Home » Fotografietips: Bokeh effect

Fotografietips: Bokeh effect

Het is een super leuke eer om te zien dat ik regelmatig mailtjes van meiden krijg met de vraag hoe ik mijn foto’s bewerk. Ik moet zeggen dat het gewoon een kwestie van uitproberen is en uiteindelijk ontdekt je handige manieren om je foto’s naar je zin te maken. Daarnaast vind ik het ook erg leuk om mijn foto’s op te vrolijken met accessoires. Zo gebruikte ik in de herfst vaak mooie bladeren en in de maand december vind ik het juist weer heel leuk om mijn foto’s te laten sprankelen.

Een effect dat ik zelf nog maar pas ontdekt hebt is het Bokeh effect. Ik vind het een super leuk effect om je foto’s net wat gezelliger te maken. Het zorgt voor een kerst sfeertje en dat past natuurlijk perfect bij de feestelijkste maand van het jaar! Benieuwd hoe ik dat doe? Kijk mee!

 

DSC_1522 copy DSC_1523 copy

 

Om ervoor te zorgen dat je een Bokeh effect op je foto’s krijgt heb je iets nodig dat licht weerkaatst. Ik gebruik hiervoor kleine gouden sterretjes die je vast wel eerder op mijn blog op foto’s voorbij hebt zien komen. Daarnaast heb je zonlicht nodig. Om het juiste effect te krijgen moet je ervoor zorgen dat het licht van de zon zo op de sterretjes (of andere metallic kleurige dingetjes) schijnt dat ze gaan stralen.

De bovenstaande foto´s zijn van precies hetzelfde punt genomen. Het enige verschil is dat ik de lens weggedraaid heb. Door de zon ontstaat er een leuk effect. Door dit effect te gebruiken bij je product foto’s krijg je ook een heel mooi effect, oftewel het Bokeh effect!

Hieronder zie je het effect als ik mijn lens focus op een lipgloss. Dat ziet er toch meteen al heel tof uit!

 

DSC_1528 copy

 

 

Bokeh effect

 Ik ben erg benieuwd wat jullie ervan vinden! Laat het weten in een comment!

 

 

 

 

Delen:

28 Reacties

 1. 18 december 2014 / 6:01 AM

  Oh ja dit vind ik ook echt heel erg leuk, alleen de zon is ver te vinden deze dagen. Alhoewel, ik kan trouwens nog best mooie lichte foto’s maken zonder zon dat is het fijne aan mijn camera! Ik heb vorige week bij euroland een aantal glittervellen gekocht in verschillende kleuren, die wil ik ook meer als achtergrond gebruiken.

 2. 18 december 2014 / 7:42 AM

  Ik ben ook dol op het Bokeh effect! Vooral bij outfit foto’s vind ik het erg mooi! En laatste tijd gebruik ik vaan de kerstboom als achtergrond, om een lekker opvallen bokeh effect te creëren. Just love it!

 3. 18 december 2014 / 8:27 AM

  Wat een super handige uitleg over het bokeh effect! Ik vind je foto’s inderdaad altijd onwijs mooi, heel lief dat je dit met ons deelt! <3

 4. 18 december 2014 / 8:29 AM

  Wat een leuke en leerzame tip om mooie foto’s te kunnen maken 😉

 5. 18 december 2014 / 9:11 AM

  Oeh wat leuk om te zien, lief dat je jouw truc met ons deelt! Ik vind je foto’s altijd erg mooi en creatief. Ga zo door iris, super!

 6. 18 december 2014 / 9:44 AM

  Ja, dat ziet er echt super mooi en leuk uit. Ik maak hier ook erg graag gebruik van. Zeker rond deze periode!

 7. 18 december 2014 / 9:56 AM

  Wat een fijn artikel, dit effect staat ook nog op mijn to do list. Hopelijk kan ik in het weekend eens kijken of het me ook lukt!

 8. 18 december 2014 / 11:59 AM

  Wat doe je dit leuk! Ik bewerk dit gewoon heel saai met Photoshop, haha. Dit geeft een veel natuurlijker effect.

 9. 18 december 2014 / 3:35 PM

  Wauw, wat slim en echt een ontzettend leuk effect! Ik vind het vooral gaaf dat het nu onder het product te zien is, wellicht ga ik het en keer proberen. x

 10. 18 december 2014 / 5:23 PM

  Wauw wat een mooi effect! Lief dat je deze tip met ons deelt 🙂

 11. 18 december 2014 / 7:41 PM

  Erg fijne tip! Ik vind het altijd al zo ontzettend mooi. Ik ga binnenkort de 50 mm lens aangeschaffen, hopelijk worden mijn foto’s dan nog mooier! Zeker met deze tip moet dat wel lukken. Super bedankt!

 12. 18 december 2014 / 7:48 PM

  Aah wat een leuke, simpele tip! Al die mailtjes zijn terecht, want de foto’s op je blog zijn inderdaad prachtig 🙂

 13. 18 december 2014 / 7:58 PM

  Super mooi en hele fijne tips! Maar wat bedoel je precies met dat je de lens weggedraaid hebt?

 14. 18 december 2014 / 9:02 PM

  Wat lief dat je dit deelt ik vind het erg leuk zeker nu voor de kerstdagen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.