Home » De leukste DIY’s voor je kat!

De leukste DIY’s voor je kat!

Op 4 oktober is het al weer Dierendag en ieder jaar vind ik dit toch wel een hele speciale dag. Natuurlijk verzorg ik iedere dag mijn kat met heel veel liefde, maar aangezien wij niet echt weten wat zijn geboortedatum is, is het wel heel leuk om zijn verjaardag op Dierendag te vieren. Speciaal daarom heb ik vandaag hele toffe DIY’s voor katten bij elkaar gezocht die ik geweldig vind! Sorry voor alle honden-, konijn, hamsters en paardenmama’s.

Onze kat heet trouwens Spice. Hij is met het vliegtuig helemaal van Griekenland naar Nederland gevlogen en nu heeft hij een plekje bij ons thuis. Super gezellig! Ik zou ook niet weten wat ik zonder hem zou moeten. Als je thuis komt staat hij al weer paraat en iedere ochtend is het zo leuk om gegroet te worden als ik de trap af kom. Het is echt een schatje!

De leukste DIY’s voor je kat!

Kattenspeeltje van een kurk

Hoe leuk en simpel is dit! Het enige dat je nodig hebt is een kurk en wat veertjes. Veertjes kun je vast bij de Action kopen en een kurk zit natuurlijk op een fles wijn. Super easy en het ziet er nog leuk uit ook!

Bron kattenspeeltje


Knuffel voor je kat

Dit ziet er ook wel echt heel schattig uit! Lekker knuffelen met je eigen knuffel en ondertussen kunnen spelen. Katten vinden het namelijk ook erg leuk om te worstelen met speelgoed. Ik verwacht dat ze dit worstel / knuffel kussen perfect zullen vinden!

Bron katten knuffel


Natuurlijke kattenspeeltjes met catnip

Deze speeltjes zien er niet alleen heel lief uit, ze zijn ook nog best gemakkelijk om te maken. Met een paar wc rolletjes kom je namelijk al een heel eind. Ze zijn trouwens gemaakt van natuurlijk materiaal en er zit van dat catnip in. Op onderstaande website wordt stap voor stap uitgelegd hoe je ze maakt.

Bron leuke kattenspeeltjes


Snoep speeltjes voor katten

Deze speeltjes lijken enorm op snoepjes. Zo leuk! En het allerleukste aan deze snoepjes is dat ze heel gemakkelijk om te maken zijn. Je hebt maar 3 kleuren stof nodig en een schaar. Meer is het niet. Deze ga ik echt binnenkort maken!

Bron DIY


Katten regenboog krabpaal

Zo schattig! Volgens mij vindt iedere kat een krabpaal heerlijk. Je kan ze in iedere vorm maken, maar deze regenboog krabpaal is wel heel erg leuk. Heb je nog gekleurd touw in huis liggen, dan kun je er helemaal een regenboogje van maken. Maar anders is deze neutrale versie ook heel tof. Deze DIY vind je trouwens op deze website.


Hang kattenmandje maken

Nog een hele simpele DIY! Dit kan natuurlijk iedereen maken. Het enige dat je hoeft te doen is een leuke mand scoren en deze vervolgend (stevig) aan de muur te bevestigen. Kussentje erin en genieten maar.

Deze DIY vind je op deze website.


Hangplekje voor het raam

Bij het zien van deze lieve kat voel je je gelijk al helemaal ontspannen worden. Wat een schatje! En wat een lekker plekje ook. Katten liggen graag wat hoger en een plekje bij het raam (misschien wel boven een verwarming) is natuurlijk helemaal perfect.

Bron afbeelding


Tipi

Tipi tenten zijn geweldig! En ook je kat zal het heel erg leuk vinden om zich erin te verstoppen. Met een paar bezemstokken, een stuk stof en wat touw kom je al een heel eind. En hoe leuk is het om deze tipi tent te maken terwijl je poezevriend om een afstandje mee zit te kijken.

Bron afbeelding


Hebben jullie ook een huisdier?
Wat vind jij een leuke DIY?

Bekijk hier nog meer leuke DIY’s!

Delen:

3 Reacties

  1. 24 september 2019 / 7:25 AM

    Wat een leuke ideeën allemaal! Ik krijg spontaan zin om iets voor Pippa in elkaar te knutselen. Vooral die snoepjes vind ik erg leuk bedacht, maar het mandje voor aan de muur is ook heel schattig.

  2. 2 oktober 2019 / 10:27 PM

    Mega leuk! Onze kat heeft een poppenbedje omgetoverd tot zijn eigen bed! Daarnaast heeft mijn vriend afgelopen maand een soort krabplaat voor aan het tvmeubel gemaakt. Zo’n tipitent lijkt me ook erg leuk!

  3. 7 maart 2021 / 3:35 PM

    Jullie ideeën zijn super-leuk. Jammer dat ik niet alles kan maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.