Home » Dit zijn alle hotspots uit Emily in Paris!

Dit zijn alle hotspots uit Emily in Paris!

Hebben jullie het eerste seizoen van “Emily in Paris” al gezien? Ik was gelijk al helemaal verslaafd aan deze serie en ik kan ook niet wachten totdat er weer een nieuw seizoen uitkomt! Het is zo’n fijne serie om te kijken. Niet ingewikkeld, heel herkenbaar én het is opgenomen in Parijs. De mooie gebouwen, straten en eettentjes zorgen ervoor dat ik eigenlijk ook niet kan wachten om in de Thalys te stappen en te genieten van deze stad. Dus zodra het weer mogelijk is, ga ik er zeker weer naar toe en dan staan de “hotspots” van Emily in Paris zeker op mijn To do list. Want wisten jullie dat je heel veel locaties uit Emily in Paris gewoon kan bezoeken? De meest mooie locaties heb ik onder elkaar gezet! Vind ze terug in jouw eigen reisgids die je mee kunt nemen op jouw volgende reis!

Gabriel’s restaurant

© NETFLIX

Laten we gelijk beginnen met een hele toffe locatie, namelijk het restaurant van Gabriël, Het is alleen wel grappig om te weten dat het restaurant eigenlijk een Italiaans restaurant is en “Terra Nera” heet. Niet helemaal Frans, maar wel heel erg leuk om even te bezoeken voor een hapje of een drankje. Oh, en het is maar een paar blokken verwijderd van het appartement van Emily .


Le café de L’Homme

© NETFLIX

Tijdens de lancering van het nieuwe parfum van Sovoir, wordt dit gevierd in Le Café de L’Homme. Deze Parijse brasserie heeft een prachtige uitzicht op de Eiffeltoren en is daarom gelijk een hele romantische locatie. Daarnaast kun je er heerlijke Franse gerechten bestellen, waardoor je avondje helemaal niet meer stuk kan.


Panthéon

© NETFLIX

In de serie Emily in Paris is deze locatie misschien niet zo’n hele leuke locatie. Op de plek van het Panthéon maakte ze een punt achter haar relatie. Als toerist is het est een mooi monument om naar toe te gaan, want hier liggen een aantal bekende mensen begraven, waaronder Victor Hugo, Voltaire, Jean-Jacques Rousseau en Pierre en Marie Curie.


Quartier Latin

Wil je het appartement van Emily bezoeken, dan moet je in het vijfde arrondissement, midden in het “Quartier Latin”, aan de romantische “Place de l’Estrade” zijn. Je kan er vast niet heel veel zien, maar het is toch leuk om er geweest te zijn.


Palais / Opéra Garnier

Opéra Garnier is het operahuis waar Emily naar het Zwanenmeer ging kijken. Dit operahuis werd gebouwd in de 19de eeuw en ziet er prachtig uit!


Rue de L’Abreuvoir

Herinner je de scene nog waarin Mindy en Emily in de open lucht op een bed zitten? Dit is het schattige straatje “Rue de L’Abreuvoir”. Op deze plek besloot Emily haar Instagram weer te gaan gebruiken en dat leverde natuurlijk weer hele leuke foto’s op.


Pont Alexandre III

The Pont Alexandre III is een populaire hotspot voor het maken van films en commerieële shoots. Ook in de serie wordt deze locatie gebruikt voor een shoot. Het is een prachtige plek waar je echt van zult genieten.


Café de Flore

Café de Flore is het café waar Emily een afspraakje had met Thomas. Het is te vinden in de bruisende wijk Saint-German-des-Prés en was vroeger d;e plek voor wereld beroemde schrijvers, dichters en filosofen.


Jardin du Palais-Royal

Tijdens de pauze gaat Emily vaak naar het park “Jardin du Palais- Royal” waar ze haar vriendin Mindy ontmoet. Dit prachtige park is te vinden in het centrum van Parijs, vlak bij het Louvre en is een ideale plek om lekker te genieten van een Franse lunch of picknick.


Atelier des Lumières

In “Emily in Paris” gaan Emily, Gabriël en Camille naar een tentoonstelling in Atelier des Lumières. Deze prachtige, dromiger tentoonstelling is er alleen helaas niet meer. De expositie is weggehaald in januari 2020. I’m sorry…


La Monnaie de Paris

La Monnaie de Paris is de locatie waar Pierre een onvergetelijke fashionshow had. Daarnaast wordt deze locatie ook wel de Parijse Munt genoemd waar al sinds de jaren 800 de Franse munten worden gemaakt. Het heeft dus eigenlijk helemaal niets met “fashion” te maken, maar het is wel een mooie locatie om te bezichtigen.


La Boulangerie Moderne

La Boulangerie Moderne komt regelmatig voor in de serie en is een hele goede patisserie om lekkere croissants en baguettes kun halen. Tijdens een bezoekje aan Parijs mag je dit bakkerijtje daarom zeker niet overslaan.


La Maison Rose

De laatste locatie van seizoen 1 is een locatie die ikzelf ook al een tijdje wil bezoeken. La Maison Rose is namelijk zo fotogeniek door de mooie rose en groene architectuur. Het is waarschijnlijk ook de meest gefotografeerde locatie van Montmartre en hoe leuk is het om daar aan een tafeltje te zitten!


Emily in Paris is te zien op Netflix en helaas is het nog niet bekend wanneer het nieuwe seizoen te zien zal zijn, maar een tweede seizoen komt er hoe dan ook. Yay!

Kijk jij ook uit naar seizoen 2 van Emily in Paris?

Lees ook mijn artikel over hoe je veel van Parijs kan zien in twee dagen.

Delen:

4 Reacties

 1. chucky1012
  27 november 2020 / 6:08 AM

  Deze film ken ik niet….
  Misschien toch eens Netflix aanschaffen….

  Een fijne dag….

 2. 27 november 2020 / 6:53 AM

  Geweldige hotspots en ik heb echt genoten van de serie. Prachtige beelden uit Parijs… helemaal nu we er niet naar toe kunnen. Kom maar op met seizoen 2 🙂

 3. 27 november 2020 / 10:41 AM

  Ik heb de serie natuurlijk ook gekeken en ik zal ook zeker gaan kijken naar het tweede seizoen. Ik heb vooral genoten van de outfits;-)

 4. 3 december 2020 / 9:32 PM

  Zalige serie! Kijk ook al zo uit naar het tweede seizoen. Leuke opsomming van de locaties. Wat jammer van Atelier des Lumière. Die tentoonstelling leek me zo speciaal om te gaan bezichtigen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.