Home » Hoe word je zelfverzekerder

Hoe word je zelfverzekerder

Als er iets is dat gemakkelijker gezegd dan gedaan is, is het je zelfverzekerd voelen. Veel vrouwen, en ook mannen, zijn niet helemaal tevreden over zichzelf. Een vetribbeltje, een paar putjes in je benen, hangende borsten. Ik moet eerlijk bekennen dat ook ik wel wat op mijn lichaam aan te merken heb. Maar toch is het juist de mooiste uitdaging om van jezelf te gaan houden. Daar wil ik het vandaag graag over hebben!

Hoe word je zelfverzekerder

Haal het beste uit jezelf

Laatst zag ik een meisje in een auto met een Pools kenteken zitten. Ze zat te bellen en ondertussen bekeek ze zichzelf in haar binnenspiegel. Eerder zou ik gedacht hebben dat ze erg vol van haarzelf zal zijn, maar nu had ik juist bewondering voor haar. Zelfverzekerd bekeek ze zichzelf in de spiegel. Niet naar iemand anders, maar gewoon naar haarzelf. En waarom ook niet? Misschien heeft dit meisje ook haar onzekerheden, maar toch probeert ze wel de beste versie van haarzelf te zijn.

Gun jezelf het beste

Na een lange tijd ben ik onlangs naar de kapper geweest en wat voelde ik mij daarna fijn! Ik voelde mij mooier en ook gelijk energieker en zelfverzekerder.

Het klinkt misschien gek, maar verplaats jezelf eens in een vriendin. Het zou toch zielig zijn als je beste vriendin zich onzeker voelt? Verdient ze een knipbeurt, een bezoekje aan een schoonheidssalon of een nieuwe outfit? Dan verdien jij het ook!

Mooie kleding en ondergoed

In mooie kleding voelen wij ons vaak een stuk zelfverzekerder. Nu hoeft je niet je hele kledingkast vol te stoppen met allerlei mooie items, maar ga ik plaats daarvan voor een paar super mooie kledingstukken. Kledingstukken waar je echt blij van wordt en die je bijvoorbeeld niet gekocht hebt omdat het in de sale was of omdat je snel iets nodig had.

Naast het dragen van kleding is het dragen van mooi ondergoed ook iets dat je verdiend! Ook al zien anderen je ondergoed niet, toch zorgt mooie lingerie en ondergoed ervoor dat je je lekkerder in je vel gaat voelen. En dit hoeft je echt geen vermogen te kosten. Ga voor een paar items die je mooi vindt én lekker vindt zitten en gooi “oud spul” de prullenbak in. En vind je bijvoorbeeld een boxershort lekkerder zitten dan een slipje, dan is dat allemaal maar goed! Kijk bijvoorbeeld eens bij Calvin Klein ondergoed dames. Hier vind je ondergoed dat heerlijk zit en er niet tuttig uitziet. Ik heb mijn favorieten onder elkaar gezet.

Sta rechtop

Nog een tip is “rechtop staan”. Je zal zien dat je een stuk langer lijkt, je borsten en schouders minder gaan hangen en dat je gelijk optisch slanker lijkt. Probeer het maar eens terwijl je voor een spiegel staat.

Lach en straal

Stralende mensen zien er knapper uit. Dus ga genieten! Andere mensen nemen het opgewekte van je over en reageren direct vrolijker en spontaner op je. Doe dit dus ook als je lingerie draagt, zodat het je je zelfvertrouwen zeker een boost geeft.

Draag jij kleding dat je zelfverzekerder laat voelen?

Lees ook: Zo voel je je zelfverzekerder in een bikini

Delen:

5 Reacties

 1. Gina
  6 mei 2021 / 10:08 PM

  Fijne tips, en het klopt helemaal als ik kleding aan heb dat goed zit ben ik meer zelfverzekerd!

 2. 7 mei 2021 / 7:20 AM

  Mooie tips! En ja, kleding die goed past maakt mij zelfverzekerder. Vorig jaar heb ik mijn kast uitgemest en kleding weggedaan waar ik niet blij van werd en heb kritisch nieuwe kleding gekocht.

 3. 7 mei 2021 / 9:00 AM

  Voor mij heeft zelfverzekerd zijn meer te maken met je innerlijk dat met uiterlijk of kleding. Een zelfverzekerde houding aannemen helpt wel, maar voor mij zit het verder toch meer in bedenken hoe ik ben gegroeid en wat ik allemaal al heb gedaan ook al vond ik het misschien spannend.

  • Iris
   Auteur
   8 mei 2021 / 8:28 PM

   Je hebt helemaal gelijk! Het is zeker belangrijk om eerst van jezelf te houden. Jezelf het beste gunnen, je beste versie van jezelf zijn en stralen vind ik daar goed bij passen. Maar om daar te komen is het inderdaad heel belangrijk om eerst innerlijk te groeien.

 4. chucky1012
  9 mei 2021 / 1:52 AM

  Hele fijne tips…
  Hier is de moed me in de schoenen gezakt omdat ik in een rolstoel zat en flink was aangekomrn…
  Moet snel de overtollige kilootjes kwijt….
  Met hulp.
  Heb een groot probleem met kledingmaten…

  Xoxo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.