Planten in de slaapkamer

bedroom plants

 

Dat planten voor zuurstof zorgen dat weten we allemaal wel. Het is daarom helemaal niet zo gek idee om ook wat plantjes in je slaapkamer te zetten. Ik vind het er erg leuk en gezellig uitzien en planten stralen een soort van rust uit, waardoor je lekkerder kan slapen. In steeds meer woontrends zie je dat de plant niet alleen maar in de tuin of in de woonkamer te vinden is, maar eigenlijk door het hele huis een plekje gekregen heeft. Ook ik doe hieraan mee. Ik vind het leuk om planten in de badkamer te hebben en ook op mijn slaapkamer heb ik een plant staan. Maar welke plantjes zijn nu eigenlijk het beste om in je slaapkamer te hebbben staan? Helaas niet de Monstera die wij er hebben staan. Ja, hij zorgt natuurlijk wel voor zuurstof. Maar wil je extra lekker slapen, dan moet je de volgen een plekje in je slaapkamer geven!

 

Monsterabeautiful bedroomplants bedroom

Lavendel

Ik begin maar gelijk met de meest bekende plant die ervoor zorgt dat je je rustiger gaat voelen. Lavendel geeft een rustgevende geur af die zorgt voor minder stress en een lagere bloeddruk. Daarnaast worden veel mensen sneller slaperig van de geur, waardoor je rustiger in slaap valt. Heerlijk!

 

Aloë Vera

Ik vind de Aloë Vera plant niet de meest mooie plant, maar toch is hij ideaal om op je slaapkamer te hebben. De Aloë Vera plant zuivert zelfs ’s nachts de lucht, waardoor de lucht de hele nacht ververst wordt. Het is wel belangrijk om te weten dat dit plantje veel zonlicht nodig heeft. Plaats hem daarom op de vensterbank.

 

Jasmijn

De Jasmijn plant staat bekend om haar rustgevende eigenschappen. Hij heeft een kalmerend effect en een positieve invloed op je slaapkwaliteit. Daarnaast zou je ook minder bewegen tijdens je slaap als je een Jasmijn plant op de kamertje zou hebben staan.

 

lovely bedroomboho bedroom

 

Klimop

Bij een klimop plant denk je waarschijnlijk niet gelijk aan een binnenplant. Toch is de klimop een top plant om in je slaapkamer te hebben staan. Het filtert namelijk formaldehyde uit de licht en het zou symptomen van allergieën en astma verminderen. Daarnaast is de klimopplant een vrij gemakkelijk plantje die weinig onderhoud en aandacht nodig heeft.

 

Graslelie

Net als Aloë Vera is Graslelie ook een hele goede luchtzuiveraar. De Graslelie geeft namelijk ook ’s nachts nog zuurstof af en filtert, net als de klimop, formaldehyde uit de lucht. Zo krijgt je slaapkamer ook gelijk een frissere geur.

 

DIY tip: Zo maak je je eigen plantenhanger!

 

Share:

7 Reacties

 1. chucky1012
  8 maart 2019 / 4:44 AM

  Mooi en heel goed 👌
  Fijne tips.

  Xoxo

 2. 8 maart 2019 / 6:49 AM

  Een fijne en goede manier om je slaapkamer fris te houden en leuk aan te kleden.

 3. 8 maart 2019 / 8:25 AM

  Wat staat jullie plant mooi op de slaapkamer! Ik vind die pot/mand ook echt geweldig. Eigenlijk wel een tof idee om planten op de slaapkamer te zetten. Fijn om wat ideetjes op te doen voor als ik mijn slaapkamer ga inrichten (we zijn nu nog aan het verven) 🙂

 4. 8 maart 2019 / 10:36 AM

  Heel erg mooi, vooral Graslelie vind ik prachtig!

 5. 9 maart 2019 / 8:22 AM

  Ik heb zelf ook diverse Monstera in huis staan. Mooie, sterke planten vind ik dat altijd. En ach, lekker slapen is voor mij meestal niet zo’n probleem, dus de plantjes die ik in huis heb staan zijn vooral voor ‘de mooi’ 😉

 6. 9 maart 2019 / 11:54 AM

  Prachtige plant! Ik heb op dit moment geen plant meer in mijn slaapkamer, maar zou er eigenlijk wel weer eentje willen.

 7. 18 maart 2019 / 6:49 PM

  Leuk artikel! Ik wil dolgraag een monstera, moet alleen nog even bedenken waar in huis… Ik weet niet of hij veel of weinig licht nodig heeft?
  Ik ga in ieder geval kijken naar een leuke, luchtzuiverende slaapkamerplant, die weinig licht nodig heeft (onze slaapkamer is vrij donker).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.