we hebben minder energie en we gaan er wat minder op uit dan in de zomer. Daarnaast is het ’s morgens vaak nog donker als we ons bed uit moeten en als we weer thuis komen, dan is het zonnetje, voor zover hij er was, weer vertrokken. Het is daarom heel belangrijk dat we juist niet extra goed om onszelf denken. En mocht je toch in een winterdip zijn beland, dan helpen deze tips je er weer uit!

🍂Licht🍂

De grootste reden dat wij ons na de zomer vaak een stuk minder energiek voelen komt doordat de zon minder aanwezig is. Wij hebben deze zonnestraaltjes nodig om beter te functioneren en meer energie te hebben. Doe de gordijnen wagewijd open, ga zo veel mogelijk naar buiten en draai je gezichtje zo veel mogelijk naar de zon toe. Hoe meer licht, hoe lekkerder je je gaat voelen.

Helaas gaat het ons niet lukken om alle wolken aan de kant te schuiven, zodat we de zon wat meer in beeld hebben. Dus moeten we het op een andere manier voor elkaar krijgen. Een goede oplossing is vitamine D. Een vitaminepil waar alle vitamines in zitten is natuurlijk nog veel beter, maar ben je niet zo van de pilletjes, ga dan voor vette vis en eieren.

🐿 Goed eten 🐿

We weten allemaal dat het eten van vitamientjes erg belangrijk is. Maar tijdens de koudere maanden is het ook goed om voor wat “zwaardere” maaltijden te gaan. Maak daarom wat vaker stamppotjes, stoofpotjes of een heerlijke maaltijdsoep en begin de dag ook met een wat “steviger” ontbijt. Oh, en je mag hier best wel wat chocolade in stoppen. Chocolade bevat natmelijk een soort amfetamine die je (tijdelijk) oppept. Hierbij geldt wel; hoe puurder de chocolade, hoe meer amfetaminen. Ideaal om je yoghurtje of havermout net wat lekkerder mee te maken.

Probeer dan ook gelijk om zo min mogelijk “suikers” en cafeïne naar binnen te werken, want deze zorgen voor een hele korte energieboost die vervolgens in een nare energiedip veranderd.

Bron / Bron

🛷 Lekker veel slapen 🛷

Het is helemaal niet zo raar als je een half uurtje eerder naar bed gaat. Niemand heeft het door en het is zo goed voor je. De volgende dag voel je je waarschijnlijk net wat fitter. Verduister je slaapkamer zo veel mogelijk, zodat je lichaam het slaaphormoon melatonine goed aan kan maken en probeer ongeveer 2 uur voordat je naar bed gaat niet meer zo veel te drinken en te eten. Anders blijft je lichaam nog zo aan het werk.

🦔 Zorg voor jezelf🦔

Natuurlijk wil je het in huis tijdens de herfst- en wintermaanden lekker warm hebben. Maar het kan zijn dat je je kooud voelt en niet snel warm wordt. Doe dan een lekker dekentje over, zet de kachel een standje hoger en geniet van een lekker warm drankje. Spring onder een warme douche of donpel jezelf in een heerlijk bad. Naar bed gaan met een warm kruikje is trouwens ook een heel goed idee!

🎅 Ga er op uit 🎅

Maak een lekkere wandeling in het bos. Ga zo vroeg mogelijk, want dan kun je nog genieten van de rust, de dauw en misschien ook wel van de dieren die in het bos leven. Heb je geen bos in de buurt, dan is een grote wandeling of uitwaaien op het strand ook heerlijk om te doen. Daarnaast is het ook goed voor je lichaam om wat meer te bewegen. Ga hardlopen, een stuk fietsen of doe wat yogaoefeningen op het strand. Rek je vervolgens helemaal goed uit, door rechtop te staan en je armen ophoog te doen en je krijg ook gelijk minder last van rugklachten.

🦌 Lachen 🦌

“Lachen is gezond”. Het maakt je vrolijk, het geeft je energie en uit onderzoek is gebleken dat een lach de bloedstoom naar de hersenen verkoeld. Vraag me niet waarom, maar hierdoor zal je brein afkoelen en zul je lekkerder in je vel zitten. Daarnaast is lachen natuurlijk voor alles goed. Ga daarom een dagje weg met vriendinnen, ga naar een leuke voorstelling of breng een bezoekje aan een zwembad vol met glijbanen. “Girls just wanna have fun!”

Bron / Bron

🦉 Kleed je goed aan 🦉

Als ik aan de winter denk, dan denk ik ook gelijk aan de kou. Brrr. Gelukkig kun je hier goed tegen kleden door een dikke winterjas, een warme sjaal en zachte wanten te dragen. En eigenlijk is dit ook wel aan te raden. Want wanneer je lichaam het koud heeft, moet het harder z’n best doen om op temperatuur te blijven. En deze energie kan je zelf erg goed gebruiken om niet in de winterdip terecht te komen. Kleed je daarom lekker warm aan. En dit is gelijk ook weer een goed excuus om je winter garderobe weer eens aan te vullen, toch?

🎁 Muziekje 🎁

Ik vind het erg leuk om een film of serie te kijken, maar wat ik ook erg leuk vind is het luisteren naar muziek. Youtube aan en genieten maar! Stiekem vraag ik mij soms wel eens af of mijn buren ook van mijn concerten kunnen genieten… Maar ach, tegen die tijd dat ik beroemd ben, zal ik ze wel een keertje om geld gaan vragen. Ik doe daar verder niet moeilijk over, haha.

🎄 Richt je op leuke dingen 🎄

Richt je op Kerst, op een avondje bioscoop, op een gezellig etentjes, op een theetje buiten de deur. Bedenk leuke plannen en kijk er naar uit. Dit geeft je extra energie en het maakt je vrolijk.

Bron / Bron

Hoe hou jij jezelf uit een winterdip?

Share:

2 Reacties

  1. 15 december 2019 / 9:20 AM

    Hele goede tips. Regelmatig naar buiten gaan en goed voor jezelf zorgen helpen mij altijd heel goed.

  2. 15 december 2019 / 4:42 PM

    Naar buiten gaan doet mij altijd wel goed. Dat is ook het voordeel als je een hondje hebt. Dan moet je wel een paar keer per dag naar buiten. Ook op dagen zoals vandaag dat het heel hard waait en regent, haha;-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Leuk dat je een kijkje komt nemen op The Beauty Magazine.nl Hier vind je toffe DIY’s, lekkere (en simpele) receptjes, inspiratie voor je interieur en alles wat je nodig hebt om een feestje te geven!

Lees hier meer over mij!

Samenwerken blog of Social Media

Natuurlijk sta ik ook open voor samenwerkingen. Neem hiervoor contact op via redactie@thebeautymagazine.nl.

Mijn site bevat adlinks.