Home » Let’s Focus – Marit Hilarius

Let’s Focus – Marit Hilarius

Een paar dagen geleden vertelde ik hoe ik mijn foto’s voor mijn blog maak. Ik ben natuurlijk geen professional en eigenlijk probeer ik vaak maar wat uit. Maar toch is het handig om af en toe wat tips te krijgen die ervoor zorgen dat je foto’s net wat meer klasse krijgen. Nu ben ik helemaal niet van het lezen van fotografieboeken of het bekijken van tutorials, maar toch sprak het boek Let’s focus van Marit Hilarius mij erg aan.

Marit Hilarius is een 23-jarige visual designer en fotograaf die beginnende fotografen wil helpen om op een leuke manier goede foto’s te maken.
Ze heeft de opleiding Fotografie aan de FotoAcademie gevolgd en begon daarna aan de opleiding Communicatie en Multimedia Design in Amsterdam. In haar derde jaar van deze opleiding heeft ze een halfjaar in Zweden gewoond om de minor Photography, Multimedia Design & Journalism te volgen.

In “Let’s Focus” wordt vertelt hoe je een goede portretfoto maakt, maar ook hoe je het beste een landschap kan fotograferen. Zelfs bloggers hebben wat aan dit boek, omdat er ook aandacht besteed wordt aan productfotografie. Op een begrijpelijke, toegankelijke manier wordt er ingegaan op onderwerpen als diafragma, iso, sluitertijd, etc.

“Let’s Focus” is een handig pocketboekje over fotografie. En dan niet van die technische verhalen over hoe je de instellingen van je camera moet gebruiken, maar een simpel, leesbaar boekje om zonder ingewikkelde dingen toch mooie foto’s te maken.

Vooral de vormgeving van dit boek is natuurlijk prachtig. Het is heel leuk om door heen te bladeren, maar ook een boek die je er wat vaker bijpakt om even na te lezen hoe je ook al weer die mooie foto maakt. Vooral het gedeelte over de sluitertijd vind ik erg interessant, omdat je daarmee zo’n mooie wazige achtergrond kan creëren.

Het is een leuk boekje voor als je wilt beginnen met fotografie. Er staan handige weetjes en tips in die je zeker goed op weg helpen. Ook staan er mooie inspirerende foto’s in. Maar heb je al wat meer ervaring met fotografie, dan is Let’s Focus alleen een heel leuk boekje om even door heen te bladeren.

Let’s Focus is verkrijgbaar bij o.a. Bol.com en Bruna en kost € 18,50.

Wat is jouw eerste indruk?



Delen:

7 Reacties

 1. 17 juli 2019 / 6:24 AM

  Dit lijkt me een heel leuk boekje. Tips zijn altijd welkom 🙂

 2. chucky1012
  17 juli 2019 / 7:55 AM

  Prachtige foto”=s en hier ben ik zeker in geintereseerd

 3. 17 juli 2019 / 9:06 AM

  Het klinkt zeker als een leuk boek. Ik vind het sowieso heerlijk om dit soort boeken over fotografie te lezen of er gewoon doorheen te bladeren. Je haalt er toch altijd weer wat tips of inspiratie uit.

 4. 18 juli 2019 / 4:55 PM

  wauw klinkt als een goed boek en wat prachtig vormgegeven zeg!

 5. 23 juli 2019 / 10:44 AM

  Dat klinkt als een leuk boek! Ziet er goed uit ook. Altijd fijn om tips te lezen om beter te kunnen fotograferen.

 6. 25 juli 2019 / 8:31 AM

  Wat super leuk dat je mijn boek gereviewd hebt! Dankjewel! En wat een toffe foto’s heb je er van gemaakt <3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.