Home » 10x waarom een vakantie in Zeeland zo leuk is

10x waarom een vakantie in Zeeland zo leuk is

Als kind ging ik vroeger samen met mijn ouders, mijn zusje, mijn oom en tante en mijn neven op vakantie naar Zeeland. En meestal gingen we dan naar het plaatsje Zoutelande. Het klinkt misschien saai, maar dat was het totaal niet! Ik vond het altijd een super vakantie! Wij wonen namelijk enorm ver van de zee af, dus zodra wij de duinen zagen, werden we al gelijk enthousiast. De wandelingen naar het strand, spelen met het zand, zwemmen in de zee en het zoeken naar schelpen vond ik geweldig! En daarom heb ik toch een zwak voor Zeeland gekregen.

Vorige week ben ik er samen met mijn eigen gezinnetje geweest en het voelde zo vertrouwd. Het leek mij daarom leuk om met jullie te delen waarom ik een vakantie in Zeeland zo geweldig vind. Dus mocht je Zeeland nog niet kennen, scroll dan gezellig door.


Gezellige knusse plaatsen

In Zeeland zijn veel leuke gezellige plaatsen te vinden, waaronder Domburg, Zierikzee, Veere en natuurlijk Zoutelande. Het zijn hele sfeervolle, gezellige plekjes, die in de zomer nog gezelliger zijn. Terrasjes, schattige winkeltjes en leuke braderietjes. Wat heb ik in de jaren dat ik in Zeeland kwam veel op terrasjes en in strandtenten gezeten. Het was zo gezellig! Even een drankje drinken, een patatje eten of gewoon even een ijsje halen. Mmm…!

Middelburg

Middelburg is natuurlijk de hoofdstad van Zeeland. Als je toch op vakantie bent in Zeeland, dan ben je haast verplicht om naar Middelburg te gaan. Het is een prachtige, oude stad met veel terrassen, leuke winkels en mooie gebouwen.

Nette stranden

De stranden in Zeeland zijn helemaal schoon. Je vindt er geen afval en de stranden worden regelmatig schoongemaakt, zodat zeewier en “rommel” uit de zee van het strand verdwijnen. Het is natuurlijk niet zo lekker om een stuk zeewier naast je strandlaken te hebben liggen.

Lange stranden

De strand van Zeeland zijn niet alleen heel diep, maar ook heel wijd. Zeeland heeft in totaal een kunstlijn van 650 kilometer. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je geen plekje op het strand kan vinden. En mocht je niet zo van toeristische plekjes houden, dan kun je ook naar rustigere stranden gaan.

Gekleurde strandhuisjes

In domburg vind je tijdens de zomermaanden deze super schattige strandhuisjes op het strand. Ze zijn allemaal geschilderd in verschillende pastelkleuren en ze zijn enorm fotogeniek. Perfect om even een familiefoto of een foto van jou en je liefje bij te maken!

Heerlijk uitwaaien

Eén van de fijnste dingen aan het strand vind ik dat je heerlijk kan uitwaaien. Laat de wind door je haren gaan en geniet van de geur en het geluid van de zee. Ik kan hier heel erg van genieten. Het maakt je ontspannend en je slaapt er vaak ook een stuk beter door. Daarnaast kun je als je de pas er goed in hebt zitten ook van het ene dorpje naar het andere dorpje toe lopen.

Meeste zonuren

Zeeland kent gemiddeld de meeste zonuren vergeleken met de rest van Nederland. Ik moet ook zeggen dat het altijd lijkt alsof het mooi weer is in Zeeland. Het enige waar je alleen wel rekening mee moet houden is dat het aan de kust wel flink kan stormen. Maar ach, dan liggen we meestal toch ij ons bedje.

Zeesterren

Zodra het eb wordt komen de strandpalen meer naar de oppervlakte en zul je ook zien dat er grote rotsachtige stenen op het strand zichtbaar worden. Als kind gingen wij altijd tussen deze stenen opzoek naar krabbetjes, garnalen, mooie schelpen en natuurlijk naar zeesterren. Vooral de zeesterren zijn heel mooi om te zien. We gooide ze altijd weer terug de zee in, anders waren we bang dat ze door mensen meegenomen zouden worden. En hoe leuk is het om te zeggen dat je een zeester gered hebt!

Mooie natuur

Wanneer je naar het strand gaat, moet je vaak eerst de duinen over. De duinen worden dan een beetje over het hoofd gezien, terwijl het vaak prachtige natuurgebieden zijn. Het duingras zorgt voor een prachtig plaatje waar je vaak ook hazen tussen kan zien lopen.

Leuk voor jong en oud

Een vakantie in Zeeland leuk voor iedereen! Of je nu met je gezin gaat of met je liefje. Vakantiehuisjes in Zeeland zijn een aanrader! Maar ook met een grote vriendengroep kun je je er heel goed vermaken. Er is genoeg te doen. En dan vooral tijdens de zomermaanden. Van gezellige festivals tot aan mosselfeesten. Lekker bakken op het strand of een drankje in een strandtent. Ik kan daarom niet wachten om er weer naar toe te gaan!

Ben jij al eens in Zeeland geweest? Of heb je interesse om een vakantiehuisje in Zeeland te kopen? Laat het ons weten!

Delen:

10 Reacties

 1. 27 oktober 2019 / 6:04 AM

  Ik ben er nog nooit geweest. Ik woon in Leeuwarden en wanneer wij een vakantie in Nederland willen dichtbij het strand, gaan wij eigenlijk altijd naar een van de Wadden. Maar Zeeland lijkt me wel erg mooi.
  Liefs

 2. 27 oktober 2019 / 7:52 AM

  Ik ben vaak in Zeeland geweest en vond het altijd geweldig. Maar in Middelburg ben ik nog niet geweest, lijkt me een mooie plaats.

 3. 27 oktober 2019 / 9:16 AM

  Aah Zeeland lijkt me zo mooi! Ik ben er nog nooit geweest!

 4. 27 oktober 2019 / 9:18 AM

  Dat klinkt zeker als een heerlijke plek om je vakanties door te brengen. Ik had er eigenlijk nooit zo over nagedacht om Zeeland eens te bezoeken en ben alleen ooit een dagje in Middelburg geweest, maar zo te lezen is het zeker de moeite waard een keer een weekendje uit te waaien in Zeeland.

 5. 27 oktober 2019 / 11:13 AM

  Mijn man komt uit Zeeland alleen niet heel dicht bij de zee helaas (Zeeuws vlaanderen). Als we daar zijn is er dus ook niet zoveel te beleven! Maar Middelburg is super leuk!

 6. Natascha - Beautyopinie
  27 oktober 2019 / 11:24 AM

  Ik krijg van deze blogpost zin om daar heerlijk uit te waaien! Wij gaan zelden naar de zee en daar moet ik volgens mij hoognodig verandering in brengen. Over een paar weken staat hier een weekendje Duitsland op de planning maar volgend jaar gooi ik Zeeland in de groep 😉 Of één van de eilanden…

 7. 27 oktober 2019 / 3:52 PM

  Zelf ben ik er nog maar 2x geweest, maar ik wil er ook echt nog een keer samen met mijn man heen, even lekker uitwaaien en genieten van het mooie nederland.

 8. 27 oktober 2019 / 4:23 PM

  Ah, wat heerlijk dat je lekker naar Zeeland bent geweest! Mijn zus gaat er vaak heen en wij zijn er een keer op bezoek geweest! Het is inderdaad erg mooi en fijn daar! Net wat je zegt, de stranden zijn erg schoon en de dorpjes heel gezellig.

 9. 28 oktober 2019 / 4:39 PM

  Mijn vriend wil ook telkens naar Zeeland, maar mij trekt het helemaal niet..

 10. 29 oktober 2019 / 5:20 PM

  Dat klinkt heerlijk! Ik ben helaas nog niet verder geweest dan de poort van Zeeland (Port Zelande ;-)) en dat is net geen Zeeland natuurlijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.