Home » Leuke ideeen voor een verjaardag tijdens Corona

Leuke ideeen voor een verjaardag tijdens Corona

Leuke ideeen voor een verjaardag tijdens Corona. We zijn al bijna een jaar verder en volgens mij heeft iedereen nu al een “corona verjaardag” gehad. Oftewel, een verjaardag die je niet echt kon vieren door het corona virus. Het is zo jammer dat we geen uitgebreide feestjes meer mogen en kunnen geven. En vooral als je jarig bent! Ik kan dan ook heel goed begrijpen dat je je verjaardag dit jaar niet voorbij wilt laten gaan, maar toch even geen inspiratie hebt. Want wat kun je doen op een verjaardag tijdens Corona? Ik heb een aantal leuke ideeën bedacht waardoor je vast een leuke verjaardag hebt. Hier komen ze!

Lees ook: Leuke dingen om te doen met een kinderverjaardag tijdens corona

Wat kun je doen met je verjaardag tijdens Corona

Maak een uitgebreid ontbijt op bed

Begin je verjaardag extra goed en ga voor een ontbijtje zoals je zelf graag zou willen. Alles mag en alles kan. Je bent tenslotte jarig! Bagel met roomkaas en zalm? Een carpaccio salade de luxe, een tosti met 3 soorten kaas, een groot stuk taart of een glaasje champagne met aardbeien en slagroom. Het is jouw feestje!

High beer of high wine

Een high beer of een high wine is heel erg leuk om met vriendinnen te doen, maar met je huisgenoot, boyfriend of girlfriend is het minstens zo leuk! Helaas kan dit door de Corona niet buiten de deur, maar ook thuis kun je dit heel goed organiseren. Lekkere drankjes en bijpassende hapjes. Oftewel, dit wordt sowieso heel gezellig!

Cocktails!

Bij een feestje horen cocktails, dus ook bij jouw verjaardag! Zoek op internet een aantal lekkere recepten uit en ga zelf de bartender uithangen. Oh, en vergeet de garnering en de hapjes niet!

Ga lekker samen koken

Vind je koken leuk? Ga dan lekker samen thuis koken. Knus thuis met z’n tweeën. Het klinkt misschien als een “saaie” verjaardag, maar zie het juist als een gezellige “persoonlijke” verjaardag. Je hoeft de deur niet uit en je kan je huis zelf gezellig maken met een mooi gedekte tafel en kaarsjes.

Ga bordspelletjes doen

Het is tijd voor lang opblijven en spelletjes spelen! Kolonisten van Catan, Ticket to Ride of wat dacht je van een quiz. Op internet vind je onwijs veel toffe quizzen.

Leuke ideeën voor een verjaardag tijdens Corona

Tover je huis om tot wellness

Richt de badkamer gezellig in met kaarsjes en een mooi muziekje. Zet wat extra fijne douche- of badproducten klaar en leg de handdoeken alvast over de verwarming, zodat ze lekker warm zijn.

Een avond picknick

De regels zijn erg streng, maar buiten de deur is nog best veel mogelijk. Organiseer een kleine picknick met je beste vrienden of familie, kleed het gezellig aan met kleedjes, ballonnen en slingers en volg de Corona-regels zo goed mogelijk op.

Thuis uiteten

Door de Corona zijn er onwijs veel restaurants die nog steeds heerlijke menu’s bereiden en die je zo kan afhalen of kan laten bezorgen. Het is misschien een beetje anders dan wanneer je uit eten zou gaan, maar ook dit heeft wel wat, toch!

Cadeautjes verstoppen

Wil je de jarige verrassen met een origineel uitje tijdens Corona? Zet dan een zelfgemaakte cadeautjesspeurtocht uit! Gebruik leuke plekken (buiten of in huis) en verstop hier een cadeautje.

Pyjamadag

Geen verjaardagsstress dit jaar, maar relaxt in je pyjama op de bank bingewatchen. Een grote bak popcorn erbij en het liefst nog een paar bakken met je favoriete guilty pleasures (bijvoorbeeld snoep van vroeger, bonbons, dropjes, etc) en genieten maar!

Videobellen met z’n allen!

In plaats van een borrel wordt het nu een virtuele borrel! Nodig je vrienden en/of familie uit om op een bepaalde tijd voor de laptop te zitten. Borrel erbij en wie weet hebben je vrienden of familie nog leuke verrassingen bedacht, zelfgemaakte liedjes gemaakt of fotocollages gemaakt.

Leuke ideeen voor een verjaardag tijdens Corona

Ga samen dansen

Hoe leuk is het om thuis een gezellig muziekje aan te zetten en samen te gaan dansen. Stijldansen, limbo dansen of wil je juist jouw beste moves die je in de kroeg zou doen laten zien? Het maakt niet uit!

Verjaardagspost

De tijd van kaartjes op je verjaardag is weer even terug! En hoe leuk is het om een speciaal uitgekozen kaart door de brievenbus te zien vallen. En als de kaart dan ook nog vol zit met confetti, leuke foto’s en lieve teksten,m dan kan het helemaal niet meer stuk.

Lees ook: 45x Leuke dingen om te doen met je vriendinnen.

Lees ook: Leuke ideeën voor Valentijnsdag tijdens Corona

ideeen verjaardag corona

Wat kun je doen met je verjaardag tijdens Corona

Delen:

6 Reacties

 1. 8 februari 2021 / 8:29 AM

  Hele mooie ideeën, zo zie je maar weer, wat je allemaal wel kunt doen met een beetje fantasie en creativiteit.

 2. chucky1012
  8 februari 2021 / 9:36 AM

  Fijne tips om te kunnen gebruiken zodat men een onvergeeflijke b’day kan vieren….

  Xoxo

 3. 8 februari 2021 / 11:13 AM

  Toffe ideetjes! Ik weet nog dat ik vorig jaar dacht: ‘mooi dat ik mijn verjaardag nog normaal kon vieren’, maar dit jaar was ik inderdaad alsnog aan de beurt voor een coronaverjaardag, vlak nadat het aantal bezoekers per dag van 2 naar 1 was gegaan. Ik moet zeggen dat ik vond dat het ook voordelen had…

 4. 9 februari 2021 / 9:16 AM

  Ach, er is inderdaad genoeg te doen. Vorig jaar op mijn verjaardag hebben we een high tea gedaan en Andre’s verjaardag viel precies op de dag dat alle horeca dichtging. We hebben toen lekker eten thuis laten bezorgen en dat vinden we altijd leuk om te doen.

 5. 9 februari 2021 / 7:28 PM

  Ja, leuk. Er is echt wel iets te verzinnen. Ik ga dit jaar mijn vriend voor z’n verjaardag verrassen met een soort verrassingspakket met allerlei activiteiten en cadeautjes. Denk dat hij dat wel kan waarderen 🙂

 6. 15 februari 2021 / 2:22 PM

  Wat een leuke en creatieve ideeën! Het heeft ook wel weer wat om het anders dan anders te doen. Ik ben in juli jarig en ik hoop eigenlijk wel dat er tegen die tijd weer meer mogelijk is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.