Home » Zo maak je je eigen wandrek

Zo maak je je eigen wandrek

Een lange tijd heb ik een lege, witte muur gehad. Ik wist totaal niet wat ik aan de muur moest hangen. Een schilderij? Fotolijstjes? Een plankje? Hangplantjes? Ik had geen idee. En ik ben dan ook niet het type die dan maar gewoon wat op gaat hangen. Totdat ik op het idee kwam om zelf een wandrek te gaan maken.

Dit wandrek was een goed idee. Ik ben er erg blij mee en het is leuk dat je de spulletjes die je er op zet ook regelmatig kan veranderen. Benieuwd hoe je hem kan namaken? Scroll dan verder!

Wat heb je nodig

Houten latjes

Een boormachine of hamer

Schoeven of spijkers

Touw of elastiek

Haakjes

Zo maak je een wandrek

Het lijkt een hele klus om dit wandrek te maken, maar het is super gemakkelijk. En helemaal als je weet dat je bij een bouwmarkt je houten latjes op maat kan laten zwagen door één handige medewerker. Eenmaal thuis kun je dan gelijk aan de slag met het puzzelen van de latjes en ze zo één voor een aan elkaar te bevestigen.

Het leuke aan het wandrek is dat je zelf kan bepalen hoe groot je hem wilt hebben. Ik heb er voor gekozen om hem 90 cm lang te maken en 65 cm breed. De twee kleine latjes zijn 17 cm en 14 cm lang, maar deze kan je ook zelf zo lang maken als je zelf wilt. En de diepte van de latjes is trouwens 4,5 cm.

Zodra je de latjes allemaal aan elkaar gemaakt hebt, kun je er gaten in boren voor het touw dat we er door heen gaan doen. Ik heb de gaten net wat onder het midden van iedere “verdieping” geboord voor een speels effect.

Ten slotte ga je met een stuk touw of elastiek zigzaggend door de gaten heen.en klaar is je wandrek!

Delen:

6 Reacties

 1. 9 maart 2019 / 7:47 AM

  Wauw, heel leuk gedaan! Wat tof dat je dit zelf hebt gemaakt!

 2. 9 maart 2019 / 8:24 AM

  Heel tof gedaan. Zoiets is vooral leuk omdat je er steeds wat anders in kan zetten, dus het gaat ook niet vervelen. Ik heb heel lang een leeg stuk naast ons tv-meubel in de woonkamer gehad, en opeens wist ik het ook, haha;-) Ik heb wel geleerd om geduld te hebben wat interieur betreft!

 3. 9 maart 2019 / 9:24 AM

  Heel leuk zo’n wandrek en helemaal dat je hem zelf hebt gemaakt!

 4. chucky1012
  9 maart 2019 / 6:46 PM

  Wat mooi en zo simpel

 5. 9 maart 2019 / 7:22 PM

  Wat gezellig! Mooi ook dat gouden lijstje 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.