Recept | Pain Perdu

 

 

Good morning! Vandaag laat ik jullie zien hoe je je eigen Pain perdu kan maken. Pain perdu is de Franse benaming voor wentelteefjes. Waarschijnlijk ken je ze wel. Het is een heel oud recept en nog steeds wordt het nog vaak gemaakt. Ook ik maak het regelmatig en daarom leek het mij leuk om het recept met jullie te delen.

 

Wat heb je nodig (2 personen)

100 gram fruit (mag ook bevroren fruit zijn)

1 ei

150 ml melk

2 plakken suikerbrood

Klontje boter

 

 

Hoe maak je het

1. Doe de bevroren vruchten in een pannetje en zet het op een laag vuurtje. Ik heb zelf voor aardbeien gekozen, maar je kan natuurlijk ook bijvoorbeeld mango, bosvruchten of kersen. De blauwe bessen die ik er bij gedaan heb komen trouwens uit eigen tuin.

2. Doe ondertussen de melk in een kom en voeg daar het ei aan toe. Klop het ei los.

3. Dompel de plakken suikerbrood in het melkmengsel, zodat het suikerbrood week wordt.

4. Doe een klontje boter in de koekenpan en bak de suikerbroodjes aan iedere kant goudbruin (ongeveer 3 minuutjes per kant).

5. Doe de wentelteefjes op een bord, doe de vruchten er overheen en maak het af met een beetje poedersuiker en wat van het sap van het fruit dat in het pannetje is achtergebleven.

 

 

Share:

6 Reacties

  1. 23 juli 2017 / 8:36 PM

    wat ziet dat er heerlijk uit, hier ben ik gek op! ik vind je foto’s ook geweldig <3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *