Taart | Zomerse aardbeien-rabarber taart

 

Wat houd ik toch van dit heerlijke weer! Zonnetje in je gezicht, een zuchtje wind. Echt perfect om buiten te zijn. Het werd daarom tijd om een lekkere taart te maken en deze samen met een verfrissend drankje te gaan picknicken.

Leuk ziet de taart er uit he?! En ik kan jullie vertellen dat hij erg lekker is en dat hij heel gemakkelijk om te maken is. Daarnaast was het bijna zonde om hem aan te snijden. Benieuwd hoe je hem maakt? Ik vertel het je!

 

 

Wat heb je nodig

70 gram biscuitjes

100 gram boter

500 gram mascarpone

400 gram monshou

16 gram (2 zakjes) vanillesuiker

Een half potje jam naar keuze (ik koos voor aardbeien rabarberjam)

Aardbeien

Merengues

Eetbare viooltjes

 

 

 

Ik moet eerlijk bekennen dat ik deze taart een beetje op gevoel heb gemaakt. En het kan eigenlijk niet fout gaan. Eventueel zou je de mascarpone of de monchou voor een deel kunnen vervangen met slagroom, om de taart nog wat luchtiger te maken.

 

🍓 Hoe maak je deze taart 🍓

1. Begin met het maken van de bodem. Het is de bedoeling dat je de biscuitjes zo fijn mogelijk maakt.

2. Smelt de boter in de magnetron of in een pannetje. Pas op het wordt heet. Zodra de boter gesmolten is voeg je het toe aan. Meng dit goed door elkaar.

3. Maak een laagje van de biscuitkruimels in de springvorm. Duw het goed aan en zet het vervolgens even aan de koelkast.

4. Doe de mascarpone, de monchou, ze vanillesuiker en de jam in een kom en mix het goed door elkaar.

5. Schep het mengsel bovenop de bodem van biscuitkruimels in de springvorm dj laat het opstijven in de koelkast. (Minimaal 2 uur)

6. Haal de taart weer uit de koelkast en maak hem af met merengue, aardbeitjes en eetbare viooltjes.

 

 

 

 

Dit lekkere, frisse drankje is rabarber limonade. Het is misschien eventjes wennen, maar het is echt heel lekker voor de warme zomerdagen. Ik kocht het bij Dille & Kamille en naast deze smaak hebben ze ook Vliesbloesemsiroop. Ook die variant is érg lekker!

 

 

 

Share:

3 Reacties

  1. 7 juli 2017 / 9:11 AM

    Wauw! Wat een prachtige taart. Klinkt echt onwijs lekker. Hele mooie foto’s ook!

  2. 7 juli 2017 / 10:23 AM

    Zo een prachtige taart en die zal ik zeker eens maken.
    De siroop lijkt me zo lekker.

    Xoxo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *