Home » Leuke hapjes voor Pakjesavond

Leuke hapjes voor Pakjesavond

Overmorgen is het Pakjesavond. De avond waar ik vroeger enorm naar uit keek. Samen met mijn zusje zaten we de hele dag vol spanning te wachten en uiteindelijk werd er dan op de deur gebonkt. Ook al wisten we dat het Sinterklaas was, toch waren we ontzettend benauwd en schrokken we ons altijd een hoedje. Mijn vader of mijn opa haalde vervolgens de grote zakken vol cadeautjes naar binnen en vanaf dat moment was het magische avondje begonnen!

Dit jaar slaan wij Pakjesavond over, maar voor iedereen die morgenavond wel vol spanning zitten te wachten op de komst van Sinterklaas heb ik een aantal super leuke hapjes gevonden die perfect zijn tijdens Pakjesavond. Dus ga jij er een feestje van maken, neem dan even een kijkje bij deze leuke recepten!


De staf van Sinterklaas

Wat heb je nodig

voor ongeveer 24 stuks
  • 1 rol bladerdeeg
  • 1 ei, geklutst
  • geraspte (belegen) kaas
  • zout en peper

Zo maak je ze

Rol je bladerdeeg uit en snijd er zo’n 24 repen uit vanaf de korte kant. Smeer de repen bladerdeeg in met het ei en strooi er geraspte kaas overheen. Gebruik niet te veel kaas, dit is straks lastig met het vormen van de twisters.

Neem een reepje en draai de twee uiteinden in tegenovergestelde richting om de twister te vormen. Het is niet erg als er wat kaas uit valt. Verplaats de twister naar een met bakpapier beklede bakplaat en vorm deze gelijk tot een staf.

Smeer de twisters wederom losjes in met het geklutste ei, strooi er vervolgens zout en peper overheen.

Bak de stafjes in ongeveer 10 minuten op 200 graden.

Dit recept is afkomstig van Laurasbakery.nl


Pizza mijtertjes

Wat heb je nodig

voor ongeveer 24 stuks
  • 1 rol pizzadeeg
  • tomatensaus (kan gewoon een pastasaus naar keuze zijn)
  • 3-4 rode (punt)paprika’s
  • 4 plakken kaas (als je zelf plakjes snijdt, heb je er meer nodig)

Zo maak je ze

Haal het deeg uit de verpakking en rol uit. Pak er dan een deegroller bij om het deeg dunner uit te rollen. Snijd het deeg vervolgens in stroken van ongeveer 8-10 centimeter, die stroken zelf snijd je weer in driehoeken. Van twee halve driehoeken maak je eenvoudig weer een hele.

Leg alle mijtertjes op een met bakpapier beklede bakplaat en smeer ze in met tomatensaus.

Snijd 2 plakken kaas in dunne reepjes, maak hier het kruis van op de mijters. De andere twee plakken kaas gebruik je straks.

De (punt)paprika’s snijd je ook in kleine stukjes, beleg hier de overige delen van de mini pizza’s mee. En je weet het, je kunt ook hele andere rode/gele ingrediënten gebruiken .

Bak de pizza’s 10 minuten op 200 graden.

Terwijl de mijters in de oven staan snijd je de overige plakjes kaas ook in reepjes. Na 10 minuten haal je de plaat uit de oven, maak opnieuw de kruizen met de reepjes kaas.

Bak de mijter pizza’s vervolgens nog eens 5 minuten op 200 graden.

Dit recept is afkomstig van Laurasbakery.nl


Pepernoten arretjescake

Wat heb je nodig

  • 300 gr witte chocolade
  • 100 gr boter
  • 100 ml maple syrup
  • Half pak schuddebuikjes

Zo maak je het

Smelt de boter, chocolade en maple syrup samen in een steelpannetje. Bekleed ondertussen een cakeblik met bakpapier.

Zet het vuur uit wanneer alles gesmolten is en voeg vervolgens de schuddebuikjes toe aan het chocolade- boter mengsel, maar bewaar enkele speculaasjes voor over de bovenkant van de cake.

Roer het geheel goed door voordat je het in het cakeblik stort. Strooi tot slot de overgebleven schuddebuikjes over de bovenkant van de cake. Druk deze zachtjes aan, zodat ze tijdens het aansnijden goed blijven zitten.

Zet de arretjescake nu voor minstens 2 uur in de koelkast.

Dit recept is afkomstig van Lekkerensimpel.com


De zak van Sinterklaas

Wat heb je nodig

  • 10 vellen filodeeg
  • 150 gram kipfilet (in blokjes/reepjes)
  • 250 gram Chinese wokgroenten
  • 50 gram mihoen
  • peper, zout, knoflook

Extra nodig

  • olijfolie (voor insmeren vellen filodeeg)
  • sweet chili saus (om mee te serveren)
  • bakkerstouw

Zo maak je ze

Haal de vellen filodeeg op tijd uit de vriezer (als je geen verse gebruikt), zodat ze ruim de tijd hebben om te ontdooien. Op de verpakking zie je hoe lang dat gemiddeld duurt.

Bereid de mihoen volgens de verpakking. In mijn geval deed ik de mihoen in een maatbeker en vulde deze aan met gekookt water tot de mihoen helemaal onder water stond. Laat staan tot de mihoen gaar is (zie verpakking), giet dan af.

Bak de kip met een scheutje olie in een wok gaar, breng op smaak met zout, peper, knoflook en eventuele andere smaakmakers. Voeg niet te weinig toe, want er komen natuurlijk nog allerlei groenten en mihoen bij.

Voeg de wokgroenten toe en bak deze een paar minuten mee. Voeg als laatst de mihoen toe, zorg dat deze goed door het groentemengsel vermengd zijn.

Nu is het tijd om de zak van sinterklaas te vormen! Neem een vel filodeeg en smeer het in met olijfolie. Vouw het vel dubbel zodat er een brede rechthoek ontstaat, smeer de bovenkant nogmaals licht in met olie. In het midden schep je wat van de loempiavulling. Breng alle uiteinden voorzicht naar het midden toe, vouw deze zo goed mogelijk om de vulling heen zodat er geen (grote) gaten ontstaan. Neem een stukje bakkerstouw en wikkel dit een paar keer om het filodeeg, eindig met een knoopje. Nu ziet je loempia er al echt uit als een zakje!

Doe dit zo bij alle loempiavellen en zet ze op een met bakpapier beklede plaat. Mochten er loempia’s zijn die nog niet helemaal voorzien zijn van een laagje olijfolie, smeer je die nog even extra in. Dit zal misschien het geval zijn bij de eerste paar loempia’s die je hebt gemaakt.

Bak de zak van sinterklaas loempia’s in 15-20 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte) tot ze goudbruin en knapperig zijn.

Dit recept is afkomstig van Laurasbakery.nl


Pepernoten Fudge

Wat heb je nodig

  • 1 blikje gecondenseerde melk (397 gram)
  • 350 gram pure chocolade
  • 150 gram pepernoten/kruidboten
  • Ovenschaal

Zo maak je het

Bedek de ovenschaal met bakpapier.

Doe de gecondenseerde melk samen met de stukjes chocolade in een steelpannetje en verwarm het op een laag – middelhoog vuur. De chocolade gaat nu volledig smelten. Zorg ervoor dat de chocolade niet kookt!

Houd ongeveer een kwart van de pepernoten apart voor de decoratie. De rest doe je bij de fudge.

Doe het mengsel in de ovenschaal en verdeel het goed. Maak eventueel de bovenkant een beetje glad met een lepel.

Verdeel de overgebleven pepernoten over de bovenlaag van de fudge en laat het goed hard worden in de koelkast (minimaal 4 uur).

Dit recept is afkomstig van Eefkooktzo.nl


Ga jij Pakjesavond vieren?

Volg mij ook op Instagram!

sinterklaas hapjes hartig, sinterklaas hapjes zelf maken, sinterklaas hapjes zelf maken, sinterklaas lekkernijen, sinterklaas tapas, sinterklaas cake, sinterklaas recepten bladerdeeg, ovenschotel sinterklaas, hapjes pakjesavond, sinterklaastaart ah

Share:

10 Reacties

  1. 3 december 2019 / 6:58 AM

    Ik lees dit op de vroege ochtend en krijg alsnog heel veel zin in die pizza mijtertjes, haha. Ik sla pakjesavond dit jaar (en zoals de laatste jaren) over. Wel ga ik dit weekend een mini Sinterklaas vieren bij mijn schoonouders met een gedichtje en cadeau.

  2. 3 december 2019 / 8:19 AM

    Wat een leuke (en lekkere) ideetjes! Jouw Pakjesavondvisite boft maar met zo veel lekkere dingen. Vooral die pizzamijtertjes vind ik er heerlijk uitzien. Zo leuk bedacht!

    • The Beauty Magazine
      Auteur
      3 december 2019 / 8:32 AM

      Ja leuk he! ik heb ze niet bedacht hoor. Maar die pizza mijtertjes is ook mijn favoriet!

  3. 3 december 2019 / 11:01 AM

    Wat een superleuke recepten! We gaan soep eten met een broodje op pakjesavond, maar die pizzamijtertjes passen daar perfect bij! 🙂

  4. stebbie
    3 december 2019 / 11:02 AM

    wat een leuke ideetjes, ziet er gezellig en lekker uit. Helaas geen Sinterklaas dit jaar, maar de recepten bewaar ik voor de volgende keer.

  5. 3 december 2019 / 11:51 AM

    Het ziet er stuk voor stuk heerlijk uit, thanks voor het delen 🙂

  6. 4 december 2019 / 9:48 AM

    Wat creatief gedaan zeg! Echt super leuke hapjes. Zeker de mijtertjes vind ik echt heel leuk.

  7. 5 december 2019 / 9:24 AM

    Owwww, die pepernoten arretjescake! Jum jum. Die pizza mijtertjes vind ik ook zo leuk bedacht. Wij gaan een klein beetje sinterklaas vieren, ik in ieder geval wel. Haha, heb een cadeau en natuurlijk een gedicht voor Andre;-) Even kijken of ik ook iets in mijn schoen krijg!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Leuk dat je een kijkje komt nemen op The Beauty Magazine.nl Hier vind je toffe DIY’s, lekkere (en simpele) receptjes, inspiratie voor je interieur en alles wat je nodig hebt om een feestje te geven!

Lees hier meer over mij!

Samenwerken blog of Social Media

Natuurlijk sta ik ook open voor samenwerkingen. Neem hiervoor contact op via redactie@thebeautymagazine.nl.

Mijn site bevat adlinks.