Broodje hamburger à la Italia

 

Tijdens de zomermaanden willen we allemaal zo veel mogelijk buiten eten. Lekker BBQ-en, op terrasjes zitten of gewoon niet te lang in de keuken staan. Dit bracht mij op het idee om één van mijn favoriete hamburgers met jullie te delen, namelijk de Italiaanse variant. Ik ben dol op de Italiaanse keuken en aangezien het in Nederland qua temperatuur heel erg op Italië lijkt, is dit een perfect receptje om de komende tijd een keertje na te gaan maken. Het kost namelijk weinig tijd en het is verrukkelijk! 

 

Wat heb je nodig

Harde ciabatta broodjes

Hamburgers (Of gehakt, etc, om ze zelf te maken)

Mozzarella

Cherry tomaatjes

Rucola en/of basilicum

Mayonaise

Pesto

 

 

Zo maak je je Italiaanse broodje hamburger!

1. Doe de hamburgers in de pan. Ik heb zelf verse hamburgers met peper en zout gehaald. Maar je kan ze natuurlijk kruiden zoals je zelf het lekkerste vindt.

2. Snijdt de broodjes horizontaal door tweëen en leg de “dekseltjes” even aan de kant. We gaan eerst een sausje maken van mayonaise en pesto. Doe hiervoor een beetje mayonaise in een bakje en voeg daar iets minder pesto aan toe. Ben je dol op pesto, dan kan je er natuurlijk ook iets meer aan toe voegen. Het is maar net wat je lekker vindt. Smeer het vervolgens op het broodje.

3. Pak een paar blaadjes rucola of basilicum (of allebei) en verdeel het een over het sausje.

4. Zodra de hamburgers klaar zijn kun je ze op de broodjes leggen.

5. Snijdt de mozzarella in plakken en leg ze op de hamburgers. Het is natuurlijk erg lekker als deze een beetje gaan smelten door de warme hamburgers.

6. Doe er nog wat pakjes cherry tomaat, basilicum en rucola over heen en dan kan het “dekseltje” van het broodje er bovenop!

 

 

 

Share:

3 Reacties

  1. 22 juli 2018 / 2:41 PM

    Heerlijke zomerse en goed belegde broodjes met hamburgers 👌

  2. 22 juli 2018 / 6:10 PM

    Oh hmm heerlijk! Wij maken eigenlijk zelf bijna nooit hamburgers. Binnenkort toch maar eens op’t menu zetten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.