Hoe zorg je ervoor dat je blog groeit?

Blog laten groeien

DSC_1580 copy

 

The Beauty Magazine bestaat nu (bijna) 15 maanden. In deze maanden is mijn blog gegroeid van een eigen stukje internet naar een (vind ikzelf) goed bezochte blog. Het is zo leuk om te zien dat er dagelijks zo veel mensen mijn stukjes tekst lezen en een reactie plaatsen! Dat geeft mij echt heel veel energie om te blijven schrijven!

Maar hoe zorg je er nu eigenlijk voor dat je blog leuk blijft en gaat groeien? Ik heb een aantal punten onder elkaar gezet die ervoor kunnen zorgen dat je als blog op gaat vallen en meer bezoekers krijgen. Kijk mee!

Begin een blog voor jezelf

Deze eerste heb je vast wel vaker gehoord. En eerlijk gezegd vind ik ook dat ik dit punt als eerste moet noemen. Want er zijn zo veel meiden die dagelijks met een blog gaan beginnen. Ze horen via via dat het wel erg leuk is om een blog te hebben, dat je gratis spullen toegestuurd kan krijgen, voor leuke events uitgenodigd kunt worden en er ook geld aan kan verdienen. Dat klink allemaal geweldig, maar nee, daar moet je het dus niet voor doen. Begin een blog omdat je een passie hebt voor schrijven. Daarnaast moet je het ook erg leuk vinden om te fotograferen en moet je het niet erg vinden om een computer nerd te worden.

 

DSC_1574 copy

Bedenk waar je over wilt schrijven

Er zijn momenteel zo veel verschillende blogs op het internet te vinden. Om op te vallen raad ik je aan om te schrijven over iets dat je echt heel leuk vind. Vind je fashion heel leuk, zorg er dan voor dat je je hier echt op gaat richten. Zo laat je duidelijk zien waarvoor mensen op je terecht kunnen komen. Oké, hier gaat het bij mij een beetje fout, omdat ik zo veel dingen leuk vind. Maar het is wel het slimst om je gewoon op één ding te richten. Wil je wel over meerdere onderwerpen schrijven dan raad ik je aan om na te gaan denken wat je zelf leuk zou vinden om te lezen. Wees dus een beetje de lezer van je eigen blog. Maar ga niet over bijvoorbeeld make-up schrijven en de volgende dag over auto’s, want dan ben ik bang dat je bezoekersaantal wat lager uit zal gaan vallen en misschien volgers kwijt raakt.

 Trek er veel tijd voor uit

Er zijn veel meiden die een blog willen hebben. Ik geef zo groot gelijk. Het is namelijk echt heel leuk. Maar vaak wordt er vergeten dat het best veel tijd kost. Zo moet je namelijk eerst een website opbouwen, wat artikelen online hebben en natuurlijk artikelen blijven plaatsen. Je bent niet zo met een uurtje klaar. En eigenlijk moet je dat ook niet willen. Wil je een eigen blog dan moet je daar veel tijd en energie in willen steken. Dit brengt ons ook meteen weer terug bij punt 1. Want is bloggen niet je passie, dan gaat het je heel veel energie kosten om je blog draaiende te houden.

Koppel Social Media kanalen aan je blog

Social Media is tegenwoordig echt niet meer weg te denken. Iedereen gebruikt. Wil je dat je blog bezocht wordt en wil meer naamsbekendheid krijgen dan word je eigenlijk verplicht om Social Media kanalen aan je blog te koppelen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Facebook, Twitter, maar ook aan Pinterest, Instagram en YouTube. Deze laatste is een kanaal apart, maar kan zeker bijdragen aan de bekendheid van je blog. Promoot dagelijks je artikelen en plaats er een afbeelding bij, zodat je post extra opvallen. Daarnaast vind ikzelf BlogLovin een hele leuke. Meld je hiervoor aan en je blog wordt automatisch gepromoot!

 

DSC_1582 copy

Reageer op anderen blogs

Om je netwerk uit te breiden raad ik je aan om te reageren op andere blogs, websites en forums. Zodra mensen je naam zien met daarin een link, zullen ze er uit nieuwsgierigheid op klikken. En dat betekent BEZOEKERS! Het vraagt best wel veel tijd om iedere dag op een aantal websites en blogs te reageren. Maar het is echt goed voor je netwerk en vaak doe je ook nog eens veel inspiratie op bij het zien van artikelen van je mede bloggers!

Zorg ervoor dat je template er verzorgd uitziet

Eén van de belangrijkste aan een website vind ik het template. Je kent het vast wel; websites waar je niets kunt vinden, onoverzichtelijk zijn en niet zo veel uitstralen. Zorg er daarom voor dat je een mooi template hebt dat goed bij jou en bij je blog past. Gebruik daarnaast mooie afbeeldingen, verschillende lettertypen en plug-ins om je blog extra vrolijk en toegankelijker te maken.

Maak mooie foto’s

Wat ik zelf ook heel erg belangrijk aan een website vind zijn mooie foto’s. Ik heb er echt een hekel aan als er foto’s op een website staan die onduidelijk zijn of niet mooi gecentreerd zijn. Dit kan een reden zijn dat ik de website niet meer serieus neem en er niet snel weer terug kom. Dit heb ik eigenlijk ook bij blogs. Zo kan ik mij bijvoorbeeld ook erg irriteren als een blogger een foto gemaakt heeft van een lipstick en dat je op de achtergrond een berg was, een onopgemaakt bed of allerlei troep ziet. Nee, dat is echt een afknapper.

Nu hoef je helemaal niet een super dure spiegelreflex camera te hebben, want met goed licht, een fotobewerkingsprogramma en niet zo veel troep om je heen kom je al een heel eind.

 

DSC_1591 copy

Plaats regelmatig artikelen

Om bij je bezoekers en volgers in beeld te blijven is het belangrijk om regelmatig artikelen te plaatsen. Nu ga ik niet zeggen dat je iedere dag minimaal 1 artikel moet plaatsen, want dat is natuurlijk afhankelijk van de tijd die je hebt en in je blog wilt steken. Maar toch denk ik wel dat een paar artikelen per week toch wel het slimste is. Lezers willen namelijk iedere keer als ze op je blog komen iets nieuws lezen. Anders komen ze niet snel weer terug.

Plaats alleen artikelen waar jezelf achter staat

Dit punt vind ik ook een hele belangrijke. Wil je een goede blogger worden dan wordt er vaak gedacht dat je iedere dag een artikel online moet zetten. Het is wel handig om lekker vaak een artikel te plaatsen, maar je kunt ook te ver gaan. Te veel blogpost kan namelijk ook averechts werken. Plaats daarom alleen artikelen die kwalitatief goed zijn en waar je lezers op zitten te wachten. Heb je voor jezelf het doel gesteld dat je iedere dag om 06.00 uur een artikel online wilt hebben staan, maar kom je er achter dat je ’s avonds nog niets heb. Sla dan gewoon een dagje over. Kwaliteit gaat altijd boven kwantiteit!

Dit waren mijn tips. Ik wil niet zeggen dat deze tips ook echt de garantie geven dat je blog gaat groeien, maar ik ben wel van mening dat ze je kunnen helpen bij de ontwikkeling van je eigen stukje internet. Succes!

 

Heb jij nog een tip?

 

 

 

Share:

40 Reacties

 1. 27 september 2014 / 4:21 AM

  Dat zijn hele handige tips!
  Ik volg je volgens mij al vanaf het begin.
  Go zo door want je blog word ook steeds leuker en de layout is mooi 😉

  Fijn weekend Xoxo

 2. 27 september 2014 / 4:38 AM

  Fijne tips! Ik vind lay out en mooie foto’s ook heel belangrijk om terug te komen op een blog. Gelukkig heb jij dat allemaal 🙂

 3. 27 september 2014 / 5:02 AM

  Super dat je zulke fijne tips deelt met je lezers. Ik sluit mij er helemaal bij aan. Voor mij zijn een mooie layout en foto’s bijna de belangrijkste reden om een blog te bezoeken; ik kan zo intens genieten van mooie foto’s. Een leuke schrijfstijl is natuurlijk ook mooi meegenomen!

 4. 27 september 2014 / 6:34 AM

  Goede tips geef je, ik sluit me er ook helemaal bij aan. Het enige wat ik wel eens zie is dat meiden berichten achter laten om het berichten achter laten. Klinkt misschien een beetje raar haha maar ik bedoel dat ze er alleen achter zetten; Mooi! Terwijl ik net een negatieve review heb geschreven. Ik bedoel; het is wel handig om de artikelen dan ook te lezen;)

 5. 27 september 2014 / 6:38 AM

  Fijne blogtips! Ik lees heel veel herkenbare dingen ook, leuk! Hopelijk hebben diegene die een blog willen beginnen hier iets aan!:)

 6. 27 september 2014 / 7:07 AM

  Handig artikel zeg! Ik vind dat je goeie tips deelt! Ben zelf weer begonnen met bloggen, was na een jaartje gestopt met mijn site. Nu weer begonnen bij een blogspot, maar dat komt allemaal nog 🙂

 7. 27 september 2014 / 8:21 AM

  Fijne tips! Ik had trouwens niet gedacht dat je blog nog maar 15 maanden bestond, voor mijn gevoel blog je al veel langer!

 8. 27 september 2014 / 8:26 AM

  Handige tips! Alleen met het punt over het liefst één onderwerp schrijven ben ik het eerlijk gezegd zelf niet zo eens. Mijn blog is echt heel breed en bij mij zou het dus wel kunnen voorkomen dat ik de ene dag iets schrijver over totaal iets anders dan de volgende dag. Heb nooit gemerkt dat ik daar volgers om verlies. Vind het juist leuk als ik een blog tegen kom die heel breed is, dan zit er veel variatie in 🙂 Artikelen die je niet wilt lezen lees je dan gewoon niet.

 9. 27 september 2014 / 8:40 AM

  Hele fijne tips, ik ben het er helemaal mee eens! Ook ben ik het eens met Natascha. Heel veel meiden lezen vaak niet eens het hele artikel. Ik vind het zelf belangrijk dat er reacties worden achtergelaten waar je daadwerkelijk iets aan hebt!

 10. 27 september 2014 / 8:51 AM

  Bedankt voor je tips! Een aantal volg ik al goed op. Ik ben mijn blog echt voor mezelf begonnen. Ik vind het superleuk om te schrijven, dingen te delen waar ik blij van wordt en zelfs het prutsen in de html code bevalt me goed.
  Waar ik echt nog aan moet werken zijn mijn foto’s en mijn netwerk. Jouw blogpost helpt om even voor mezelf op een rij te zetten waar ik de komende periode mee aan de slag ga. En je foto’s zijn echt mooi! Wauw! Thanks!

  • The Beauty Magazine
   Auteur
   27 september 2014 / 5:12 PM

   Wat leuk om te horen! Heel veel succes met je blog! En super bedankt voor je lieve compliment!

 11. 27 september 2014 / 8:55 AM

  Handige tips! Vooral dichtbij jezelf blijven is heel belangrijk!

 12. 27 september 2014 / 9:38 AM

  Het zijn inderdaad handige tips die ik allemaal al toepas, maar toch blijven mijn volgers constant rond hetzelfde cijfer hangen. Vraag me af waar dat aan ligt… Ik denk dat het ook belangrijk is grammaticaal foutloos te schrijven, maar voor de rest weet ik ook geen tips meer te bedenken! 😉

  • 27 september 2014 / 12:08 PM

   Ha, ik ken genoeg blogs die onwijs veel volgers hebben waarvan de eerste zin met ‘ik wordt’ begint, een zinsopbouw gebruiken waar de honden geen brood van lusten (en wel een boek schrijven!), of daarnaast verhaaltjes schrijven waarvan ik denk: is dit een blog of een Facebook post? Conclusie: de kwaliteit van je blog heeft niets te maken met je aantal volgers. Het is ook een beetje overmacht allemaal, maar als ik me daar nu ook nog druk om moet maken.. 😉 Dan maar bloggen omdat je het leuk vindt! Groetjes, Femke

 13. 27 september 2014 / 12:03 PM

  Ha, zelf ben ik net een maand online met mijn blog. Nog steeds heb ik niet de tijd, of de juiste planning gevonden om regelmatig te kunnen posten. Balen! Ik wil heel graag en ideeën en inspiratie genoeg! Goed plannen is echt een kunst! Groetjes, Femke

 14. 27 september 2014 / 2:04 PM

  Hele fijne tips en kan mij hier inderdaad in vinden! Ik ben druk bezig met een andere layout, omdat ik de layout die ik nu heb niet goed genoeg bij mij en mijn blog vind passen. En juist een layout is de eerste indruk :).

 15. 27 september 2014 / 2:27 PM

  Wat een fijne tips! Hier kan ik me wel in vinden. Ik ben nog niet tevreden met mijn lay-out, maar weet ook niet precies wat ik er wél mee wil.

 16. 27 september 2014 / 2:34 PM

  Ik ben ook een blog begonnen omdat ik het leuk vind, en het IS leuk 🙂 Ik plaats 3x per week een artikel dat is voor mij het maximale aangezien ik ook een fulltime baan heb. Ik vind het heel leuk om te zien dat ik inmiddels best wat followers heb maar doe het toch echt voor mezelf. Het is leuk om ermee bezig te zijn maar kost inderdaad veel tijd en aandacht. Bloggen is fun en dat moet het voor mij ook vooral blijven.

 17. 27 september 2014 / 3:50 PM

  Heel erg handige tips. Leuk om te lezen 🙂

 18. 27 september 2014 / 3:58 PM

  Superhandige tips! Foto’s, een verzorgde layout en regelmatig posten vind ik erg belangrijk!

 19. 27 september 2014 / 6:04 PM

  Dit zijn inderdaad hele goede en handige tips vooral het bloggen voor jezelf x

 20. 27 september 2014 / 6:12 PM

  Handig artikel! Ik steek de laatste tijd steeds meer tijd in mijn blog en dit zie ik ook echt terug in de bezoekersaantallen. Super leuk 🙂

 21. 27 september 2014 / 7:59 PM

  Wat een handige tips, mooie foto’s vind ik ook erg belangrijk!

 22. 28 september 2014 / 6:27 AM

  Helemaal mee eens. Wat denk ik ook meespeelt – en misschien wel de key is voor een succesvolle blog naast alles wat jij al hebt geschreven – is de gunfactor. Als er veel mensen met jou verbonden voelen (niet alleen door je artikelen maar ook zoals je er uit ziet) zullen ze je ook sneller gaan volgen.

 23. 28 september 2014 / 7:14 AM

  Handige tips! Mijn blog was goed op weg maar sinds begin dit jaar ben ik gaan afstuderen en heb ik een nieuwe baan. Ik vind het ontzettend moeilijk om tijd te vinden voor mijn blog. Dit vind ik echt jammer, want in het bloggen kan ik ook een beetje mijn ei kwijt.. Heb je misschien een tip om toch regelmatig artikelen te plaatsen?

 24. 28 september 2014 / 8:07 AM

  Goede tips! Ik zie in mijn omgeving steeds vaker mensen die willen gaan bloggen. Typisch is dat ze dan na een week stoppen omdat er geen bezoekers zijn, er geen tijd meer is, of het maken van de blog (lay out) lukt gewoon niet. T wordt ontzettend onderschat vind ik!

 25. 28 september 2014 / 12:53 PM

  Héél handige tips en idd: je moet veel tijd uitrekken om een goeie blog op te bouwen. Ik heb de laatste maanden véél minder tijd om mijn blog up to date te houden, but I’ll be back!

 26. 28 september 2014 / 4:10 PM

  Goede tips, ik ben al enkele jaren bezig met bloggen, ik ben begonnen omdat ik het zelf heel leuk vond. En nu nog steeds, ik ben graag bezig met make up en ik deel het graag. En vanuit dat oogpunt blog ik nog iedere dag :D!

  Veel succes met je blog! Ik volg je voortaan via instagram!

 27. 28 september 2014 / 6:51 PM

  Handige tips inderdaad! Wat ook slim is is om op een dag dat je veel tijd hebt alvast wat vooruit ‘te werken’. Ik zet onderwerpen meteen klaar zodra ik ze verzin en werk ze uit zodra ik tijd heb en zorg er zo sinds kort voor dat ik (bijna) dagelijks wat online zet.

  Als ik per dag 1 artikel moet maken red ik dat vaak niet. Dus vooruit plannen is zeker handig! 😉

 28. 29 september 2014 / 9:33 AM

  Ik ben pas 2 maanden aan het bloggen en dit zijn idd de tips waar ik mij mee bezig houdt. Het enige waar ik in moet groeien zijn het maken van mooie foto’s en misschien iets meer richten op een paar onderwerpen omdat zoveel leuk is om over te schrijven. En idd kwaliteit is het belangrijkste!

 29. 29 september 2014 / 7:33 PM

  Ik vind mooie foto’s en een leuke lay-out ook heel belangrijk. Daarbij kan ik mij ontzettend storen aan een tekst waar meerdere spelfouten in staan. Dus spelling en grammatica vind ik ook belangrijk.

 30. 30 september 2014 / 11:57 AM

  Leuke tips 🙂 Knap dat je blog zo snel zo gegroeid is zeg!

 31. 30 september 2014 / 7:25 PM

  Heel goede tips! Ik ben het volledig met je eens. Wat mij betreft is bloggen moet je passie zijn de belangrijkste: als je het niet leuk genoeg vindt houd je het niet vol 🙂

 32. 1 oktober 2014 / 11:48 AM

  Bedankt voor de tips!
  Kwaliteit gaat inderdaad boven kwantiteit!
  Liefs, x

 33. 1 oktober 2014 / 1:37 PM

  hele goede tips, zeker nuttig voor beginnende bloggers!

 34. 9 oktober 2014 / 6:02 PM

  Handige tips, ook wat betreft de foto’s en dat is de reden waarom ik tientallen foto’s maak en slechts eentje voor een artikel uitkies. Wat trouwens het meeste helpt voor de groei van je blog is het blijven bloggen, want iedere blogpost zorgt er eigenlijk voor dat je meer gevonden word op Google.

  Ik merk nu zelfs al dat ik soms zoekwoorden tussen de statistieken zie staan over iets waar ik nog geen artikel over geschreven heb, en ook niet onhandig is wanneer je inhoud van blog een beetje uniek is.

  Ik schrijf een scheerblog, en zover ik weet is er geen andere Nederlander die zo’n soort blog heeft en ik geloof ook dat ik me onderscheid van andere sites door me te richten op kwaliteit i.p.v kwantiteit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.