Recept | Liefdesbriefjes

 

Volgende maand is het al weer Valentijnsdag. Ik moet eerlijk toegeven dat ik zelf niet zo veel met deze dag heb. Het is leuk als je verliefd op iemand bent en het deze persoon niet zo goed durft te vertellen. Maar heb je een relatie dan vind ik het een beetje overbodig.

Inmiddels liggen de winkels weer vol met Valentijnskaartjes, chocolaatjes en cadeautjes waar je eigenlijk helemaal niets aan hebt. Daarom leek het mij een leuk idee om een receptje te delen die iedereen kan maken en ook nog eens leuk is om samen met je (toekomstige) liefje op te eten. We gaan vandaag namelijk liefdesbriefjes maken!

 

 

Wat heb je nodig

Bladerdeeg

Ingeblikte kersen die je voor taartvulling kan gebruiken

(Suiker)

 

 

Aan de slag!

1. Verwarm de oven op 180 graden.

2. Pak de bladerdeeg er bij en vouw ze één voor één als een envelopje dat nog openstaat.

3. Doe de envelopjes even in de oven (ongeveer 10 – 15 minuutjes), totdat ze bruin gekleurd zijn.

4. Zodra ze klaar zijn haal je ze uit de oven, laat ze even afkoelen en doe je er vervolgens een beetje van de kersenvulling op. Ik vind het zelf heel leuk als het lijkt alsof de kersenvulling uit het envelopje komen.

5. Als finishing touch kun je er nog wat suiker over sprenkelen en klaar zijn ze!

Vind je dat de bladerdeeg te weinig smaak heeft, dan kun je ook een beetje jam op het bladerdeeg smeren, voordat je ze gaat vouwen en in de oven doet.

 

12 Reacties

  1. 28 januari 2017 / 8:10 PM

    Wat zien ze er leuk (en lief) uit! Echt een leuk idee!

  2. 29 januari 2017 / 9:10 AM

    Ooooh wat ziet dat er onwijs cute én lekker uit Iris <3 Laat Valentijnsdag maar heel snel komen!

  3. 29 januari 2017 / 9:20 AM

    Dit heb je echt zo leuk en origineel gedaan!

  4. 29 januari 2017 / 10:35 AM

    Ah, wat schattig! Ik heb ook niet zo veel met Valentijnsdag maar dit vind ik dan wel weer leuk, echt heel cute 🙂

  5. 29 januari 2017 / 11:43 AM

    Wat ziet dit er mega schattig uit!

  6. 29 januari 2017 / 4:28 PM

    Wat een lekker en leuk receptje! Die ga ik eventjes opslaan 🙂

  7. 29 januari 2017 / 9:44 PM

    Heerlijk! Mede doordat het onwijs simpel is hihi

  8. 2 februari 2017 / 3:44 PM

    Het ziet er super goed en o zo heerlijk uit!
    Prachtige foto’s.

    Xoxo

  9. 3 februari 2017 / 6:35 PM

    Wat ziet der deze der super lekker uit.
    Leuk idee om eens te proberen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *