Home » Een kijkje in de babykamer

Een kijkje in de babykamer

Al eerder liet ik de babykamer van ons dochtertje zien. Het kamertje was toen nog niet helemaal klaar, maar toch kon ik het niet laten om jullie alvast een preview te laten zien. Inmiddels is mijn dochtertje al 12 weken oud, dus werd het de hoogste tijd om haar hele kamertje eens aan jullie te laten zien.

Zoals jullie in mijn eerdere artikel al konden zien hebben we één muur een zacht groen kleurtje gegeven. Hier ben ik nog steeds enorm blij mee, want het staat fris en hierdoor is er een heel gezellig sfeertje ontstaan. Wij houden erg veel van dieren, dus leek het ons leuk om haar kamertje een beetje een bos/boerderij thema te geven.

Dit hebben we gedaan door aan de andere muur drie schilderijtjes te hangen. Deze schilderijtjes heb ik zelf geschilderd om het kamertje nog wat persoonlijker te maken. En ik vond het leuk om op deze manier iets voor haar te maken.

Aan de muur achter de deur hebben we een heel leuk zelfgemaakt wandrek gehangen. Dit wandrek hebben we ook in onze woonkamer hangen en in het artikel “Zo maak je je eigen wandrek” vertel ik hoe je hem heel gemakkelijk maakt. In het wandrek heb ik allerlei boekjes, knuffeltjes en leuke kaartjes gestopt. Het leuke aan dit wandrek is dat je de inhoud ook regelmatig kan omwisselen met bijvoorbeeld andere boekjes of leuke foto’s. En ook als ze straks wat ouder is kan ze zelf bepalen wat ze graag in het wandrek wilt zetten. 

Het kamertje hebben wij verder vrij rustig gehouden door witte meubels te plaatsen en het op te leuken met knuffeltjes en persoonlijke spulletjes. Ik moet ook zeggen dat we niet heel veel geld uit hebben gegeven aan de babykamer. De commode is van de IKEA, het ledikantje is ook van de IKEA en het houten bankje heb ik bij de Xenos gekocht. Meer hadden we eigenlijk niet nodig.

Om ervoor te zorgen dat het een rustig kamertje werd hebben we houten jaloezieen voor de ramen gehangen. Het fijne aan jaloezieen vind ik dat je ze gemakkelijk open kan zetten, zonder dat mensen gemakkelijk naar binnen kijken. Daarnaast hebben we ook licht zandkleurige gordijnen opgehangen. Deze maken het helemaal af en zorgen ervoor dat de lelijke verwarmingsbuizen niet zichtbaar zijn. Ideaal!

En tenslotte hebben we een plankje opgehangen om de groene muur nog net iets te breken en om er natuurlijk nog extra veel leuke spulletjes op te zetten. Dit maakt het kamertje helemaal af!

Wat vinden jullie van onze babykamer?

Delen:

7 Reacties

 1. chucky1012
  13 juni 2019 / 12:58 PM

  Prachtige babykamer met natuurlijke kleuren wat het zo rustig maakt……
  Er is niet veel voor nodig…..

  Een fijne dag 😉

 2. 13 juni 2019 / 1:39 PM

  Een prachtig kamertje. Zo lief en ik vind de groene kleur erg mooi.

 3. 13 juni 2019 / 2:38 PM

  Wat schattig! Mijn oog viel direct op het houten bankje, ik zoek zoiets in het zwart voor onze badkamer. Een goede tip om eens bij Xenos te kijken.

 4. 13 juni 2019 / 9:04 PM

  Wauw echt prachtig! Heel erg leuk ingericht

 5. 14 juni 2019 / 2:03 PM

  Wat een prachtig plekje zeg! Heel mooi hoe je de verschillende kleuren met elkaar weet te combineren 🙂 Ik mag bijna beginnen aan de babykamer. Ik kan niet wachten!

 6. 19 april 2020 / 7:14 PM

  waaauw wat een prachtige kinderkamer ! ik vind alles eraan mooi – maar dat leuk boekenrekje vind ik heel leuk staan !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.