2x receptjes voor een verrukkelijke & gezonde lunch

 

Notenbrood (Glutenvrij)

Ben jij het ook wel eens zat om iedere dag weer hetzelfde brood te eten? Dan heb ik vandaag een heerlijk receptje voor je. Dit notenbroodje is namelijk heel erg gemakkelijk om te maken, super lekker, heel gezond en het voedt enorm. Daarnaast heb je aan dit recept ook gelijk genoeg voor een hele week.

 

Wat heb je nodig

400 – 450 gram ongezouten noten
125 gram havermoutvlokken (glutenvrij)
2 eetlepels honing of maple syrup
40 gram hele zachte boten, 2 eetlepels kokosolie of 2 eetlepels olijfolie
2 eieren (licht geklutst)
220 ml lauw water
Snufje zout

 

Zo maak je het

1. Meng alle droge ingrediënten in een grote kom (de nootjes, havermoutvlokken en het snufje zout).

2. Meng in een andere kom alle natte ingrediënten met elkaar (het lauwe water, de eieren, de honing/maple syrup en de boter/olie).

3. Doe de twee mengsels bij elkar en mix het goed met elkaar door middel van vork.

4. Vet het bakblik in met wat boter, doe het mengsel er bij in en duw het wat aan met een lepel of spatel.

5. Heb je wat extra tijd dan raad ik je aan om het bakblik even af te dekken en het liefst 2 uurtjes op kamertemperatuur weg te zetten. Dit komt alleen maar ten goede van de smaak. 🙂

6. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Bak het Botenbrood vervolgens 25 minuten op een rooster in het midden van het rooster. Zodra de nootjes wat bruin zijn geworden kun je het notenbrood evnetueel nog op het rooster omdraaien. Beide kanten moeten gaar zijn. je mag het daarom best nog wel een 25 minuten bakken.

7. Haal het notenbrood uit te oven en laat het broodje goed afkoelen.

 



Broccoli soep

Broccoli soep is mijn favoriete soep. Ik vind het heerlijk en ik denk dat ik het iedere dag wel kan eten. Mmm..! Ik heb daarom ook geluk dat het enorm gezond is. Ik maak het regelmatig en vooral op zondag vind ik het heerlijk om broccolisoep te eten.

 

Wat heb je nodig

1 ui
300 gram broccoli
1 aardappel
2 eetlepel olijfolie
1 liter kraanwater
2 kippenbouillontabletten
3 eetlepel crème fraîche

 

Hoe maak je het

1. Snipper de ui, snijd de broccoli in roosjes en schil de aardappel en snijd hem in kleine blokjes.

2. Pak een soeppak en doe hier een beetje olie in. Fruit het uitje in de pan totdat het goudbruin van kleur is.

3. Voeg de blokjes aardappel en de stukjes broccoli hieraan toe en schenk er vervolgens het water bij.

4. Om net wat meer soepsmaak te krijgen voeg ik er twee blokjes kippenbouillon aan toe. Breng de soep aan de kook en laat het ongeveer 15 minuutjes doorkoken.

5. Pureer de soep met de staafmixer en breng op smaak met peper en zout.

3. Roer voor een romige smaak de crème fraîche door de soep en ta-da, de soep is klaar!

 

Share:

9 Reacties

  1. 13 augustus 2018 / 7:03 AM

    Heerlijke receptjes die ik zeker ga maken!

  2. 13 augustus 2018 / 7:41 AM

    Oh dat notenbrood ziet er écht heel goed uit! Wat een leuk (en waarschijnlijk ook heel lekker) glutenvrij recept. Ook de broccolisoep lijkt me héérlijk!

  3. Liesbeth
    13 augustus 2018 / 9:56 AM

    Die broccoli soep maak ik ook regelmatig Laura, maar doe bij de ui twee teentjes knoflook erbij. Om het een extraatje te geven kun je als hij klaar is wat reepjes gerookte zalm in de soepkom erbij doen 😊😊

    • The Beauty Magazine
      Auteur
      13 augustus 2018 / 5:34 PM

      Oh, dat klinkt nog beter! Aankomend weekend ga ik zeker jouw variant maken! Dankjewel voor de tips, Liesbeth!

  4. 14 augustus 2018 / 9:49 AM

    Ooh dat ziet er heerlijk uit! En wat een mooie foto’s weer!

  5. 14 augustus 2018 / 1:15 PM

    Wat een heerlijke recepten zeg! Ik vind soep altijd erg lekker, zoals pompoen, tomaat, zoete aardappel enzo. Jummm <3 Je notenbrood ziet er ook echt goed uit!

  6. 14 augustus 2018 / 4:29 PM

    Ik vind het notenbrood lekker klinken! Ik heb heel veel moeite met origineel lunchen haha;-) In de ochtend eet ik altijd yoghurt met vers fruit en avondeten kan ik ook nog wel verzinnen, maar qua lunch komt het toch op zes van de zeven dagen neer op twee supersaaie bruine boterhammen;-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.