Home » Blauwe bessen plukken in Drenthe

Blauwe bessen plukken in Drenthe

Hoe leuk is het om je eigen fruit te plukken! Het is iets dat ik al jaren wilde gaan doen, maar er nooit van kwam. Natuurlijk heb ik wel eens wat appels of peren geplukt, maar naar een pluktuin met blauwe bessen gaan, stond nog steeds op mijn “to do lijstje”. “Stond”, want afgelopen donderdag gingen we naar de blauwe bessen kwekerij Zeldenrust. Met z’n vieren stapten we in de auto richting de pluktuin Zeldenrust in Drenthe om de blauwe bessen te gaan plukken. Eindelijk kon ik mijn mandje vullen met één van mijn favoriete fruitsoorten. Lekker in het zonnetje, omringt door vlinders en af en toe even eentje stiekem proeven.

In het kleine dorpje Wapse is de blauwe bessen kwekerij te vinden. Het is even zoeken, omdat de pluktuin tussen de weilanden te vinden is, maar dat maakt het juist extra leuk. Bij pluktuin kun je gezellig op het terras zitten of aan de slag gaan om blauwe bessen te plukken. Tijdens het plukken krijg je een emmer mee en kun je zo veel blauwe bessen plukken als je wilt. De toegang was gratis en je betaalt op basis van het gewicht van de blauwe bessen die je geplukt hebt. Per kilo kost het geloof ik iets van €7. Dit is natuurlijk veel goedkoper als in de supermarkt en ze zijn ook nog eens helemaal biologisch. En zeg nu zelf, er zijn maar weinig leuke (familie)uitjes die maar €7 kostten, toch?

Nora (2 jaar) vond het geweldig om de bessen te plukken. Ze deed het heel zorgvuldig en stopte alles netjes in het mandje. Dit was gelijk ook een heel leuk leermoment dat niet al het eten uit de supermarkt hoeft te komen. Ook Tim vind het enorm leuk. Hij zat lekker in de kinderwagen en werd helemaal blij van de bladeren die vlak langs hem heen gingen. Af en toe gaf ik hem ook een besje en wat zat hij er van te smullen!

Na een tijdje door de blauwe bessen pluktuin gelopen te hebben besloten we onze opbrengst te wegen en gingen we voldaan naar huis toe. Het is echt een grote aanrader om een keer naar een pluktuin te gaan en zelf je fruit te plukken. Het is heerlijk in de natuur en je wordt er ook gelijk heel ontspannen door. Daarnaast vond ik het een perfect uitje om samen met mijn gezin te doen, maar natuurlijk is het ook erg leuk om samen met vriendinnen te plannen.

Naast blauwe bessen kun je er ook frambozen, zwarte bessen, rode bessen en prachtige bloemen plukken. Hoe leuk! Oh, en vergeet ook niet even bij de varkens te kijken. Die zijn ook zo schattig! Ze kwamen naar ons toe gerend en waren totaal niet bang. Je zou ze haast willen knuffelen.

Extra tip: Ben je op de fiets, dan kun je de pluktuin Zeldenrust handig combineren met een fietstocht door het natuurgebied Nationaal Park Drents-Fries Wold. Je kan bij de pluktuin namelijk even lekker uitrusten, een drankje met een blauwe bessen gebakje eten en even het winkeltje bezoeken.

Kijk voor meer informatie op de website van Pluktuinen Zeldenrust.

Ben jij al eens bij een pluktuin geweest?

Delen:

3 Reacties

  1. 14 augustus 2021 / 9:32 AM

    Een heel leuk en smakelijk uitje. Ik ben ook dol op blauwe bessen.

  2. 14 augustus 2021 / 9:38 PM

    Wat superleuk! Naar een Pluktuin gaan staat bij mij ook al heel lang op mijn to-do-list, moet ik toch ook maar gauw eens doen!

  3. 17 augustus 2021 / 6:25 PM

    Hoe leuk en jullie hadden een prachtige dag zo te zien, echt heel leuk dit ga ik in gedachten houden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.