Muffins for Breakfast!

 

Good morning! Het is tijd voor een heel simpel receptje om een lekker, gezond en voedzaam ontbijtje te maken. Want vandaag gaan we muffins maken! En dan bedoel ik niet van die zoete cakejes, maar “egg muffins”.

Het is zó gemakkelijk om te maken en je kan er je eigen draai aan geven. Ik heb zelf gekozen voor spinazie, geitenkaas en paprika, maar mocht je dit niet lekker vinden dan kun je er ook andere ingrediënten aan toevoegen. Hier komt het recept!

 

 

Wat heb je nodig?

1 ei per ‘muffin’. Maak je er 4, dan heb je 4 eieren nodig

Een muffin blik

Een beetje zout en peper

Eventueel muffin papiertjes

En voor de vulling kun je de volgende ingrediënten gebruiken

Paprika
Ham
Zalm
Tomaat
Spinazie
Kaas (stukjes of geraspt)
Geitenkaas
Kruiden

Hoe maak je het?

Eerst verwarm je je oven voor op 180 graden Celsius.

Doe de muffinvormpjes in je muffinbakvorm of smeer het bakblik zonder vormpjes in met een beetje boter of olie.

Snijd de ingrediënten in kleine stukjes.

Je kan er voor kiezen om de eieren in een maatbeker te doen, de ingrediënten er aan toe te voegen, alles goed door te roeren en vervolgens km de vormpjes te schenken. Maar je kan ook in ieder vormpje een ei doen en er de ingrediënten aan toe te voegen. Zo kun je verschillende muffins maken.

Zet ze in de oven en bak ze zo’n 15 minuutjes, totdat ze mooie bruin zijn.

Easy he! En het is echt heel lekker!

Share:

10 Reacties

  1. 9 maart 2017 / 6:27 AM

    Wat zien ze er heerlijk uit! En nog gezond ook…een win-winsituatie 🙂

  2. 9 maart 2017 / 8:01 AM

    Hmm leuk! Eigenlijk een soort andere vorm van een omelet. Het klinkt echt wel lekker ook en heel makkelijk! Dit ga ik snel eens proberen. Malou x

  3. 9 maart 2017 / 8:01 AM

    Oh ziet er heerlijk uit! Leukvoor een (paas)brucnh ook.

  4. 9 maart 2017 / 12:31 PM

    Wauw, wat ziet dat er lekker uit! Dit artikel bewaar ik! 😉

  5. 9 maart 2017 / 9:00 PM

    ooohhhh lekker!!
    Krijg helemaal zin in om dit te gaan maken!
    Ga het ook echt een keertje doen, bedankt voor de tip!:)

    Liefs, Nathalie

  6. 10 maart 2017 / 9:40 PM

    Ziet er heel lekker uit! Ga het zeker eens maken 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *