Home » Leuke ideeën voor Moederdag

Leuke ideeën voor Moederdag

Oh jee, wanneer is het Moederdag? Dit is vast een vraag die ieder jaar rond deze tijd bij je opkomt. Gisteravond vroeg mijn man nog toen er een commercial op tv voorbij kwam “Wanneer is het Moederdag?” Stomme vraag, schat! Dat soort dingen zoek je op, haha! Oké, ik zal het zeggen; zondag 9 mei is het Moederdag. Voor de één een feestelijk dag om je moeder of samen met je kindje(s) je vrouw te verrassen. En voor de ander is het juist een overbodige feestdag. Ik moet zeggen dat ik het toch stiekem wel een hele leuke dag vind en dat ik ook wel lichtelijk teleurgesteld zal zijn als het overgeslagen wordt. Dus daarom neem ik ook een beetje het heft in eigen handen en ga ik ervoor zorgen dat we er een leuke dag van gaan maken.

Maar naast dat we er een klein feestje van gaan maken, is het natuurlijk ook erg lief om een leuk cadeautje voor Moederdag te krijgen. Je kan natuurlijk naar de winkel gaan en je daar laten inspireren, maar toch zal je merken dat het nog best lastig is om een leuk Moederdagcadeautje te vinden. Daarom leek het mij een perfect moment om een paar ideeën voor Moederdag onder elkaar te zetten. Hier komen ze!

Leuke ideeën voor Moederdag

Bedelarmbanden

Het krijgen van een sieraad is iets waar veel vrouwen blij van worden. Ik vind het ook erg leuk om een sieraad te krijgen, omdat het bewust door iemand uitgekozen is en gelijk al sentimentele waarde krijgt. Maar wil je niet ieder jaar een sieraad te hoeven geven of wil je het voor jezelf voor de komende “cadeautjes” wat gemakkelijker maken, kies dan voor een bedelarmband. Het is een lief cadeautje voor Moederdag en het kan uitgebreid worden.

Een stapelring

Een Moederdag cadeau dat ikzelf heel mooi vind is een stapelring of een aanschuifring. Het liefst zou ik twee stapelringen willen hebben, eentje van mijn dochtertje en eentje van mijn zoontje. En dan allebei met een mooi steentje. Je hebt speciale aanschuifringen met steentje van de geboortemaand of geboortejaar. Dat maakt het cadeau voor Moederdag nóg persoonlijker!

Leuke ideeën voor Moederdag

Een fotoshoot

Je maakt mij als moeder helemaal blij met een fotoshoot. Mijn man wordt hier wat minder blij van, maar achteraf is hij altijd heel trots op het resultaat. Het is een mooi, persoonlijk Moederdag cadeau en gelijk ook een uitje met elkaar. Wil je je moeder verrassen, dan kan je er voor kiezen om een fotoshoot cadeau te geven of haar naar de foto locatie te lokken. Zorg er dan wel voor dat ze er goed uitziet, want vrouwen willen natuurlijk altijd goed op de foto staan!

Een foto afdrukken

Waarschijnlijk staat je telefoon of je pc helemaal vol met foto’s. Kies er eentje uit en laat hem afdrukken. Er zijn tegenwoordig zoveel verschillende mogelijkheden! Want naast de “ouderwetse” foto op canvas kun je ook een foto afdrukken op een tegeltje of op een blokhout. En wil je het nog leuker maken en er een echt origineel Moederdag cadeau van maken, dan kun je ook een memory spel met jullie favoriete foto’s laten afdrukken.

Een illustratie

Vind het het afdrukken van een foto toch niet echt een leuk idee voor Moederdag? Dan kun je ook opzoek gaan naar een illustrator die van jullie een mooie illustratie maakt. Vaak wordt er gebruik gemaakt van een bestaande foto.

Leuke cadeautjes voor Moederdag

Droogbloemen

De bloemist gaat straks weer ontzettend veel boeketten verkopen, maar wil je net anders geven, ga dan voor droogbloemen. Droogbloemen zijn momenteel erg populair en in allerlei vormen, kleuren en maten te verkrijgen. En het leuke aan dit Moederdagcadeau is dat het altijd mooi blijft!

Iets zelf gemaakt

Tenslotte kan ik het niet laten om een zelfgemaakt Moederdagcadeau in dit lijstje te zetten. Een zelfgemaakt cadeau voor Moederdag heeft gelijk al veel meer waarden dan wanneer je iets gekocht hebt. Een leuke tekening, een knutselwerkje, een DIY, een lekkere taart, een zelf geplukt boeket, een zelf gemaakt schilderij, een gedicht, een brief of een lief filmpje. Alle mag en eigenlijk alles wat zelf gemaakt is, is perfect!

Lees ook: Leuke dingen om te doen met Moederdag tijdens corona

Wanneer is het Moederdag: 9 mei 2021

Delen:

3 Reacties

 1. chucky1012
  29 april 2021 / 2:45 AM

  Zoveel fijne tips met veel moois.
  Persoonlijk vindt een sieraad erg mooi….
  Een foto moet men toch weer inlijsten en neerzetten of ophangen….

  Xoxo

 2. 29 april 2021 / 7:02 AM

  Hele mooie ideeën! Ik koop meestal bloemen omdat ze daar altijd heel blij van wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.