Home » Ontbijtje met gepocheerde peer & honing

Ontbijtje met gepocheerde peer & honing

 

Good morning ladies! Vandaag heb ik een lekker ontbijtje voor jullie bedacht. Het is een ontbijtje dat heel gezond, lekker en voedzaam is. Ideaal dus als je een lange tijd tegemoet gaat, op je gewicht wilt letten en ook nog eens extra van je ontbijtje wilt genieten. Vandaag laat ik jullie namelijk zien hoe je je eigen rijstepap ontbijtje kan maken. Het klink misschien niet zo heel erg aantrekkelijk, maar het is echt heel erg lekker! Helemaal in combinatie met een gepocheerd peertje en wat honing. Mmm!!

 

Wat heb je nodig

60 gram dessert- of risottorijst

150 ml (kokos)melk

1 peer

honing

 

 

Hoe maak je het

1. Doe de melk in een pannetje en voeg daar de rijst aan toe. Laat het ongeveer 25 tot 30 minuten rustig koken tot de rijst gaar is. Roer het regelmatig door, zodat het niet aankoekt.

2. Schil de peer en snijdt hem in de lengte door midden.

3. Haal eventueel het klokhuis weg en kook de helften peer ongeveer 10 tot 15 minuutjes in water met een beetje honing tot ze gaar zijn.

4. Doe het rijstontbijtje in een kom. Leg bovenop de rijst de halve peer en doe er nog een beetje honing over heen.

 

Delen:

7 Reacties

  1. 26 juli 2017 / 10:05 AM

    Ohh, klinkt lekker! Ik heb nog nooit zelf rijstpap gemaakt, daar moet maar eens verandering in komen!

  2. 26 juli 2017 / 10:30 AM

    Oh dit klinkt echt heel erg lekker!! Weer eens wat anders dan standaard havermout of musli 😀

  3. 26 juli 2017 / 9:43 PM

    Oeh, dat klinkt echt heel goed en nog gezond ook! Wat een origineel ontbijtidee!

  4. 27 juli 2017 / 1:10 PM

    Zo’n recept als deze heb ik nog nooit eerder gezien! Simpel, maar lijkt me wel erg lekker denk ik. Sowieso houd ik erg van peer! Ben wel benieuwd nu. 🙂

  5. 27 juli 2017 / 3:53 PM

    Ik hoe niet zo van honing eigenlijk, alleen in thee. Toch klinkt dit wel lekker!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.