Recept | Chocolade truffels met Bastogne en witte chocolade

 

Dit is zó lekker! Stop met alles waar je mee bezig bent, want dit recept moet je echt maken! Ik heb het recept gevonden op de website van Laura’s Bakery en ja, dit recept ga ik nog zó vaak namaken. Het is namelijk heel erg simpel, enorm lekker en je kunt er ook je eigen draai aangeven. Houd je nou niet van Bastogne koekjes of juist niet van witte chocolade, dan kun je het ook vervangen voor bijvoorbeeld Oreo koekjes. 

Bij Bastogne koekjes denken jullie waarschijnlijk niet meteen aan chocolade truffels. Ik ook niet. Maar dit is zo ongelofelijk lekker! Het zijn kleine zoete hapjes die ideaal zijn om leuk op tafel neer te zetten als je visite krijgt. Maar dan moet ik jullie waarschuwen dat ze binnen no time op zijn. Trust me!

 

 

Wat heb je nodig

1 pak Bastogne koeken (260 gram)

1 pakje Monchou (100 gram)

350 gram chocola naar keuze (ik gebruik melk chocolade)

50 gram witte chocolate chips of een reepje

 

 

Zo maak je deze heerlijke truffels!

1. Pak de koekjes en maak ze allemaal zo fijn mogelijk. Dit is trouwens het grootste klusje van het recept.

2. Zodra de koekjes fijngemalen zijn, kneed je de Monchou door de koekkruimels heen. Het moet één geheel worden.

3. Voeg de chocolade chips of de stukjes witte chocolade toe aan het mengsel en kneed het nog even goed door.

4. Maak van het deeg ongeveer 16 gelijkmatige bolletjes en leg ze op een bord. Je kan ze tussentijds even in de koelkast doen, zodra ze wat steviger worden en de chocolade er straks mooier om heen gaat.

5. Smelt de chocolade en dip de bolletjes er één voor één in. Ik vind het handig om een vork te gebruiken. De overtollige chocolade druipt er hierdoor wat gemakkelijk van af.

6. Laat de chocola helemaal uitharden. Overtollige chocolade aan de onderkant kun je er daarna gemakkelijk afbreken of wegsnijden.

Bewaar de chocolade truffels in de koelkast. 

 

7 Reacties

  1. 26 februari 2018 / 7:26 AM

    Wauw, wat zien ze er heerlijk uit en het recept klinkt ook echt verrukkelijk! Alleen al leuk om eens te serveren bij de koffie als je visite krijgt 🙂

  2. 26 februari 2018 / 4:08 PM

    Oh my god, dit ziet er héérlijk uit!!!

  3. 26 februari 2018 / 6:06 PM

    Wat leuk dat dit eigenlijk niet zo moeilijk is. Wil ik zeker eens proberen want ze zien er overheerlijk uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.