Home » 5 manieren om je interieur te veranderen zonder geld uit te geven

5 manieren om je interieur te veranderen zonder geld uit te geven

Hoe leuk is het om je interieur te veranderen, zonder dat je er geld aan uit hoeft te geven? Je hoeft namelijk niet altijd alle webshops en woonwinkels te bezoeken om mee te kunnen doen aan de laatste woontrends. Met een paar leuke, creatieve aanpassingen maak je je interieur gelijk een beetje anders. Ik deel je mijn tips!

Gallery wall (veranderen)

Een Gallery wall heb ik nog niet in huis, maar ik zou heel graag in onze hal een aantal lijstjes met posters en foto’s willen hangen. Het ziet er enorm gezellig uit, je kan het zo kleurrijk maken als jezelf wilt en mocht je een foto of poster zat zijn, dan vervang je het gewoon. Dit is trouwens gelijk een hele simpele manier om je interieur aan te passen, zonder dat het je veel moeite kost. Zo kan je er bijvoorbeeld voor kiezen om in het najaar wat meer herfstfoto’s op te hangen en in het voorjaar mooie posters met bloemen. Ideaal!

Plankjes herinrichten

Je bent vast geneigd om de spullen die je op plankjes hebt staan de komende tijd niet te veranderen of te vervangen. Als het goed staat, dan staat het goed. Maar het is eigenlijk toch best wel leuk om de spullen op de plankjes met elkaar om te wisselen of even wat anders neer te zetten. Door je spullen net wat anders neer te zetten of door andere “groepjes” te maken, lijkt het net alsof je plankje weer een hele nieuwe uitstraling heeft gekregen.

DIY’s

Ga zelf creatief aan de slag! Vooral in deze tijd is het een perfect moment om je creativiteit naar boven te halen. Ga schilderen, waterverven, bloemen drogen, tekenen of zelf kussenhoesjes maken. Het hoeft allemaal niet zo moeilijk te zijn en op internet vind je ontzettend veel leuke ideetjes.

Items/meubels/planten verplaatsen

Een tijdje geleden hebben wij de eettafel een kwartslag gedraaid en gelijk ziet onze woonkamer er veel ruimer en gezelliger uit. Soms moet je even iets verplaatsen om er achter te komen of je je woonkamer ook gezelliger kan maken. En zo niet, dan zet je alles toch gewoon weer terug?

Bloemen

Bloemen zijn echte eyecatchers in huis. En ga dan niet voor een boeket bloemen, maar kies bij de bloemist zelf een paar bloemen uit. Bloemen komen nog meer tot hun recht zonder al die groene bladeren erbij.

Wat trouwens ook erg leuk is zijn gedroogde bloemen. Die gaan lang mee en stralen vaak rust uit. Wil je helemaal geen geld uitgeven, ga dan zelf in de natuur opzoek naar mooie bloemen of takken. Zo past je interieur ook gelijk perfect bij het seizoen!

Vind jij het ook leuk om je interieur te veranderen?

Delen:

3 Reacties

  1. 3 mei 2020 / 12:07 PM

    Leuke inspiratie! Ben zelf echt fan van DIY-en, lekker creatieve bezigheid nu ik meer tijd heb 🙂

  2. 4 mei 2020 / 8:07 AM

    Fijne tips! Ik vind het leuk om sommige items een andere plek te geven. Dat houdt een interieur levendig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.