Home » De leukste tips voor een gezellig tuinfeest!

De leukste tips voor een gezellig tuinfeest!

Bron / Bron

Straks als we allemaal weer met een gerust hart overal naartoe kunnen gaan is het eigenlijk wel weer tijd voor een feestje, vinden jullie niet? De lente heeft al duidelijk laten doorschemeren dat we de winter achter ons kunnen laten en daarom is het juist weer zo fijn om zoveel mogelijk naar buiten te gaan. Wat dachten jullie van een gezellig tuinfeestje?

Het organiseren van een tuinfeest is eigenlijk heel erg simpel en vaak vindt iedereen het erg gezellig. Je hebt net wat meer ruimte dan wanneer je binnenshuis een feestje geeft en naarmate het donkerder begint te worden, zal het feestje alleen nog maar meer sfeer krijgen. En met deze leuke ideëen voor een tuinfeest kan het helemaal niet meer stuk!

Sfeerverlichting

Ga naar een leuk feestje of naar een festival en je zal zien dat er overal lampjes hangen. Lampjes zijn altijd sfeermakers en zorgen vaak voor een magisch effect. Vooral prikkabels / bol lampjes zijn ideaal om op een snelle manier je feestje meer sfeer te geven. Hoe donkerder het begint te worden, hoe gezelliger en knusser het wordt. Wij heben ze ook in de tuin hangen en vooral op een zomeravond hebben we ze heel vaak aanstaan. Super gezellig!

Kaarsjes

Naast lampjes zorgen ook kaarsjes voor heel veel sfeer. Zet her en der een paar lantaarns neer en je tuin lijkt ook gelijk een stukje groter. Daarnaast houden kaarsjes vaak ook insecten op afstand.

Bron // Bron // Bron
Bron // Bron // Bron


Decoratie

Decoratie maakt vaak dat het feest een thema krijgt. Daarnaast zorgt het ook vaak voor heel veel sfeer. Je kan hier erg in los gaan en je creativiteit de vrije loop laten. Aan de lampjes, bomen, een overkappig of aan het huis kun je heel veel decoratie hangen. Denk bijvoorbeeld aan lampionnen, ballonnen of mooie bloemen. Bij Sostrene Grene slaag ik er vaak in om hier wat leuke feestdecoratie te vinden.

Barbecue

Bij een feestje hoort natuurlijk lekker eten. En bij een tuinfeest denk je dan al gauw aan broodplankjes met lekkere hapjes of aan een barbecue. Vooral een barbecue is heel erg gezellig. Een paar jaar geleden proefde ik voor het eerst iets van de Big Green Egg. Dit is een barbecue in de vorm van een groen ei en wordt ook erg veel gebruik in de horeca. Als je erg veel van koken houdt dan ken (of heb) je het waarschijnlijk wel. Maar wist je dat er ook nog andere barbecues bij Kamado Express verkrijgbaar zijn? Naast de Big Green Egg is er namelijk ook een Kamado Joe, The Bastard en de Primo Grills. Het voedsel dat bereid wordt in één van deze barbecues is vaak malser, gelijkmatiger gegaard en je kan er ook meerdere gerechten op bereiden, waardoor het eigenlijk een soort van mini keukentje is.

Bron // Bron // Bron
Bron // Bron // Bron


Cocktails

Tover je tuin om tot een paradijs met een paar heerlijke cocktails. Maak ze zelf met wat vers fruit, met lekkere drankjes van Bols, zet een grote kan neer of doe een paar gezellige flesjes in een bak met veel ijsklontjes. Maak iets speciaals voor de vrouwen en iets voor de mannen. En vergeet natuurlijk ook niet iets lekkers te maken voor als er kinderen aanwezig zijn.

Bron // Bron // Bron
Bron // Bron // Bron


Muziek

Muziek is onmisbaar bij een feestje. Ik heb wel eens feestjes meegemaakt waarbij de muziek pas later aangezet werd en ik kan je vertellen dat dit toch een beetje sfeerloos is. Ook al wil je graag dat je gasten eerst gezellig met elkaar gaan kletsen, zet dan nog een achtergrond muziekje aan. Via Spotify kan je verschillende playlists vinden of samenstellen, zodat je je verder niet meer druk hoeft te maken over de muziek.

Tuinfeest spelletjes

Spelletjes maken een tuinfeest vaak helemaal compleet. Je kan zelf een quiz samenstellen en vervolgens de groep in teams verdelen. Wij hebben dit zelf een keertje gedaan door allemaal vragen te stellen over films. Er was een meidenteam en een mannenteam en dat was geweldig! Beide teams hadden een fietstoeter waarmee ze aan konden geven dat ze het antwoord wisten en hierdoor werd het een gezellig zooitje. Maar naast een quiz zijn er nog veel meer leuke tuinspelletjes om te spelen. Wat dacht je van een supergroot Jenga spel? Of waterballon darten? En als er kinderen zijn is het ook erg leuk om ze een gezamenlijke kleurplaat in te laten kleuren. Neem even een kijkje bij dit artikel als je wel wat inspiratie kan gebruiken.

Bron // Bron // Bron
Bron // Bron // Bron

Heb jij al eens een tuinfeest meegemaakt of georganiseerd?

Delen:

4 Reacties

 1. chucky1012
  24 maart 2020 / 5:02 AM

  Zulke leuke en fijne tips voor een gezellig tuinfeest.
  Prachtige barbecue naar op je eigen tuinfeest ben je een soort van afwezig omdat je dan continu met good daarop bezig bent.
  Het is wel een grote luxe aankoop en ik vind dat men dan een tuin moet hebben….
  Woningen met een balkon mogen vaak niet barbecue maar wel op een elektrische.
  Het grote waterballonnen spel is leuk.
  Ik zou zeker diverse dranken zelf maken….
  Nonalcoholische dranken ivm de bobs.
  Heerlijke soorten kazen, wraps, noten, etc……
  Leuke aankleding zoals tafel decoratie, bestek, borden, bekers etc…. kijk eens bij so low….
  Daar verkopen ze voor weinig geld veel leuks…..

  Xoxo

 2. 24 maart 2020 / 10:13 AM

  Echt zodra deze ellende allemaal voorbij is ga ik mijn verjaardag in juli eens goed vieren met een tuinfeest. Heb er ook echt zin in zodra het lekker weer is en dat we dan hopelijk weer mogen.

 3. 24 maart 2020 / 1:01 PM

  oh wauw dit ziet er echt zo mega gezellig uit, ik ben zelf in september jarig.. ik hoop dan toch wel een leuke verjaardag te kunnen vieren. En anders hebben wij nog een speeltuin achterom haha dus dan moet iedereen 1,5 meter afstand houden en dan kan het ook nog 😉 Wat een mooie foto’s ook zeg, super sfeervol.

 4. 25 maart 2020 / 9:17 AM

  Nog nooit! Ik ben in augustus jarig en de afgelopen 3 jaar zijn we steeds met mijn verjaardag op vakantie geweest, 1 keer in Madrid en de andere twee keren waren in Parijs. Ik moet zeggen dat ik dat echt super vond, die verjaardagen zijn me ook echt veel meer bijgebleven. Maar als ik deze leuke foto’s zie, lijkt een tuinfeest me ook wel wat, alhoewel we dan eerst nog een flinke berg werk in onze tuin moeten verzetten;-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.